Még jobb lehet a Manor „rakétája”

írta: M4Sport
2016. április 13. 15:43
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Manor már Bahreinben felhívta magára a figyelmet, hiszen Pascal Wehrlein az időmérőn és a versenyen is maga mögé utasított néhány riválist, és ez még csak a kezdet! Legalábbis a német pilóta szerint, aki úgy érzi, a csapat Kínában még többet hozhat ki versenygépéből.

Wehrlein 13. lett Bahreinben, ami már önmagában előkelő eredmény a Manor számára, értékét azonban tovább növeli a tény, miszerint a fiatal pilóta ezt a helyezést nem az ellenfelek kiesésének köszönhette, hanem csatában szerezte, bizonyítva, hogy a Mercedes-motorokkal erősítő kiscsapat komoly fejlődésen ment keresztül. Arra, hogy a Manor „megérkezett a Forma–1-be” az ellenfelek is felfigyeltek: Kevin Magnussen például egy rakétához hasonlította autójukat.

Az egyenesben ugyanis a gyári Renault-val sem tudta leelőzni német riválisát, aki természetesen hízelgőnek – és szórakoztatónak – tartja a megjegyzést. „Mókásak voltak Kevin üzenetei az előző verseny során” – nyilatkozta. „És egyébként volt is bennük igazság, hiszen az autó jól ment az egyenesekben. És Kínában is lesz néhány egyenes szakasz. Bahreinben láthattuk, sokat kell még dolgoznunk, hogy az autó jobb legyen a kör egésze alatt. Javítanunk kell a beállításokon, Kínában viszont egész jó kompromisszumot lehet kötni, már ami az egyeneseket és a kanyarokat illeti.”

Akárcsak az előző helyszín, a kínai pálya is új lesz Wehrlein számára, aki már csak ezért is izgatottan várja a futamot; persze ezt a várakozást csak fokozza, hogy a helyszín a hosszú egyenesek miatt papíron valóban kedvez a Manor „rakétájának”. „Mindig szórakoztató az új pályák megismerése, és addig, amíg az időjárás is a te oldaladon áll, ez nem is jelent komoly problémát. Tavaly a Mercedes csapatával már körbejártam a pályát, és a szimulátorban is gyakoroltam, szóval már csak kikell gurulnom az első szabadedzésen, és ki kell derítenem, hogyan viselkedik a csomagunk itt.”

Pascal WehrleinMindenben javulhatnak!

Noha a Manor eddig elért fejlődése valóban látványos volt, a versenyigazgató, Dave Ryan egyelőre nem akar ódákat zengeni csapatáról, elmondása szerint ugyanis sok munka vár még rájuk, ha el akarják érni céljukat, vagyis meg akarják szilárdítani pozíciójukat a középmezőnyben. A tapasztalt szakember szerint ehhez nemcsak az autót kell jobbá tenni, hanem az istálló működését is.

„Fejlesztenünk kell még a versenyautót, ahhoz azonban, hogy kihozzuk belőle a legjobbat, a saját teljesítményünket is maximalizálni kell” – mondta a Motorsportnak. „Most az olyan dolgokra gondolok, mint a kerékcserék. A kiállásaink elég jók, de még mindig nem tartunk azon a szinten, melyen tartanunk kellene. Ha jobban odafigyelünk ezekre a dolgokra, akkor időt nyerhetünk. Egészen egyszerűen őszintének kell lennünk saját magunkhoz, be kell ismernünk, hogy vannak dolgok, melyek nem elég jók, és javítanunk kell rajtuk” – magyarázta.

Bár Wehrlein sok dicséretet kapott, Ryan szerint ő és a csapattárs, Rio Haryanto is sokat fejlődhet még. „Még ne ragasszuk rá Pascalra a szupersztár jelzőt. Azt hozta, amit vártunk, akárcsak Rio; hitetet, lelkesedést és tehetséget. Megtanulták, hogyan legyenek alázatosak, és hogyan építhetnek fel egy csapatot maguk körül. Ő még nem egy kész csomag, viszont minden hozzávalóval rendelkezik. Sokat kell még fejlődnie. Komoly feladat vár rá, akárcsak Rióra. Mindketten részei a csapatnak, és a csapat felépítésének. Még jobban leszünk, amikor a legjobb visszajelzéseket kapjuk majd a pilótáktól. Nagy kérés ez két fiatal srác esetében, de a jelek biztatók” – zárta gondolatát.

Pascal Wehrlein

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája

02016.10.21. 23:53

Megrovás Vettelnek – videón az esete

Egy McLaren hozta szorult helyzetbe