Még kérdéses Button részvétele a Kanadai Nagydíjon

írta: Motorsportal
2003. június 10. 15:13
Annak ellenére, hogy Jenson Button a Monacói Nagydíj szabadedzésén szenvedett balesetét követően már jól érzi magát, végleges döntés még nem született arról, hogy a hétvégén Kanadában rajthoz állhat-e.

A brit pilóta sorsáról csütörtökön Sid Watkins professzor és Jacques Bouchard dönt majd.

Watkins már Monacói Nagydíjat követően megvizsgálta Buttont, hogy abban a kérdésben döntést hozzon, hogy fiatal versenyző részt vehet-e a csapat tesztelésein. Ekkor még úgy tűnt, hogy Jensonnál még érezhetőek az ütközés utóhatásai.

"Amikor a Monacói Nagydíjat követően, kedden találkoztam vele, még nem emlékezett mindenre. Aggódtunk, az úgynevezett "második becsapódás" szindróma miatt. Ez annnyit jelent, hogy fennáll annak a kockázata, hogy rövid idővel balesetet követően a pilótát egy újabb sokkhatás éri, és eszméltét veszti." - magyarázta a Formula-1- híres orvosa.

Button ennek okán nem vett részt a Monzai teszteken, miközben a Kanadai Nagydíjra készült. Amennyiben az orvosok úgy látják, hogy Button számára előnyösebb, ha nem áll rajthoz, akkor a BAR-Honda tesztpilótája, Szato Takuma vezeti majd a másik autót Jacques Villeneuve mellett.
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Carlos Sainz

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa

32016.10.24. 15:48

Arrivabene: Hülyeség változtatni

Inog a talaj a csapatfőnök alatt – a Ferrari barátkozhat a bronzérem gondolatával?