Még lehet a Renault versenyzője Sainz?

írta: M4Sport
2016. június 24. 10:16
FOTÓ: ©xpbimages.com

Spanyol források szerint van esély arra, hogy a Red Bull némi pénz fejében elengedje a Renault-hoz Carlos Sainzt.

Christian Horner és Franz Tost a napokban egyaránt azt nyilatkozta, hamarosan tisztázódhat Carlos Sainz jövője. Miközben mindketten meggyőződéssel állították, hogy a tehetség a Toro Rossónál folytatja, a spanyol médiában most mégis fölerősödtek azok a találgatások, melyek szerint a Renault gyári csapata csaphat le rá.

Mindezek alapját persze az jelenti, hogy a Red Bull Bakuban megerősítette, megállapodtak Daniel Ricciardóval a közös folytatásról, így 2019 előtt semmiképp sem lesz új versenyzőpárosuk. Ezzel pedig Sainz előtt egy élcsapat kapuja zárult be. „A Renault most már jó motort biztosít nekünk, és hamarosan még jobb változatot kapunk tőlük, 2017-re pedig egy teljesen újat. Biztosra veszem, hogy a bajnoki címért fogunk harcolni” – nyilatkozta a csapat helyzetéről Helmut Marko tanácsadó.

Spanyol lapok szerint a Red Bull és a Renault kapcsolatának javulása akár kulcsfontosságú is lehet Sainz jövője szempontjából. A Marca arról számolt be, hogy a Renault továbbra is élénken érdeklődik a 21 éves versenyző iránt, és akár pár futamon belül egyezségre is juthatnak. Mivel azonban Sainznak szerződése van a Red Bull-lal, a franciáknak előbb őket kell meggyőzniük arról, engedjék el őt.

Helmut Marko az Auto Motor und Sportnak a Sainz-Ferrari pletykák kapcsán már jelezte, csak egy módon jöhet szóba a spanyol elengedése. „Ha a Ferrari fizet érte, beszélhetünk róla” – mondta. A Marca szerint a Renault esetében is ez a feltétel áll: a Red Bull jelenleg is tárgyal saját és a Toro Rosso új motorpartneri szerződéséről, és nem zárható ki, hogy ennek pénzügyi vonatkozásaiba Sainz átigazolását is beépítik. Azaz a spanyol elengedéséért cserébe olcsóbban kapják a Renault-erőforrásokat.

Marko ugyanakkor azt is jelezte, szívesen folytatnák Sainzcal. „A legjobb választás számára az lenne, ha tovább dolgozna a Toro Rossóval, tovább fejlődne a csapattal együtt, és még versenyképesebbé válnának a következő szezonban.”

Érdekesség, hogy Christian Horner eközben egy másik Red Bull-versenyzőt, az F1-ben utoljára 2011-ben versenyző Sebastien Buemit ajánlotta a Kevin Magnussen és Jolyon Palmer teljesítményével állítólag elégedetlen Renault figyelmébe. „Buemi ideális választás lenne számukra. Gyors, szorgalmas, tapasztalt és technikailag képzett. Felhívhatod őt hajnali háromkor is, és ő máris beül a szimulátorba” – dicsérte a svájcit, aki épp most hosszabbított két évvel csapatával mint szimulátoros és tesztversenyző.

Ami a Toro Rossót illeti, Danyiil Kvjat helyzete biztosabbnak tűnik – annak ellenére, hogy a Red Bulltól történő elküldése után állítólag megromlott a viszonya a vezetőséggel, s ő maga is célozgatott arra, fontolgatja a csapatváltás lehetőségét. Marko jelezte: amióta visszatért Faenzába, elégedett az orosz teljesítményével. „Látják, hogyan reagált? Kiváló munkát végez a Toro Rossónál. Az év elején mentális szempontból gyengélkedett, de nem tudom, miért. Most viszont sokkal jobb. Ha így folytatja, nem látom akadályát annak, hogy a Toro Rossónál folytassa. Szerződése van velünk, szóval nem ő fog dönteni, hanem mi” – jelentette ki Marko.

Amennyiben valamelyik versenyző mégis távozna a Toro Rossótól, helyét minden bizonnyal a jelenleg a GP2-ben versenyző Red Bull-nevelt, Pierre Gasly venné át. „Meglehet” – kommentálta ennek lehetőségét szűkszavúan Franz Tost, az olasz csapat főnöke.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

jackasszoli
#3 jackasszoli 2016. június 24. 22:30  

Minek menne oda, jövőre még jobb lehet a torro roso.

albutr
#2 albutr 2016. június 24. 20:21  

egy Ocon-Sainz páros nem lenne rossz.

Benhower
#1 Benhower 2016. június 24. 19:01  

Most kell kihasználnia a marketing értékét amig van, mert jön az orosz, és letisztul a kép mindenki előtt hogy is áll egymáshoz képest a 4 RBs.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

12016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához