Még nem döntött a Honda

írta: M4Sport
2016. szeptember 26. 15:12
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Honda még nem tudja, továbbfejlesztett erőforrással küldi-e harcba a McLaren versenyzőit a hétvégi Maláj Nagydíjon – árulta el a gyár sportigazgatója, Haszegava Juszuke, majd felfedte, mikor hozzák meg a végső döntést a cserével kapcsolatban.

A japánok legutóbb Belgiumban adtak új erőforrásokat pilótáiknak, de már dolgoznak idei utolsó fejlesztésükön. Korábban felmerült, ezek Malajziában debütálnak, hiszen bevetésük hátrasorolásos büntetéssel járna, a hazai közönség előtt (a jövő héten Japánba látogat a mezőny) pedig nem szeretnének a rajtrács végéről indulni, így a most következő lenne a legalkalmasabb helyszín.

Noha korábban a sportigazgató, Haszegava Juszuke is úgy fogalmazott, egyelőre a malajziai csere tűnik a legvalószínűbbnek, a csapat előzetesében kijelentette, még nem született döntés a fejlesztések bevetéséről. „Nem biztos, hogy bármilyen motorfejlesztést is beépítünk az autókba ezen a versenyen” – kezdte, majd elmondta, mikor kerül pont az ügy végére. „A versenypályán hozunk majd döntést, a teljesítmény és a megbízhatóság alapján” – jelezte.

Abban az esetben, ha a régebbi motorok használata mellett döntenek, az újítások minden valószínűség szerint az Amerikai Nagydíjon érkeznek majd – hiszen ahogyan korábban már említettük, Japánban nem akarnak a mezőny végére szorulni – és az év utolsó négy futamán segítheti jobb eredményekhez az egyébként is eredményes zárásra számító alakulatot.

Malajziában például ismét a pontszerzés – lehetőleg a kettős pontszerzés – lesz a cél. „Ha mindkét autó megbízhatóan üzemel majd, én magabiztos leszek” – fogalmazott a hétvégével kapcsolatban a versenyigazgató, Éric Boullier. „A közelmúltban bebizonyítottuk, hogy a csomagunk egyre stabilabb; folyamatosan ott vagyunk a középmezőnyben és van lehetőségünk arra, hogy megverjünk néhány erős csapatot. Remélhetőleg ezt tartjuk, és közelebb is kerülünk az elsőkhöz” – folytatta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa