„Még nem gondolok a futamra, inkább iszom egy hideg italt”

írta: M4Sport
2016. május 28. 19:31
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár bekerült a legjobb 10 közé, Fernando Alonso továbbra sincs megelégedve McLaren-Hondájával, amitől normál körülmények között holnap sem vár jobb eredményt. A csapattárs, Jenson Button még nem gondol a futamra; ő egy kis „pihenésre és egy italra vágyik.”

A spanyol bajnok zsinórban másodszor került be a Q3-ba, az időmérő után pedig nyert még egy pozíciót, Kimi Räikkönen büntetése miatt (a finn autójában váltót cseréltek, ami miatt öt hellyel hátrébb sorolják) ugyanis a 10. helyett a 9. rajtkockából indulhat majd. Bár ez az eredmény papíron jól mutat (legalábbis a korábbi gyengélkedés fényében), Alonso továbbra sem elégedett autójával: a leintés után a McLaren első részének rossz tapadására panaszkodott.

„Ezzel egész hétvégén szenvedtünk; eddig sem éreztem túl jól magam a versenyautóban” – nyilatkozta a leintés után. „Hiányzik a tapadás az első részről, és amikor itt, Monacóban nem érezzük az autó elejét, akkor minden kör kemény próbatétel, hiszen úgy kell támadnunk a kanyarokat, hogy nem tudjuk, milyen lesz az autónk kezelhetősége. Szóval, nehéz volt. Ezzel nem vagyok elégedett, de már nem csinálhatjuk vissza. Meg kell próbálnunk pontot szerezni a hétvégén. Sok incidenst és hibát láttunk a hétvégén, szóval ki kell majd használnunk a lehetőségeket” – tette hozzá.

Bár szavaiból is kitűnik, nincs megelégedve a szombati nappal, Alonso annak azért örül, hogy bekerült a legjobb 10 közé. „Ezt mindig ki kell használni, különösen itt Monacóban, mert holnap nagyon nehéz lesz előzni, tehát benn kellett lennünk az utolsó szakaszban, bármi áron. Holnap tehát élünk kell majd a lehetőségekkel, a futam előtt pedig folyamatosan kémlelnünk kell az eget, mert az előrejelzések szerint eshet az eső” – zárta gondolatát a kétszeres világbajnok.

A csapattárs a 13. helyet szerezte meg az időmérőn, elmondása szerint azonban jobban is teljesíthetett volna, autója azonban az első szakasz után veszített lendületéből. „A csapatnak összejött, nekem nem” – utalt nyilatkozta során a Q3-ra. „Többet vártam ettől a hétvégétől. Fernando jobb egyensúlyt talált. A Q1-ben nagyon boldog voltam, hiszen az autó jól működött, és jó időeredményeim voltak. A Q2-ben viszont sokat veszítettem; néha megesik ez” – tette hozzá, majd amikor a holnapi futamról kérdezték, tréfásan megjegyezte. „Hosszú futam lesz, de még nem gondolok erre. Csak iszom egy hideg italt, és pihenek” – monda nevetve, mielőtt megjegyezte, annak azért örülne, ha vasárnap leszakadna az ég, és vizes aszfalton kellene versenyeznie.

Oszd meg!

10 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Safrane2.5
#10 Safrane2.5 2016. május 29. 08:59  
Masters_Of_Hardcore:
Az igekötő az ige előtt egybeirandó az igével. "bebizonyosodott" " lecsökkentették" Amúgy nem értem. 3.5-ről 1,5 sec oké. kb 0,5 lenne a hátrány ha Merci motorral mennének. 1sec-t tuti kap még a Honda miatt, ami így is bravúros, hogy csak 1secet kapnak. Nem mindegy, hogy épphogy a Q2-be vagy épphogy a Q3-ba elég az autó. Az is igaz hogy baromi fölösleges volt ennyire sztárolniuk a karosszériájukat.. De ehhez még a gumimelegítéses mizéria is hozzájöhet, mert ügye 30BAR nyomással kell a pirellivel menni hogy ne legyen defekt... Eleve ilyen gumikra autót fejleszteni is iszonyatosan nehéz...

Javítottam ,köszi. Mentségemre legyen szólva hogy fél szemmel a meccset néztem. :)

Masters_Of_Hardcore
#9 Masters_Of_Hardcore 2016. május 29. 01:42  

Az igekötő az ige előtt egybeirandó az igével.
"bebizonyosodott" " lecsökkentették"

Amúgy nem értem. 3.5-ről 1,5 sec oké. kb 0,5 lenne a hátrány ha Merci motorral mennének. 1sec-t tuti kap még a Honda miatt, ami így is bravúros, hogy csak 1secet kapnak. Nem mindegy, hogy épphogy a Q2-be vagy épphogy a Q3-ba elég az autó.

Az is igaz hogy baromi fölösleges volt ennyire sztárolniuk a karosszériájukat.. De ehhez még a gumimelegítéses mizéria is hozzájöhet, mert ügye 30BAR nyomással kell a pirellivel menni hogy ne legyen defekt... Eleve ilyen gumikra autót fejleszteni is iszonyatosan nehéz...

Enveblo
#8 Enveblo 2016. május 29. 01:39  

alkoholista höböbö, részeg sofőr, mit is vártunk tőle?

ja igen a piás jelzőt kihagytam

Utoljára módosítva: 2016. május 29. 01:40

sába
#7 sába 2016. május 29. 00:25  

BL GYŐZTES A REAL MADRID!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Safrane2.5
#6 Safrane2.5 2016. május 28. 22:30  

Ma nekem teljesen bebizonyosodott az hogy van baj,nem is kicsi ezzel a karosszériával.Ezt már nem lehet kimagyarázni sajnos. Önmagában a Honda , jobb munkát végzet tavaly óta , mint a McLaren kaszni terén.Ezt a motort szerintem ha át lehetne tenni a Toro-ba (pl) az tuti jobb helyen végzet volna mint most ugye a McLaren-nel. Én , személy szerint nagyon örülnék neki ha jövőre a Honda partner csapatot kapna. Mert jelen esetben azt érzem,hogy a Honda fejlődik.Igen is fejlődik.Mert a tavalyi 3.5 -ös hátrányt lecsökkentették 1.5-re ,és a többiek is fejlődtek ugye tavaly óta.Tehát dolgoztak,nem keveset.És szerintem ezt csak a hülye nem látja.De most a McLaren adott egy olyan kasznit,amit Monacóban erőből az első10-be nem lehet be izzadni a két VB.-nak sem ! ! Ez.....,hmmm Ez bizony nem más, mint nagy szo..ás.

Utoljára módosítva: 2016. május 29. 08:56

velorex
#5 velorex 2016. május 28. 21:26  

Lehet Button kérése teljesülni fog futam idejére csapadékot jelez a meteorológia.

Jadeite
#4 Jadeite 2016. május 28. 21:05  

Bár Monacoban nem annyira számít a motorerő, mint máshol, azért nem irreleváns, ráadásul a motor vezethetőségre gyakorolt hatása itt is fontos. Nem azt mondom, h a Mclaren autója jó, de Vettel mögött elég sűrű a mezőny, és ha a Honda kicsit is jobb, az most pár pozíciót jelentett volna.

Dobi83
#3 Dobi83 2016. május 28. 20:53  

Innentől kezdve vége a Honda mögé bújàsnak. A Mclaren beleesett a sajàt csapdàjàba és elhitte, hogy tényleg a harmadik legjobb kasztniuk. Jelen àllàs szerint a kasztni nagyobb hàtrànyt jelent mint a motor. Amíg a Honda nem szàllíthat màs versenyképes csapatnak motort és Boullier ott van a Mclaren-nél addig nem lesz siker.

Lewisthebest
#2 Lewisthebest 2016. május 28. 20:48  

Most már legalább tudják, hogy nem csak a motor sz*r, de a mechanikai tapadás is egy fos :D

Tasi-r
#1 Tasi-r 2016. május 28. 20:13  

Tényleg 3. legjobb kasztni... hátulról ..

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

koponya

32016.10.27. 19:16

Amiért Rosberg és Ecclestone nem lesznek cimborák…

Sok kérdés, egyféle válasz – "Miért beszélünk annyit mások véleményéről?"

142016.10.27. 17:28

Az újságíróknál Alonso az ász!

A rutinos tudósítók közül egy kivétellel valamennyien a spanyolt tartják a legjobbnak