Még semmit sem ígért neki, mégis kitart a McLaren mellett

írta: M4Sport
2016. január 22. 19:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLaren-Honda egyelőre semmit sem ígért neki a Forma-1-es debütálással kapcsolatban, Stoffel Vandoorne azonban bízik csapatában és mindent megtesz azért, hogy a brit alakulat színeiben mutatkozhasson be, majd elkerülje Kevin Magnussen sorsát.

A szurkolók és a szakértők is Vandoorne-t tartják a jövő egyik legnagyobb tehetségének, a fiatal belga ugyanis eddigi pályafutása során minden géposztályban meggyőzően teljesített; tavaly például több rekordot is megdöntött a GP2-ben, miközben komoly fölénnyel hódította el a bajnoki címet. Ennek ellenére továbbra sem kapott lehetőséget a királykategóriában, a McLaren ugyanis „csak” tesztversenyzővé lépette elő, azaz őt ültették a tavaly elbocsájtott Kevin Magnussen helyére.

Szerződése értelmében idén minden futamra elkíséri az alakulatot és a szimulátoros munkából is kiveszi majd a részét, eközben természetesen a versenyzésről sem akar lemondani. Mivel a GP2-ben idén nem indulhat, Japán legerősebb formaautós sorozata, a Super Formula felé kacsingat. „Még dolgozunk az ügyön, de nem titok, hogy ebbe az irányba szeretnék elindulni” – idézi a tapasztalt szakíró, Joe Saward Forma-1-es oldala. „Remélem, hogy összejön a dolog! Az idei egy roppant mozgalmas év lesz számomra, viszont egyúttal egy jó felkészülés 2017-re!”

„Fontos, hogy versenyezzek valahol, hiszen ez segít abban, hogy folyamatosan formában maradjak. És legalább lesz valami, amin egész évben dolgozhatok. A Super Formulában nincs túl sok futam, az autók azonban nagyon gyorsak. Tavaly novemberben tesztelhettem egyet. Nagyon jó a kanyarsebessége, szóval ez a sorozat tényleg jó felkészülés volna 2017-re” – folytatja, majd a McLarenről és a 2017-es lehetőségekről kérdezik. „Semmit sem ígértek meg (a McLaren vezetői), de azok vagyok, hogy a Forma-1-be kerüljek. Már idén is ott akartam lenni, és úgy is éreztem, hogy tökéletesen felkészültem rá, de sajnos nem maradt hely, szóval most 2017-re kell gondolnom!”

Stoffel Vandoorne„Bebizonyítottam, hogy meg tudok nyerni egy bajnokságot, és úgy érzem, a csapat is bízik bennem. Szóval, most tényleg úgy vágok neki ennek az évnek, hogy ez lesz a lehető legjobb felkészülés 2017-re. Nagyon nehéz megmondani, milyenek az esélyeim. Viszont úgy gondolom, jó helyen vagyok. Semmire sincs garancia, viszont tényleg jó, hogy itt lehetek” – fogalmaz a 23 éves sportember, kinek szavai akár ismerősen is csenghetnek, korábban ugyanis Magnussen is hasonlóan nyilatkozott Forma-1-es esélyeiről. Vandoorne szerint azonban felesleges párhuzamot vonni kettejük között.

„Kevin remek versenyző, és teljesen egyértelmű, hogy megérdemel egy helyet a Forma-1-ben. Lehet, hogy végül vissza is térhet. Pályafutásunk más-más szakaszában tartunk. Azon vagyok, hogy teljesítsem a célom, és remélem, hamarosan sikerrel járok. Szerintem mi ketten eléggé különbözőek vagyunk, és a pozíciónk is különböző. A McLaren tesztpilótája volt, de nem volt lehetősége arra, hogy versenyezzen. Kevés időt töltött a versenypályán. Remélem, az én helyzetem azért más lesz. Az emberek különböző utakon jutnak el a Forma-1-ig. Ki hamarabb, ki később. Úgy érzem, még mindig fiatal vagyok és bizonyítottam a kisebb sorozatokban” – magyarázza.

Korábban felmerült, hogy Vandoorne elhagyja a McLarent és a Renault-nál vág bele a Forma-1-es kalandba, ő azonban cáfolta, hogy kapcsolatba lépett a franciákkal. Kiemelte, jól érzi magát a McLarennél, és a folytatásban is ennél a csapatnál akar versenyezni. Véleményén a tavalyi gyengélkedés sem változtatott, hiszen az alakulat elmondása szerint keményen készül a visszavágásra. Végül azt is megkérdezték tőle, mit gondol, hogyan teljesítene, ha egy harmadik McLarenben Fernando Alonso és Jenson Button ellen kellene versenyeznie. „Remélem, legyőzném őket! Akármikor versenyautóba ülök, be akarom bizonyítani, hogy én vagyok a leggyorsabb. Persze nehéz elhelyezni magam, de pilóta vagyok, azért vagyok itt, hogy versenyezzek!” – válaszolta.

Stoffel Vandoorne

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Taylor Swift

52016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják

42016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt