Még várni kell Verstappen legjobb formájára

írta: M4Sport
2016. január 07. 20:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Toro Rosso holland versenyzője, Max Verstappen örül, hogy még egy évig a Red Bull második számú alakulatánál maradhat, mert ott folytathatja a tanulást, amire elmondása szerint szüksége is lesz, hiszen még nem a lehető legjobb teljesítményt nyújtja.

A 18 éves tehetség rengeteg dicséretet kapott debütáló szezonja során, az év végén pedig több fontos díjat is hazavihetett (a Nemzetközi Automobil Szövetség szavazásán őt választották az év személyiségének és az új újoncának is), bemutatkozása tehát meglehetősen sikeresnek mondható, ő azonban úgy érzi, bőven van még tér a javításra. Mivel több területen is fejlődni szeretne és magáról a Forma-1-ről is többet akar tudni, örül, hogy 2016-ban is a Red Bull kisebbik csapatát erősítheti.

„Jó, hogy még egy évet tanulással tölthetek és egy kicsit jobban megérthetem a dolgok működését, hiszen így minden a helyére kerülhet” – mondta a Motorsportnak, amikor az élcsapatokról és a gyors továbblépés lehetőségéről kérdezték. „Jó úton járok! A szezonzáró előtt zsinórban hatszor szereztünk pontot, ami szerintem rendkívül fontos volt, hiszen a mezőny tele van tehetséges srácokkal, viszont a legtöbbjüknek vannak hullámvölgyeik. Jó volt megmutatni a többi csapatnak, mennyire gyors tudsz lenni, hogy tudsz előzni és következetes vagy. Ennek örülni kell” – magyarázza.

Verstappen nyilatkozata során elismerte, a 2015-ös szezon elején még voltak kétségei, vajon le helyt tud-e állni a legnagyobbak között, ezt azonban természetesnek tartja, hiszen a többi kategóriaváltás alkalmával is hasonló érzések kavarogtak benne. „Ez mindig nehéz, de így volt ez akkor is, amikor a gokartok világából bekerültem a Forma-3-ba. Akkor is feltettem magam a kérdést, hogy vajon meg tudom-e csinálni. Fontos, hogy higgy magadban! Nyugodt ember vagyok, ezért azt mondtam magamnak, majd meglátjuk, mi történik” – meséli az F1 történetének legfiatalabb pontszerzője.

„Ugyanezt csináltam akkor is, amikor még gokartokkal versenyeztem. Igazából, sohasem tudhatod, egészen pontosan mi vár rád akkor, amikor egy magasabb szintre lépsz. Ahogyan azt sem, hogyan teljesítesz majd az új kategóriában. Szóval, mint mindig, ezúttal is azt mondtam, hogy majd meglátjuk; ezt tettem a Forma-1-es bemutatkozásom előtt is” – folytatja gondolatmenetét, majd első F1-es szezonjára és az eddig megszerzett tapasztalatokra terelődik a szó.

„Azt hiszem, most tényleg sokkal tapasztaltabb vagyok; minden tekintetben. Versenyzőként is felnőhet az ember, sokkal jobban érezheti a versenyautót és értheti, mit kell tennie, ha beleül egybe. Azt hiszem, ez elég nagy különbség. Az (év) elején még a versenypályákat tanulgattam, és ismerkedtem az autóval, hiszen még mindig új volt számomra, hiába tartottak téli teszteket. Elég nagy különbség, ha úgy vágsz neki egy versenyhétvégének, hogy már ismered ezeket a dolgokat. Minden tekintetben próbálok egy kicsit jobb lenni. Az a célom, hogy abban, amiben eddig 98 százalékot nyújtottam, ezúttal elérjem a 100 százalékot” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája

02016.10.21. 23:53

Megrovás Vettelnek – videón az esete

Egy McLaren hozta szorult helyzetbe