Még vizsgálják Alonso motorproblémáit

írta: M4Sport
2016. szeptember 01. 08:43
FOTÓ: ©xpbimages.com

Még tart a Honda vizsgálata Fernando Alonso belgiumi motorhibáinak ügyében. Monzában nehéz erőpróba vár a japánokra.

A japán gyártó Belgiumban vetette be újfejlesztésű erőforrását, melyhez hét módosító pontot is elhasználtak. Fernando Alonso hétvégéjét azonban ez alaposan megnehezítette: pénteken az egyik szabadedzésen maradt le a gyakorlási lehetőségről, szombaton pedig az időmérőt zárta kör nélkül, miután mindkétszer műszaki probléma lépett fel hajtóegységében.

A kétszeres bajnok összesen 60 rajthelyes büntetést kapott többszöri motorcseréje miatt, és bár vasárnap egészen a 7. helyig kapaszkodott előre a már hiba nélkül futó erőforrásával, a motorokat alaposan próbára tevő Monza előtt a Hondának alaposan ki kell vizsgálnia az eddigi hibákat.

Haszegava Juszuke, a gyártó sportigazgatója elmondta, még tartanak az elemzések. „A csapat remek munkát végzett a múlt hétvégén, minden erejét összeszedte, annak ellenére, hogy Spa egy nehéz pálya számunkra, valamint megbízhatósági problémákkal küzdöttünk. A csapatot sok minden próbára tette, de a kemény munkának hála, sikeres hétvégét zártunk. Még vizsgáljuk Fernando motorproblémáit, de tanulni fogunk belőle Monzára” – fogalmazott a japán.

„Monza egy nagy tempójú, erőigényes pálya, a 2016-os naptár leghosszabb padlógázos szakaszával. A hosszú egyenesek és a kanyarok típusa egyértelműen nehézséget jelentenek majd számunkra ezen a hétvégén. Továbbra is a pontszerzés a célunk a versenyen, de ezen a hétvégén ez nehéz lesz” – tekintett előre.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

kulcsarb
#1 kulcsarb 2016. szeptember 01. 13:47  

fel sem tűnt, hogy Alonso a mezőny legvégéről küzdötte föl magát a 7. helyre,
szép teljesítmény a mostani Mekivel,

bár gondolom a biztonsági autó sokat segített,
de még úgy is, le a kalappal!

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 01. 13:48

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa