Megállapodott Hülkenberg a Renault-val – sajtóhír

írta: M4Sport
2016. október 14. 08:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sajtóértesülések szerint megállapodott a Renault-val Nico Hülkenberg – a német a két évre írhat alá a gyári csapathoz! Akár még Valtteri Bottas is lehet a csapattársa?

Jó ideje tartja magát a hír, miszerint Nico Hülkenberg év végén elhagyja a Force Indiát, s életében először egy gyári istállónál versenyez a következő évtől – most az Autosport és a Bild is arról számolt be, hogy a német már megállapodott a Renault-val! Úgy értesültek, 20 millió eurós, két plusz egy éves szerződést írnak alá, vagyis Hülkenberg a 2017-es és 2018-as szezont biztosan náluk versenyzi végig, míg 2019-re opciós joga lesz a hosszabbításra az istállónak.

Az egyezség még nem hivatalos és nem végleges, mivel a németnek előbb jelenlegi csapatával, a Force Indiával is meg kell állapodnia. A silverstone-iaknak érvényes szerződése van vele, ám a hírek szerint létezik egy kilépési záradék, Bob Fernley csapatvezető-helyettes pedig nemrégiben azt nyilatkozta, ha Hülkenberg menni akar, nem sok értelme lenne feltartani őt.

Bottas is esélyes lehet a másik ülésre?

Valtteri BottasHülkenberg csapatváltásával egy üres ülés maradna a Renault-nál, valamint a Force Indiánál is, ezekre többen is pályáznak. Az Autosport és az Auto Motor und Sport is úgy tudja, hogy Valtteri Bottas újra esélyes Renault-nál. A finn versenyző hosszabbítására opciós joga van a Williamsnek, és a hírek szerint ezzel élni is akarnak. Csakhogy a felek még mem állapodtak meg: a hosszabbítással automatikus fizetésemelés is járna a versenyzőnek, Bottas ráadásul csupán egyetlen, a csapat viszont mindjárt két szezonnal hosszabbítana.

A versenyző bizonytalanságát a Williams elmúlt két szezonban látott tendenciózus formahanyatlása, valamint a jövő évi szabályváltozások táplálják. Sem jelenlegi csapata, sem a Renault jövő évi versenyképességét nem tudja megítélni, ezért ha csak egyetlen évig maradna, esélyt kapna arra, hogy kiértékelje lehetőségeit a távlati jövője szempontjából. A Renaul-ra tehát mondhatni, B-tervként tekint.

A Force India eközben állítólag éppen a franciák egyik kiszemeltjét, Esteban Ocont ültetné Hülkenberg helyére. A Mercedes által támogatott újonc alkalmazásáért alighanem árengedményt is kapnának a motorok terén (3-4 millió euróról beszélnek). Ha Ocon nem lesz elérhető, a Renault számára Bottas mellett még Kevin Magnussen és Jolyon Palmer közül válogathat.

Kevin Magnussen édesapja a minap kissé lemondóan nyilatkozott fia esélyeiről. „A Renault azt kérte, hosszabbítsuk meg az opciós jogát okbóber 14-éig. Aztán talán többet fogunk tudni. Természetesen aggódom. Tudom, hogy ez a Forma–1, ahol semmit sem vehetsz biztosra. Ilyen szempontból ez nem a legvidámabb hely. De amíg nincs konkrétum, addig nem tudsz semmit tenni. Annyi biztos, hogy Kevin szívesen maradna a Renault-nál, hogy segítse a csapat fejlődését. De ő versenyző, ha nem versenyezhet ott, fog majd máshol” – fogalmazott Jan Magnussen.

A dán számára az Auto Motor und Sport szerint még a Haas jelenthet egy lehetőséget az F1-ben. Ami a többi csapatot és versenyzőt illeti, a Williamsnél Lance Stroll helye biztosnak tűnik, a Force India pedig a Sauberrel együtt Danyiil Kvjat menekülő útvonalát jelentheti.

Kevin Magnussen

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

cybergyerek
#6 cybergyerek 2016. október 15. 16:26  
BP05:
Már mitől lenne unalmas?

szerintem a személyiségükre gondolt

BP05
#5 BP05 2016. október 14. 12:02  
Thibczy:
Az F1 legunalmasabb párosa lenne. Remélem Ocont ültetik be.

Már mitől lenne unalmas?

Thibczy
#4 Thibczy 2016. október 14. 11:44  
Toti:
A Hülkenberg-Bottas páros szép lenne. Mondjuk ebben az esetben a Williamsnek kellene még egy pilóta Stroll mellé - talán Ocon?

Az F1 legunalmasabb párosa lenne. Remélem Ocont ültetik be.

_JuSuF_
#3 _JuSuF_ 2016. október 14. 10:36  

Hukkenber - Ocon párost remélek, Force Indiánál pedig egy Perez - Werhlein párost! Nagyon örülnék neki!

Toti
#2 Toti 2016. október 14. 09:17  

A Hülkenberg-Bottas páros szép lenne.
Mondjuk ebben az esetben a Williamsnek kellene még egy pilóta Stroll mellé - talán Ocon?

_JuSuF_
#1 _JuSuF_ 2016. október 14. 09:02  

Ezaaaaaaaaaaaaaazzzzz!!!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

12016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához