Megbüntették Räikkönent és Buttont!

írta: M4Sport
2016. október 09. 05:44
FOTÓ: ©xpbimages.com

Két bajnok, egy kényszerű és egy taktikai csere – két büntetés. Kimi Räikkönent és Jenson Buttont is hátrébb sorolják a Japán Nagydíj rajtrácsán!

Hiába mutatott kiváló formát szombaton, s szerezte meg pályafutása eddigi legelőkelőbb szuzukai rajthelyezését Kimi Räikkönen, máris elveszítette azt. A finn autóját már közvetlenül az időmérő edzés után szétszerelte a Ferrari, hogy megvizsgálja a váltót – akkor még csak ártalmatlan ellenőrzésnek tűnt a dolog.

Vasárnap reggel azonban kiderült, ki is kellett cserélni a szerkezetet, amiért pedig 5 rajthelyes büntetés jár. A Scuderia reggel jelezte az FIA-nak, hogy cserélni szándékozik.

Ezzel gyakorlatilag kiváló időmérőjüket tették semmissé: azok után, hogy Sebastian Vettel malajziai balesete miatt 3 rajtpozíciót veszített, Räikkönen is kicsúszott a második sorból, melyet így a vörösök legnagyobb ellenfele, a Red Bull örökölt meg. Räikkönen a 8. pozícióból várja a versenyt.

Motorcsere Buttonnél

További változás a rajtrácson, hogy Jenson Buttont is hátrasorolták. A McLaren versenyzője taktikai okok miatt kénytelen a rajtrács végére menni, mivel a Honda úgy döntött, a vártnál gyengébb időmérős szereplés után már most megejti az eredetileg Austinra tervezett motorcserét a britnél.

Fernando Alonso már egy hete Malajziában letöltötte az új erőforrás bevetése miatt kapott büntetést, Button azért várt volna Austinig, mert a japán motorgyártó nem akart büntetést vállalni hazai versenyén. A McLaren azonban nem bizonyult versenyképesnek eddig Szuzukában, s mivel a brit csak a 17. rajtpozíciót szerezte meg szombaton, vállalható volt a büntetés.

Button új V6-os motort, MGU-H-t, MGU-K-t, turbót, elektronikát és energiatárolót is kapott, amiért összesen 35 rajthelyes büntetés jár. Austinban viszont így legalább tiszta lappal indulhat.

A büntetések után így fest a Japán Nagydíj módosult rajtfelállása.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

qwerm
#6 qwerm 2016. október 09. 07:02  

nem elég, h lassú a ferka, de még a megbízhatóság is fos. köszönjük...

j0hNniE
#5 j0hNniE 2016. október 09. 06:49  

Kurva jo.... Akkor most mar essen az eso... Ugyis mindegy.
Meg is bolondulok, ha a 2 merci kiuti egymast es a red bullok nyernek.
Na mindegy sajnos ez van... Duhito, de ez benne van :/

Bogyi007
#4 Bogyi007 2016. október 09. 06:31  

Ó hogy ****** *****!
A *******!

KIMI AND THE RED POWER
#3 KIMI AND THE RED POWER 2016. október 09. 06:28  

Még Vettel mögé is kerül ezzel teljesen pocsék taktikával mehet... Zseniális.

DUdi
#2 DUdi 2016. október 09. 06:22  

Remek hírek így reggel :(

Quivver
#1 Quivver 2016. október 09. 06:22  

Nevetséges a McLaren-Honda :DDDD Direkt készülnek a hazai versenyükre, jó előre kicserélnek mindent, hogy ne itt kelljen, aztán mégis elfoglalja az egyik autójuk a jól bevált utolsó rajthelyet. Bár 17 vagy 22, már édes mindegy.

Kimi is hogy örülhet...