Megérte félni a fenékbe billentéstől

írta: M4Sport
2016. szeptember 29. 17:41
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen érkezése arra kényszerítette Daniel Ricciardót, hogy új szintre lépjen. Az ausztrál elégedett a „fenékbe billentéstől” való félelem hatásával.

Voltak bírálói Helmut Markónak, amikor a Spanyol Nagydíj előtt váratlanul úgy döntött, visszaülteti Danyiil Kvjatot a második csapatba, helyét pedig Max Verstappennek adja a Red Bullnál. A holland egy első futamos győzelemmel igazolta a tanácsadó döntésének helyességét – az osztrák most pedig alighanem örömmel hallja, hogy másik tehetsége, Daniel Ricciardo is úgy érzi, jótékony hatással volt rá is a csere.

Merthogy a háromszoros futamgyőztes Malajziában arról beszélt, ifjú kollégája bizony felrázta őt. „Ezzel új szintre léptem a vezetés terén. Mindig is úgy éreztem, hogy a határon vagyok, mindig is jónak tűntem a Dani (Danyiil Kvjat) elleni összehasonlításban, egészen a tesztektől Oroszországig. Aztán jött Max, én úgy gondoltam, már addig is a határon voltam, de kiderült, volt még bennem kicsit több is. Szerintem ezt mindketten kiadtuk magunkból” – nyilatkozta Ricciardo.

„Tudtam, mennyire nagy a felhajtás Max körül, de sosem láthattam az adatait, nem tudhattam igazán, mit tud letenni az asztalra. Tudtam, hogy nem fél majd, és már a legelső barcelonai edzésen láttam, hogy a határon volt az autóval. Max tehát emelte a tétet, ahogy én is. És jó tudni, hogy van még némi tartalék a tankban. Nem is tudtuk, hogy van, mégis megtaláltuk.”

Ricciardo jelenleg 9-2-es mérleggel áll Verstappen ellen az időmérőkön, a pontok terén pedig 143-116 az állás. Elmondása szerint azzal, hogy a mezőny egyik legtöbbre taksált tehetsége ellen bizonyít hétvégéről hétvégére, még úgy is ki tudja vívni az elismerést, hogy közben nem nyer versenyeket, mint 2014-ben, Sebastian Vettel csapattársaként. Ilyen tekintetben is jó hatással van rá a holland.

„Amikor Seb volt a csapattársam, tudtam, hogy ha ki tudom hozni a legjobbat Sebből, a négyszeres világbajnokból, az csakis jót tehet a pályafutásomnak. És ha most jól teljesítek Max, az újfiú ellen, az is csak a hasznomra válhat. Tisztában vagyok vele, hogy ha tízszer egymás után szétrúgta volna a seggem, akkor a pályafutásom nagyon gyorsan megindult volna a lejtőn.”

„A legjobb az, hogy úgy érzem, kezdenek elismerni. Határozottan úgy érzem, hogy kívülről is látják, milyen szintet képviselek, és ennek örülök. Szeretnék futamot nyerni, de idén enélkül is úgy érzem, hogy mindig bizonyítok. Ez örömmel tölt el. Nem vagyok észrevétlen, ami jó érzés” – nyugtázta a bajnoki harmadik helyezett.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

kayassine
#1 kayassine 2016. szeptember 29. 21:54  

Szeretem Ricben, hogy nem álszerény.
Remélem nem darálja be Verstappen. Ha mégis Verstappen lenne a korszak zsenije, akkor kikapni sem tragédia.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kevin Magnussen és Jolyon Palmer

22016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt

22016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája