Mégis rekorddöntés volt?

írta: M4Sport
2016. június 23. 16:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

A William-istálló saját méréseire hivatkozva állítja, nemcsak beállították, meg is döntötték az F1-es kerékcserék csúcsát.

2016-ban eddig mind a nyolc hétvégén a patinás csapat szerelői teljesítették a futam leggyorsabb kerékcseréjét, Bakuban viszont nemcsak az idei év és saját leggyorsabb cseréjüket hajtották végre, egyúttal beállították a Forma–1 eddigi rekordját is.

A hivatalos mérés szerint Felipe Massánál 1,92 másodperc alatt kerültek le és fel a kerekek, ami pontosan megegyezik a Red Bull által 2013-ban elért eddigi csúccsal.

Csakhogy az istálló utóbb az autó adatainak gyári elemzései során kiderítette, a gyakorlatban ennél is gyorsabban dolgoztak: mérésük szerint 1,89 másodpercig tartott a kerékcseréjük, ami pedig új rekord – lehetne. Fájdalom, hogy miután egyéni mérésről van szó, mégsem az – ahogy a Ferrari 2015-ben Szuzukában végrehajtott 1,85 másodperces (szintén a csapat saját mérése alapján) cseréje sem volt az.

Felipe Massa mindenesetre máris jelezte, csapatuk nem áll meg ennyinél, még gyorsabb kerékcserékre törekszik. „Tavaly nem voltunk a leggyorsabb csapatok között a kerékcserék terén, ami egy túlmelegedéskor fellépő problémának volt köszönhető, mely miatt nem tudtuk mindig levenni a csavart. A téli hónapokban a csapat nagy figyelmet fordított mind a fölszerelésre, mind pedig a személyzet felkészítésére. Az eredmény pár igazán kivételes kiállás lett, de úgy gondoljuk, még mindig lehet gyorsulni. A csapat dolgozik a további fejlődésért” – fogalmazott a Motorsportnak a brazil.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

sába
#4 sába 2016. június 23. 23:12  

Előbb vagy utóbb úgyis ki fog derülni, hogy milyen turpisság van a dolog mögött és majd jól betiltják. Így szokott az menni az f1-ben.

trialboj
#3 trialboj 2016. június 23. 17:33  

Szerintem jóval nehezebben érhetnek el versenybeli javulást mint kerékcseréknél, és ha így is cikkeznek róluk, az jó a csapatnak, többet érnek a reklámfelületek... A lényeg hogy beszéljenek róluk, és ne csak akkor ha már a csőd szélén állnak, lásd Sauber :(

Lewisthebest
#2 Lewisthebest 2016. június 23. 17:10  
HannaLill:
Valaki szóljon nekik hogy: Jobban járnának ha az autó fejlesztésére gyúrnának és nem a kerékcserét nyernék meg 1.89, 1.92sec-el hanem a futamokat mert a pontokat azért osztják!!! .

Mindkettőre szükség van. Ricciardo is csak egy győzelmet bukott azon, hogy nem hozták ki a kerekeket Monacoban, legutóbb Verstappennek meg bőven meglett volna a csapattársa, ha a srácok nem iktatnak be egy 5 másodperces kerékcserét ami úgy minimum 2 mp veszteség a normálishoz képest, de inkább 2,5 és akkor a Mclarenesekről még nem is beszéltünk (2012)

HannaLill
#1 HannaLill 2016. június 23. 17:06  

Valaki szóljon nekik hogy:
Jobban járnának ha az autó fejlesztésére gyúrnának és nem a kerékcserét nyernék meg 1.89, 1.92sec-el hanem a futamokat mert a pontokat azért osztják!!! .

HairHungary