Megismételte merész céljait a Haas

írta: M4Sport
2016. február 21. 16:21
FOTÓ: ©Haas

Günther Steiner csapatfőnök az új autó bemutatója alkalmából hivatalosan is bejelentette az újonc csapat elsőéves célját.

Az újonc Haas Forma–1-es csapat célja az, hogy már a debütáló szezonjában pontot tudjon szerezni, jelentette be az istálló a hivatalos honlapján keresztül, alig néhány perccel azután, hogy lehullt a lepel az első királykategóriás versenygépükről.

„Az a célunk, hogy pontokat szerezzünk ezzel az autóval” – nyilatkozta Günther Steiner, az alakulat csapatfőnöke. „Először oda kell tennünk magunkat, és meg kell mutatnunk, hogy el tudjunk végezni a feladatunkat, hogy célba tudunk érni, és hogy a rajongók, valamint a paddock többi csapata tisztel minket. Ha ez megvan, akkor pedig pontokat akarunk szerezni. Ez a végső cél.”

A korábban a Jaguarnál és a Renaultnál is megforduló szakember nem rejtette véka alá, hogy a Ferrari komoly támogatást nyújtott az autó megtervezésekor, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy új csapatként még így is rengeteg kihívással kellett szembesülniük azokon a területeken, ahol a szabályok betűje szerint nem vehetnek igénybe külső segítséget.

„Új csapat vagyunk, úgyhogy vetettünk néhány pillantást arra, hogy a sikeres istállók hogyan csinálják itt a dolgokat, csak hogy legyen valami alapirányzatunk a dizájnunk ügyében” – fogalmazott az olasz. „Nagyon tapasztalt tervezőink vannak, akik keményen dolgoztak, hogy kifejlesszék azt a sok-sok aerodinamikai részletet, ami együtt olyan sokat számít. Az erőforrásunkat pedig technikai partnerünk, a Ferrari szolgáltatta, ez pedig teljesen meghatározta az autó hátulját, és hogy mekkorára kellett ott szabnunk a dolgokat.”

A VF-16-ra keresztelt masina szombaton már megtette az első bejárató köreit a téli teszteknek helyet adó Barcelonában, ahol a többi gárda autójával egyetemben hétfő reggeltől részt vesz a kezdődő tesztsorozaton is.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Taylor Swift

52016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják

42016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt