Megizzasztják a Mercedest?

írta: M4Sport
2016. május 26. 18:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Új ellenfele akadt a Mercedesnek? Nico Rosberg és Daniel Ricciardo szoros csatára számít a folytatásban – Lewis Hamilton kevésbé aggódik formájuk miatt.

2014 óta viszonylag ritkán fordul elő, hogy ne a Mercedesek nyerjenek egy szabadedzést – az pedig még ritkább, hogy valaki 0,6 másodperccel múlja felül őket. Monacóban csütörtök délután pontosan ez történt: Daniel Ricciardo ennyivel utasította maga mögé Lewis Hamiltont, s további két tizedet adott még Nico Rosbergnek is.

„Nem indult egyszerűen a hétvége számunkra” – ismerte el Rosberg a nap végén. „Az edzések eléggé furcsán alakultak, sok virtuális biztonsági autós fázis volt. De így is sokat tanultam a hosszú etapok során, és ez jó hír. Minden elismerésem a pályabíróknak, akik nagyszerűen és gyorsan tisztították meg a pályát. Ahogy vártuk, a Red Bull nagyon erősnek tűnik itt. Még sok feladatunk lesz este és holnap, találnunk kell némi időt. De már alig várom a szombati időmérős párharcot! Nagyon szorosnak és izgalmasnak ígérkezik, ami a sportág szempontjából is jó.”

Ricciardo úgy véli, ha valahol, a hercegségben lehet esélyük a Mercedes megszorongatására. „Szerintem képesek lehetünk rá. Minden azon múlik, a Mercedes mennyit javul. Remélem, nem sokat. Persze tudom, hogy az időmérőn mindig van bennük tartalék, több lóerőt használhatnak, mint vasárnap délután. Az időmérő nagyon szoros lesz” – jósolta az ausztrál.

A helyszínen tartózkodó szakértőket is meggyőzte a Red Bull formája. Martin Brundle az uszodánál figyelte teljesítményüket. „Egészen hihetetlen, milyen tempóval és magabiztossággal versenyez a Red Bull két versenyzője itt. Később fékeznek, nagyobb tempót visznek át a kanyar jobbos részén, az Uszoda kigyorsításánál is. Egészen hihetetlen” – vélekedett. Johhny Herbert kicsit odébb tapasztalt hasonlót. „Mi a Rasscasse külső ívén álltunk, és nagyon jónak tűntek onnan nézve. Nagyon nagy tempót vittek bele a kanyarba, a gumikat is jól használják fékezéskor, ráadásul az irányváltások is gyorsan mennek. A mezőny második felében sokan csak csúszkálnak, de ők stabilak. Nagyon jónak tűnnek.”

A Mercedesnek komolyan tartania kell az osztrákoktól? A mai nap gyorsabb Ezüstnyilát vezető Hamilton ennyire nem aggódott tempója miatt – elmondása alapján egyelőre az ultralágy gumik okoztak inkább fejtörést számukra. „Egész jó nap volt. Bár az új gumik egyértelműen lágyabbak, mint a többi keverék, még mindig túl keménynek érzem őket itt. Nem könnyű elérni velük a működési tartományt. De összességében jól kezdtünk. Mindent megtettünk, amit kellett a két edzés során, és a tempónk jó volt. Remélem, így folytatódik a hétvége.”

Idegesnek a csapat technikai vezetője, Paddy Lowe sem tűnt. „Én nem állítanám, hogy rossz nap volt. Egész jól teljesítettük a programunkat. Az egyetlen eset, ami sokkal súlyosabb is lehetett volna, amikor Nico felszedte a csatornafedelet. Megúszta egy defekttel, az autóba szerencsére nem keletkezett komolyabb kár, ahogy szerencsére a McLarenben sem. Kicsit ijesztő jelenet volt. A szükséges adatokat megszereztük ma. Úgy tűnik, az élen nagyon szoros lesz a küzdelem, de apró finomításokkal javíthatunk, így jó kört futhatunk a Q3-ban” – tekintett előre higgadtan.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.20. 23:31

Alonso: Vissza a normalitásba

Amiért Szuzukát csak egyszeri kisiklásnak tekintik

02016.10.20. 23:02

Verstappen már nem függ Ricciardótól

Nem hatotta meg a Mercedes óvása

02016.10.20. 22:44

Megnevettetett újságírók: A texasi cowboy szólalt meg Ricciardóból!

"A pokolba is, inkább egy kicsit lassabban megyek!"