Megoldódnak Grosjean problémái?

írta: M4Sport
2016. május 26. 11:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Romain Grosjean új karosszériát kap a Monacói Nagydíjra, miután az elmúlt hetekben folyamatosan autója vezethetőségére panaszkodott, a barcelonai teszten – ahol már az új vázzal körözgetett – viszont sikerült előrelépést tennie.

Remekül indult a tapasztalt francia versenyző és a Haas-istálló szezonja, hiszen Ausztráliában és Bahreinben is a legjobb hat között végeztek. Az előző hetekben azonban nem a tervek szerint alakultak a csapat dolgai: Grosjean a Kínai Nagydíj óta folyamatosan autója vezethetőségére panaszkodik. Miután a spanyol futam alatt is elégedetlen volt a Haas viselkedésével, a csapat elhatározta, a Monacói Nagydíjon új karosszériát ad pilótájának.

Ezt már a barcelonai futam után is kipróbálhatta, a teszten tapasztaltakkal pedig elégedett volt, így a monacói hétvégét is bizakodva várja. „Változtattunk a karosszérián, hogy itt már ne legyenek kétségeink ezzel kapcsolatban. A barcelonai teszt egész jól sikerült, szóval magabiztos vagyok, hogy amikor beugrok az autóba, kényelmesen fogom érezni magam a volán mögött, és a nagydíj is jól sikerül majd” – nyilatkozta Grosjean a Sky Sportsnak.

A francia versenyző ezen a hétvégén honfitársa, Jules Bianchi emléke előtt tiszteleg, aki a 2014-es Monacói Nagydíjon érte el legjobb Forma–1-es eredményét (9. lett). Grosjean a sisakján viseli majd elhunyt honfitársa arcképét és rajtszámát. „Jules még mindig nagyon hiányzik nekünk. Nagyszerű barát volt. 2014-ben csodálatos versenyt futott ezen a pályán. Ő szerezte a Marussia mindkét pontját. Bárcsak a teljes sisakfestést megváltoztathattam volna, de a szabályok változtak kicsit.”

„Mindig velem van a sisakomon, és szeretném, hogy ez a pályafutásom végéig így legyen. Jó barát volt, egy fiatal srác és egy roppant tehetséges versenyző. És, ami ennél is fontosabb, egy nagyon jó ember” – folytatta a Haas pilótája, majd végül hozzátette, örülne, ha egy kanyar viselné Bianchi nevét. „Ez szép lenne. Az édesapja létrehozott egy alapítványt, hogy segítsen a gokartosokon. Valóban szép lenne, ha elneveznének róla egy kanyart” – mondta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ