Megoldották a Mercedes gondját

írta: M4Sport
2016. november 12. 16:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

Megoldódott a Mercedes boxutcai problémája, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) engedélyezte, hogy a csapat arrébb „költözzön”, a szabadedzések után ugyanis mindkét versenyzőjük panaszkodott a garázsuk előtti ugratóra.

Nem mindennapi kihívással szembesült a címvédő alakulat az átalakított interlagosi pályán: a kerékcserék végrehajtására szolgáló garázsrész túlságosan közel esett egy, a boxutca bejáratához közel első huppanóhoz. Erre pénteken mindkét pilóta panaszkodott, mondván nem túl biztonságos, hogy egy „ugratón” is át kell hajtaniuk a kiállások előtt.

Panaszaikat hallva a csapat technikai igazgatója, Paddy Lowe és sportmenedzsere, Ron Meadows az FIA-val is felvette a kapcsolatot (pénteken a szövetség versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal tárgyaltak a probléma megoldásáról). A felek végül megegyeztek, hogy a balesetek elkerülése végett öt méterrel lejjebb költöztetik a Mercedes boxát (pontosabban azt a részt, ahol a kerékcserét végzik).

Ahhoz, hogy ezt a változtatást végrehajthassák a többi csapatot is arra kérték, változtassák meg boxuk eredeti pozícióját, a Motorsport információi szerint azonban az egyik rivális nem volt hajlandó „elköltöztetni” azt. Végül azonban sikerült kompromisszumos megoldást találni: a Ferrari boxát négy, a Williamsét három, a Red Bullét pedig két méterrel helyezték arrébb, hogy a Mercedesnek elég helye legyen a megfelelő minőségű aszfalton való munkavégzéshez.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”