Megrovás Massáéknak

írta: M4Sport
2016. október 08. 11:30
FOTÓ: ©xpbimages.com

Megúszta a komolyabb büntetést Felipe Massa és Kevin Magnussen – az FIA nem találta súlyosnak időmérős kihágásukat.

A két versenyzőt azért idézte be a versenybíróság a szuzukai időmérő edzést követően, mert kiesésük után levezető körükben a szabályok által engedélyezettnél lassabban tértek vissza a boxba. A föltartások elkerülése miatt létezik egy minimális időkorlát, melyet egyikük sem tudott betartani.

Az FIA figyelembe vette, hogy lassú tempójuk senki számára nem okozott problémát, egyetlen riválisukat sem tartották fel, így végül úgy határoztak, hogy mindössze figyelmeztetésben részesítik őket. „Mivel egyik versenyző sem tartott fel senkit, a bírák a megrovást is elegendőnek találták az ügyben” – állt az indoklásban.

Magnussen a Q1-been, Massa a Q2-ben búcsúzott – előbbi versenyző a 18., utóbbi a 12. rajtkockából vág neki a vasárnapi futamnak.

„A helyzetünk olyan, amilyenre nagyjából számítottunk” – nyilatkozta Massa, akinek csapata újabb szombati vereséget volt kénytelen elkönyvelni a legnagyobb bajnoki rivális Force Indiával szemben. „A Force Indiák mögött vagyunk, de előttünk vannak a Haasok is. Ők megleptek minket. Ha nem okoznak meglepetést, mi is a legjobb tízbe jutottunk volna – de sajnos így alakult. Mindent megteszünk, hogy több pontot szerezzünk, mint a Force India.”

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.20. 22:23

Hülkenberg hat éve erre vár

Egy gyári szerződés volt az álma

22016.10.20. 21:05

Hamilton és a lábsérülés: Jól érzem magam

Elárulta, miért kellett lemondania a barcelonai tesztet