Megszületett a döntés Alonso indulásáról

írta: M4Sport
2016. április 15. 07:07
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonso megkapta a zöld jelzést a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA), azaz az első szabadedzés után a Kínai Nagydíj további eseményein is részt vehet, igaz „oda kell figyelnie egészségi állapotára, és ha rendellenességet tapasztal, vissza kell lépnie”.

A bahreini futamot bordarepedés és légmell miatt kihagyó spanyol versenyző tegnap, helyi idő szerint délelőtt 11 órakor jelent meg a pálya orvosi központjában, ahol hamar elvégezték a szükséges vizsgálatokat, a szövetség viszont hét órán keresztül váratta őt, mielőtt meghozta döntését. Ennek értelmében autóba ülhetett az első szabadedzésen, versenyzési engedélye azonban csak átmeneti volt, ahhoz pedig, hogy az FIA véglegesítse azt, pénteken, az első gyakorlás után is át kellett esnie egy orvosi vizsgálaton.

Erre 15 perccel az edzés leintését követően került sor, a spanyol pedig a helyszíni beszámolók szerint mosolyogva hagyta el az orvosi központot. Később kiderült, minden oka megvolt az örömre, az FIA ugyanis megadta neki a végleges versenyzési engedélyt, azaz elhárult az akadály a futamon való részvétele elől. A szövetség ugyanakkor figyelmezette a kétszeres világbajnokot, hogy a hétvége további részében oda kell figyelnie egészségi állapotára, és „ha bármi rendellenességet tapasztal, azonnal kel kell állítania versenygépét.”

„Az első szabadedzést követő orvosi vizsgálat – amit az FIA orvosi delegáltja, Jean-Charles Piette és a Kínai Nagydíj orvosi csoportjának vezetője, Siji Csen professzor vezetett – megerősítette, hogy Fernando Alonso alkalmas arra, hogy részt vegyen a versenyhétvége további eseményein” – állt a szövetség közleményében a már idézett figyelmeztetés előtt. A kommüniké ezen felül azt is egyértelművé tette, hogy „a versenyző nem szorul további orvosi vizsgálatokra.”

Noha visszatérésével kapcsolatban voltak kérdések, Alonso hosszú ideje késznek érezte magát a feladatra; már a bahreini futam után azt mondta, 99 százalék, hogy a következő megmérettetésen már ő is részt vehet, Kínában pedig leszögezte, a legutóbbi vizsgálatok óta sokat javult a helyzete, mentálisan pedig „120 százalékosan” felkészült. Kiemelte, hogy a hétvége előtt már szinte a megszokott ütemben edzett, és az alvással sem voltak gondjai, ami mindenképpen jó hír, Ausztrália után ugyanis tíz napig csak az oldalán fekve bírt aludni.

FIA
Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. április 15. 21:58  

:-) neki.
.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

12016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

22016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt

122016.10.25. 10:46

A Ferrarié a legrosszabb átmeneti tesztautó?

Nincs több leszorítóereje, mint az aktuális gépnek – a Red Bull szerint ígéretesek az új gumik