Megtévesztő a különbség – Rosberg hátrányban volt pénteken

írta: M4Sport
2016. június 17. 20:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

Csak a Mercedes eltérő gumistratégiáján múlt volna? Nico Rosberg elmondta, miért volt akkora a különbség közte és Lewis Hamilton között a bakui nyitónapon.

Lewis Hamilton már az első edzés elején is érezhetően hamarabb fölvette a ritmust az új azeri pályán, és miközben az első szabadedzést még „csak” 0,4 másodperces előnnyel nyerte, délután 0,7-re növelte előnyét Nico Rosberggel szemben.

A német azonban cáfolta, hogy nehezebben boldogulna Baku utcáin – szerinte főként a Mercedes munkamegosztásán múlt, hogy ekkora hézag keletkezett kettejük között. Míg Hamilton a lágy gumin kezdte a délutáni gyakorlást, Rosberg először a közepes keveréken hajtott pályára. Az első menetek után aztán mindketten a szuperlágy gumit kapták meg, ám a bajnoki éllovas ezen sem tudta tartani a lépést.

„Lewis igazán gyors volt ma. Én viszont hátrányban voltam azzal, hogy délután a közepes gumin kezdtem, miközben Lewis mindig a lágyabb gumikat használta, így hamarabb felgyorsulhatott. Ez kicsit hátráltatott engem. Egyik hétvégén az egyikünk, másikon a másikunk van így. Egy új pályán viszont ez nagyobb hátrányt jelent. De holnap lesz elég időm dolgozni az egykörös tempómon, és felzárkózom” – ígérte.

Ami az időt illeti, Rosbergnek abból is kevesebb jutott délután: 20 perccel a leintés előtt motorja erejét vesztette, s így félre kellett kormányoznia autóját. „Vagy egy órának is tűnt, ahogy ott ücsörögtem a kempingszékben. Nagyon hosszú időnek tűnt. Nem volt jó, de még így is sokat mentem sok benzinnel, megtudtam, amit meg kellett tudnom. Túl sokat nem vesztettem ezzel. Ami a motort illeti, nagyon régi volt már, szóval ha problémám is van vele, nem igazán számít, nem aggódom” – utalt arra, hogy a meghibásodott erőforrását már leminősítették „pénteki” motorrá a nagy futásideje miatt.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

12016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához