Megválik technikai igazgatójától a Ferrari?

írta: M4Sport
2016. július 19. 15:46
FOTÓ: ©xpbimages.com

Távozik posztjáról James Allison, a Ferrari technikai igazgatója? Ami a múlt évben még elképzelhetetlennek tűnt, mára olasz források szerint valószínűvé vált.

A Maranellóba 2013-ban visszatérő, technikai igazgatóként hivatalosan 2015 óta tevékenykedő James Allison hamarosan elhagyhatja a Ferrarit – állítja az olasz La Gazzetta dello Sport. A vörösökkel jó összeköttetésben álló újságírójuk, Luigi Perna legutóbbi cikkében azt írta, a háttérben fordulat történt a csapatnál: Allison és a Ferrari egyre inkább távolodni látszanak egymástól, ami afelé mutat, hogy kapcsolatuk rövidebb lesz a vártnál.

Allison távozásáról már júniusban felröppentek pletykák – azokat Maurizio Arrivabene akkor még határozottan cáfolta. Alapjukat az Ausztrál Nagydíj után történt tragédia jelentette: a szakember elveszítette feleségét, három gyermekük pedig egyedül maradt Angliában, miközben őt munkája Olaszországba kötötte. Allison állítólag elgondolkodott azon, hogy újra hazájában vállaljon munkát, s a Renault érdeklődött is iránta.

A Ferrari felesége elvesztése után több hétre szabadságra engedte Allisont, távolléte pedig egyes vélemények szerint érezhető is volt a fejlesztések terén év elején mutatott teljesítményükön. Csakhogy az eredmények visszatérte óta sem javultak, sőt Silverstone-ban már a Red Bull is túl nagy falatnak bizonyult számukra, s bebizonyosodott, idei autójukat nemcsak nehéz beállítani, de aerodinamikai szempontból igencsak elmarad a két riválistól (Mercedes, Red Bull), híján van a leszorítóerőnek.

Allison a kialakult helyzete miatt jelenleg ingázni kénytelen Anglia és Olaszország között, és Perna szerint ezzel nemcsak fizikai értelemben, de lélekben, fejben is mintha eltávolodott volna Maranellótól. Munkájával és a körülötte kialakult bizonytalansággal pedig nincs megelégedve az elnök, Sergio Marchionne.

Az olasz az elmúlt hetet a csapat bázisán töltötte, hogy kifaggassa az alsóbb vezetői pozíciókban lévőket a csapat helyzetéről, az idei konstrukcióban rejlő lehetőségekről, ezáltal pedig pontosabb képet kapjon valós helyzetükről. A Gazzetta szerint Marchionne a gyenge teljesítmény miatt szeretné a saját kezébe venni az irányítást, és miközben a hosszabb távú jövőt igyekszik megtervezni, Allison ügyében is tisztán akar látni.

Bár a brit technikai igazgató 2015-ben hosszabbított szerződést a Ferrarival, most úgy tűnik, mégis elhagyhatja a csapatot.

Maurizio Arrivabene, James Allison

Ki lehet az utód?

Nagy kérdés, a vörösök kivel tudnák pótolni a mezőny egyik legjobbjának tartott mérnököt. Hasonló kaliberű szaktekintélyt keveset találni. Adrian Neweyt a Red Bull biztosan nem fogja elengedni. A Toro Rosso elismert technikai igazgatóját, James Keyt eközben már többször is hírbe hozták a Ferrarival, és a Gazzetta dello Sport szerint továbbra is Marchionne kiszemeltjének számít. Csakhogy őt is szerződés köti jelenlegi csapatához, és még ha meg is tudnák őt szerezni, vélhetően egy hosszú kényszerszünet után állhatna csak munkába náluk – ami Allison év végi távozása esetén túl késő lenne.

Épp a napokban vetődött fel, hogy a Scuderia felvette a kapcsolatot korábbi kulcsemberével, Ross Brawnnal, akit viszont a hírek szerint csak amolyan tanácsadóként alkalmaznának. A brit egy közelmúltban adott interjúban elmondta, a versenyzés és a másokkal való megmérettetés ugyan hiányzik neki, de a sok utazás és a munkával járó stressz már cseppet sem, így nem sok esélyt lát a visszatérésre. Allison szerepkörét így pedig aligha vehetné át.

Az olasz lap szerint az új technikai igazgatóvá Simone Resta léphet elő.

Ross Brawn

Az elmaradó sikereknél nagyobb probléma lehet a türelmetlenség

Perna cikkéban azt is megjegyezte, szakemberek terén a Ferrari cseppet sem áll jól – főleg nem Allison távozása esetén. „A Ferrari szinte minden téren megújult 2014-ben, modernizálta az infrastruktúráját, a szimuláció terén fölzárkózott a Red Bullra, a motor terén a Mercedesre. De még mindig nincs meghatározó figurája, mint Newey a Red Bullnak, és agyak sokasága sem áll a rendelkezésére, mint a Mercedesnél (Geoff Willis, Aldo Costa, Mark Ellis és Paddy Lowe). Ez a kreativitás hiányát eredményezi, és ezért jut mindig odáig, hogy csak próbálja betömködni a lyukakat ideiglenes megoldásokkal” – írta az olasz.

Eddig úgy volt, az általa említett hiányt, James Allison szünteti meg, aki maga is hasonló hiányosságokról beszélt munkába állása, első teljes szezonja után. Róla Ross Brawn is azt nyilatkozta, kiváló szakember, aki alkalmas a Ferrari fölemelésére, „ha megadják neki a hátteret, és biztosítják neki a szükséges időt, infrastruktúrát.”

Brawn a Sky Sportsnak adott interjúban azt mondta, a Ferrari sikeressé válásához, a megújulás befejezéséhez most mindenekelőtt időre és türelemre, hosszú távú tervezésre lenne szükség. Nagy kérdés, mindez adott-e jelenleg Maranellóban. Joe Saward szakíró amondó, nem újabb átszervezésekre lenne szükség, hanem inkább a léc lejjebb engedésére és türelmes, szerény építkezésre.

„Mindenki tudja, hogy ha Olaszországon kívül elég időt adnak neki, James Allison megcsinálja. De Olaszországban hagyománya van annak, hogy lapátra kerül, aki nem teljesít. Ne feledjük, Jean Todt 1993. július 1-jén vette át a csapat irányítását, és a Ferrari 1999-ig egyetlen bajnoki címet sem nyert. Hat évig. Ez idő alatt Todt azonban bármit megkapott, amire szüksége volt a sikeres csapat felépítéséhez, az elnök, Luca Montezemolo pedig kiállt érte. Ahogyan ő pedig védte Brawnt és az ő mérnökeit. Az eredmény egy olyan csapat lett, amely ötször nyert egymás után bajnoki címet 200 és 2004 között” – mutatott rá a blogger.

Hozzátette, mivel válságtanácskozásokról és személycserékről hallani, egyértelmű, hogy a Ferrarinál még most sincs meg a sikerhez szükséges stabilitás. „A Ferrari optimista nyilatkozatai hamis szónak tűnnek. De ok ez minden megváltoztatására? Okosabb lenne inkább mértéktartóbbá válni, nem pedig hitegetni a szurkolókat” – tette hozzá Saward.

Oszd meg!

29 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

renault4
#29 renault4 2016. július 20. 18:47  
Agressor:
A szívemből beszélsz ELF-társam!! Nem Attila a keresztneved véletlenül?? A kis Bakkkancsból tippelve...

No és persze, hogy teljes legyen a kép Fernando is!
Lehet, hogy az eltöltött pár év alatt egy-egy estben egyesek Isten ostorának tartottak:-), de a becsületes nevem nem Attila.
10 évig hordtam vagy inkább hordott a kis bakancs míg le nem "rúgták a lábamról", innen van a Renault fanságom, utána pedig jötte a 11 Electronic , 19-es....

Thibczy
#28 Thibczy 2016. július 20. 10:13  
Agressor:
Tradíció... Alonso-t már 2011-ben az "átszervezésekről" meg "személycserékről" faggatták az újságírók... Nem volt ez másképp akkor sem. Sajnos akkora a Ferrari-n a nyomás az elvárások miatt, hogy néha olyan komponenseket is kukáznak, amelyek hosszú távon lehet a győzelmet jelentették volna... Én pl. a 2010-es elbukott VB után nem rugdaltam volna ki mindenáron az embereket, mert abban az éveben képes volt fejlődni a Ferka. A törökországi középmezőnyös szituk után pole-ok, rajt-cél győzelem, meg Fernándófásztördánjú következett Ferrari 1-2-ben... Meg aztán a 2012-es gép sem volt annyira rossz. 2014 év elején is átszervezésekről cikkeztek, ennek eredménye a 2015-ös autó volt, ami megint egy nagyobb fejlődés volt... Csak éppen a team, aki 2015-ben átvette a csapatot, az már nem képes további fejlődésre. Az autó elkezdett a helyére kerülni, csak impotens emberekkel töltötték fel a csapatot... Lehet egy kicsit türelmesebben kellene, meg több alázattal, és nem túlzó elvárásokkal... Az szinte bizonyos, ha a 2017-es évadnyitón leesik az egyik Ferrari rosszul rögzített kereke, akkor Arrivabene (ha még ott lesz) nem vigasztalni fog meg hátba veregetni, mint 2015-ben. Már idén is látszott rajta a feszkó...

Az akkori technikai stábnak pedig még volt is mentsége, hiszen a tesztek betiltásával elég nagy hangsúly került a szélcsatornára és a szimulátorra, és ámblokk az egész infrastruktúrára. Az élmezőnyből pedig az olaszok a legelavultabb eszközöket használták, amivel nyilván nem lehetett csodát tenni, 2 szezon rá is ment erre.

Összehasonlításként a McLarennek és a Red Bullnak 2012 környékén olyan csúcsszimulátora volt már, amivel elég jól be tudták lőni az autót, anélkül hogy 1 métert mentek volna vele élesben.

Agressor
#27 Agressor 2016. július 20. 09:16  
Jadeite:
Nem tudom, h akar nyerni a Ferrari, ha időt sem hagy építkezni, hanem pár évente kirugdossák a fél kócerájt. Még ha a világ legjobb csapatát is szednék össze, akkor sem menne 1 év alatt.

Tradíció...
Alonso-t már 2011-ben az "átszervezésekről" meg "személycserékről" faggatták az újságírók... Nem volt ez másképp akkor sem. Sajnos akkora a Ferrari-n a nyomás az elvárások miatt, hogy néha olyan komponenseket is kukáznak, amelyek hosszú távon lehet a győzelmet jelentették volna...
Én pl. a 2010-es elbukott VB után nem rugdaltam volna ki mindenáron az embereket, mert abban az éveben képes volt fejlődni a Ferka. A törökországi középmezőnyös szituk után pole-ok, rajt-cél győzelem, meg Fernándófásztördánjú következett Ferrari 1-2-ben...
Meg aztán a 2012-es gép sem volt annyira rossz.
2014 év elején is átszervezésekről cikkeztek, ennek eredménye a 2015-ös autó volt, ami megint egy nagyobb fejlődés volt... Csak éppen a team, aki 2015-ben átvette a csapatot, az már nem képes további fejlődésre. Az autó elkezdett a helyére kerülni, csak impotens emberekkel töltötték fel a csapatot...
Lehet egy kicsit türelmesebben kellene, meg több alázattal, és nem túlzó elvárásokkal...
Az szinte bizonyos, ha a 2017-es évadnyitón leesik az egyik Ferrari rosszul rögzített kereke, akkor Arrivabene (ha még ott lesz) nem vigasztalni fog meg hátba veregetni, mint 2015-ben. Már idén is látszott rajta a feszkó...

Agressor
#26 Agressor 2016. július 20. 08:36  
renault4:
Jöjjön vissza régi sikerei helyszínére Enstone-ba a Renault-hoz!

A szívemből beszélsz ELF-társam!!

Nem Attila a keresztneved véletlenül?? A kis Bakkkancsból tippelve...

Jadeite
#25 Jadeite 2016. július 20. 03:36  

Nem tudom, h akar nyerni a Ferrari, ha időt sem hagy építkezni, hanem pár évente kirugdossák a fél kócerájt. Még ha a világ legjobb csapatát is szednék össze, akkor sem menne 1 év alatt.

renault4
#24 renault4 2016. július 20. 00:29  
guide:
Egész évben folyamatosan fejlesztenek,a szezon kezdetén még jó volt az autó. Vettel egyszer azt mondta,hogy az autó belülről teljesen kicserélődik év végére. Mondjuk azért nem mindegy,hogy kit veszítesz el és milyen körülmények között.

Jelenleg a megbízhatóság a legnagyobb gond, ami viszont az egyes részlegek munkáját minősítik. Lásd a sorozatos váltóhibák.

andrea1
#23 andrea1 2016. július 19. 23:26  

Pont Marchionne nyilatkozata jutott eszembe, itt említve. Igazából már egy ideje benne van a dologban, hogy elmegy Allison. Sajnálom hogy egy befejezetlen dolog lesz ebből, jó szakember és szerintem nagyon mélyről kellett indulnia, összerakni a gyárat, közben óriási berúházások folytak infrastruktúra fejlesztésében, összerakni a mérnöki csapatot aztán kitudja milyen állományból, versenyképes autót építeni és teljesíteni a pályán. Sokan de még a saját elnökük is egyik évről a másikra akar vb címet nyerni, azért ez mégis egy folyamat, annak indult és mégis egy kapkodás van, aztán már a szakértelmét, tudását mérjük mikor az idő és a teendők, problémák listája köszönő viszonyban sincs egymással.Sajnálom amiatt hogy nem lett ennek az egésznek egy kerek része,, fel kell állni a közepén, amiatt is hogy ilyen sajnálatos dolog miatt kell lépnie, de teljesen megérthető és ezt kell tennie.
Szerintem sikerülhetett volna ez a vezetésével, de nyilván idő, türelem kellett volna még és persze ésszerűség.

guide
#22 guide 2016. július 19. 22:26  
Zasalamel:
Érdekes ez az olasz média mert már korábban is fejtegette h elhagyja a csapatot Allison, aztán a csapat cáfolta és elvileg Allison már gőzerővel dolgozik a 17 és a 18-as projekten is. Minden szar futam után előveszik ezt a pletykát?

Ha jól emlékszem pár hete Marchionne is finoman utalt valami olyasmire,hogy Allison körül nincs minden rendben.

guide
#21 guide 2016. július 19. 22:21  
renault4:
Ezt az autót még a felesége halála előtt tervezte.... Van olyan eset is, amikor valaki éppen a munkájába temetkezik.

Egész évben folyamatosan fejlesztenek,a szezon kezdetén még jó volt az autó.
Vettel egyszer azt mondta,hogy az autó belülről teljesen kicserélődik év végére.

Mondjuk azért nem mindegy,hogy kit veszítesz el és milyen körülmények között.

Zasalamel
#20 Zasalamel 2016. július 19. 22:20  
guide:
Addig majdcsak marad,amíg nem találnak valakit helyette.Meg az is lehet,hogy tévedek és nem megy sehová.

Érdekes ez az olasz média mert már korábban is fejtegette h elhagyja a csapatot Allison, aztán a csapat cáfolta és elvileg Allison már gőzerővel dolgozik a 17 és a 18-as projekten is.

Minden szar futam után előveszik ezt a pletykát?

guide
#19 guide 2016. július 19. 22:10  
Zasalamel:
Ki fogja tervezni a kocsit? Ross Brawn max technikai igazgatónak jó, de tervezőnek semmiképp sem.

Addig majdcsak marad,amíg nem találnak valakit helyette.Meg az is lehet,hogy tévedek és nem megy sehová.

renault4
#18 renault4 2016. július 19. 21:23  
guide:
Szerintem Allison miatt ilyen gyenge most az autó.Nem azért,mert eleve rossz kocsit terveztek,hanem azért mert ő most nem képes 100%-ig a munkájára koncentrálni,de lehet,hogy még 50%-ig sem.Egy ilyen haláleset után nem lehet csak úgy továbblépni,ennek a feldolgozásához hosszú időre van szükség. Sejtettem,hogy rányomja majd a bélyegét a teljesítményükre az ami Allisonnal történt,de a Ferrari ilyen szintű eltévelyedése arra utal,hogy nincs olyan személy a csapatnál,aki a helyébe lépne.Persze lehet,hogy igazad van és tényleg nem akkora sztár,mint amilyennek kikiáltják és a haláleset nélkül is bajban lennének.A Ferrarinál nagyon magasak az elvárások,amiknek már nem tud megfelelni.Szinte biztosra veszem,hogy lelép.Nem véletlenül keresik Ross Brawnt.

Ezt az autót még a felesége halála előtt tervezte....
Van olyan eset is, amikor valaki éppen a munkájába temetkezik.

Zasalamel
#17 Zasalamel 2016. július 19. 21:18  
guide:
Szerintem Allison miatt ilyen gyenge most az autó.Nem azért,mert eleve rossz kocsit terveztek,hanem azért mert ő most nem képes 100%-ig a munkájára koncentrálni,de lehet,hogy még 50%-ig sem.Egy ilyen haláleset után nem lehet csak úgy továbblépni,ennek a feldolgozásához hosszú időre van szükség. Sejtettem,hogy rányomja majd a bélyegét a teljesítményükre az ami Allisonnal történt,de a Ferrari ilyen szintű eltévelyedése arra utal,hogy nincs olyan személy a csapatnál,aki a helyébe lépne.Persze lehet,hogy igazad van és tényleg nem akkora sztár,mint amilyennek kikiáltják és a haláleset nélkül is bajban lennének.A Ferrarinál nagyon magasak az elvárások,amiknek már nem tud megfelelni.Szinte biztosra veszem,hogy lelép.Nem véletlenül keresik Ross Brawnt.

Ki fogja tervezni a kocsit? Ross Brawn max technikai igazgatónak jó, de tervezőnek semmiképp sem.

guide
#16 guide 2016. július 19. 21:13  
F1890:
Sajnalom allissont ami a csaladjaval tortent. De kozelsem akkora agyu mint ahogyan marketingelig. 10 eve mar elengedtek mostis ez a sors var ra. Egy pat fry akivel harcban voltak az utolso futamig ketszer is elkuldtek.ezekutan sztem nem vonzo a mernokoknek az h 3 evente lecsereljek a fel csapatot. Es csodalkoznak h mert nincsenek a gyozelem kozeleben

Szerintem Allison miatt ilyen gyenge most az autó.Nem azért,mert eleve rossz kocsit terveztek,hanem azért mert ő most nem képes 100%-ig a munkájára koncentrálni,de lehet,hogy még 50%-ig sem.Egy ilyen haláleset után nem lehet csak úgy továbblépni,ennek a feldolgozásához hosszú időre van szükség.
Sejtettem,hogy rányomja majd a bélyegét a teljesítményükre az ami Allisonnal történt,de a Ferrari ilyen szintű eltévelyedése arra utal,hogy nincs olyan személy a csapatnál,aki a helyébe lépne.Persze lehet,hogy igazad van és tényleg nem akkora sztár,mint amilyennek kikiáltják és a haláleset nélkül is bajban lennének.A Ferrarinál nagyon magasak az elvárások,amiknek már nem tud megfelelni.Szinte biztosra veszem,hogy lelép.Nem véletlenül keresik Ross Brawnt.

albutr
#15 albutr 2016. július 19. 21:09  
Zasalamel:
Nem is értem miért szurkolok én ezeknek a barmoknak. Remélem megint az olasz média baromsága.

alapja lehet.hiszen voltak olyan pletykák ami úgy is történt.

albutr
#14 albutr 2016. július 19. 21:07  

menjen a Mclarenhez.

renault4
#13 renault4 2016. július 19. 19:15  

Jöjjön vissza régi sikerei helyszínére Enstone-ba a Renault-hoz!

Utoljára módosítva: 2016. július 19. 19:20

F1890
#12 F1890 2016. július 19. 19:14  

Sajnalom allissont ami a csaladjaval tortent. De kozelsem akkora agyu mint ahogyan marketingelig. 10 eve mar elengedtek mostis ez a sors var ra. Egy pat fry akivel harcban voltak az utolso futamig ketszer is elkuldtek.ezekutan sztem nem vonzo a mernokoknek az h 3 evente lecsereljek a fel csapatot. Es csodalkoznak h mert nincsenek a gyozelem kozeleben

Agressor
#11 Agressor 2016. július 19. 18:39  

A Ferrari valamiért nem fekszik Allison-nak. Az ő helye Enstone-ban van...
De azt kiemelném, hogy James Key egy méltatlanul semmibe vett tervező, miközben olyan autókat épített meg fillérekből, mint a 2012-es Sauber, meg az uána következő Toro-k!!
Én a Renault helyében már lecsaptam volna rá Allison híján. Most már nincs híja. De a Ferrari is jól jár vele...

Zasalamel
#10 Zasalamel 2016. július 19. 18:38  

Nem is értem miért szurkolok én ezeknek a barmoknak. Remélem megint az olasz média baromsága.

Tasi-r
#9 Tasi-r 2016. július 19. 18:35  
Hombre B:
Egyébként ez már több éve probléma, kíváncsi vagyok a Ferrari foglalkozott-e ezzel a kérdéssel, indítanak-e egyetemi programokat, kapcsolatban vannak-e angol egyetemekkel vagy most csak most realizálják az egészet. #7 Tasi-r Ki helyére vinnéd? :D

Nem helyére hanem Prodromou mellé :)

Hombre B
#8 Hombre B 2016. július 19. 18:34  
fist1:
Na meg itt nem csak a mennyiségről van szó, a minőségről is. Az angol felsőoktatás a világ élvonalában van, odavonzva a legjobbakat. Érdemes lenne a Ferrarinak meglépni ezt. Allison elvesztése sajnálatos, bár személy szerint engem mindentől függetlenül nem győzött meg róla, hogy ő fogja elhozni a Ferrarinak a következő domináns korszakot. A Lotusnál is volt egy olyan érzésem, hogy tud olyan autót csinálni, ami bizonyos körülmények együttállása esetén a leggyorsabb, de általában inkább csak a gumikímélésben emelkedik ki. Newey autói sokkal univerzálisabbak, kevésbé kényeskedők. Szóval az esetleges leváltása nem biztos, hogy szükségszerűen rossz. Nyilván azért nem lehet mindent egyetlen ember nyakába varrni, de voltak bizonyos hasonlóságok a lotuszos időszakhoz viszonyítva.

Egyébként ez már több éve probléma, kíváncsi vagyok a Ferrari foglalkozott-e ezzel a kérdéssel, indítanak-e egyetemi programokat, kapcsolatban vannak-e angol egyetemekkel vagy most csak most realizálják az egészet.

#7 Tasi-r

Ki helyére vinnéd? :D

Tasi-r
#7 Tasi-r 2016. július 19. 17:43  

egy jó Olaszt oda abból kevés van :D:D:D MUAHHAHAHA ALLISON irány a Mclaren ;)

fist1
#6 fist1 2016. július 19. 17:16  
Hombre B:
Szerintem elgondolkodhat a Ferrari azon, hogy tényleg létrehozzon egy bázist Angliában vagy a teljes F1-s részlege átköltözhet oda, óriási beruházás de lehet ebben van a siker kulcsa. Newey is annó azért nem ment a Ferrari-hoz mert a családja távol volt és úgy látszik az olasz egyetemek nem tudják azt a mérnök állományt évről évre biztosítani amelyet az angolok.

Na meg itt nem csak a mennyiségről van szó, a minőségről is. Az angol felsőoktatás a világ élvonalában van, odavonzva a legjobbakat. Érdemes lenne a Ferrarinak meglépni ezt.

Allison elvesztése sajnálatos, bár személy szerint engem mindentől függetlenül nem győzött meg róla, hogy ő fogja elhozni a Ferrarinak a következő domináns korszakot. A Lotusnál is volt egy olyan érzésem, hogy tud olyan autót csinálni, ami bizonyos körülmények együttállása esetén a leggyorsabb, de általában inkább csak a gumikímélésben emelkedik ki. Newey autói sokkal univerzálisabbak, kevésbé kényeskedők.
Szóval az esetleges leváltása nem biztos, hogy szükségszerűen rossz. Nyilván azért nem lehet mindent egyetlen ember nyakába varrni, de voltak bizonyos hasonlóságok a lotuszos időszakhoz viszonyítva.

Utoljára módosítva: 2016. július 19. 17:20

Go.Michael
#5 Go.Michael 2016. július 19. 16:56  

Rettentően sajnálom ezt az embert, senki se kerüljön hozzá hasonló helyzetben. Egyik legjobb mérnökként emlegetik és akkor egy ilyen szerencsétlen helyzet, talán a karrierjének is egy nagy lehetőségét derékba töri. Nem tudom mi várhat így a ferrarira, eddig is marha nehéz volt, ha még Allison megy... Én mondjuk azt is el tudom képzelni hogy Brawn jön és így Allison válláról levenné a munka egy részének a terhét.. csak egy a baj, ez tényleg 24/7, ha az f1-ben dolgozol.
Innen nehéz bele látni, de egy olaszországba költözés, teljesen új fejezetet nyitni az életében ezek után? Ha jól emlékszem elég kicsit még a gyermekei. Még egyszer mondom, rohadtul sajnálom, Allisont és a ferrarit is már egyaránt.. :-/

Utoljára módosítva: 2016. július 19. 17:00

Thibczy
#4 Thibczy 2016. július 19. 16:53  
Lewisthebest:
Az ő helyzetében teljesen logikus lenne lelépni és mondjuk a Renaulthoz igazolni ahol tud amellett dolgozni, hogy közbe a gyerekein is a fél szemét rajta tudja tartani. De az se lepne meg ha kivenne 1-2 év szabadságot.

Én a McLarennél is szívesen látnám.

Hombre B
#3 Hombre B 2016. július 19. 16:35  

Szerintem elgondolkodhat a Ferrari azon, hogy tényleg létrehozzon egy bázist Angliában vagy a teljes F1-s részlege átköltözhet oda, óriási beruházás de lehet ebben van a siker kulcsa.

Newey is annó azért nem ment a Ferrari-hoz mert a családja távol volt és úgy látszik az olasz egyetemek nem tudják azt a mérnök állományt évről évre biztosítani amelyet az angolok.

Lewisthebest
#2 Lewisthebest 2016. július 19. 16:24  

Az ő helyzetében teljesen logikus lenne lelépni és mondjuk a Renaulthoz igazolni ahol tud amellett dolgozni, hogy közbe a gyerekein is a fél szemét rajta tudja tartani. De az se lepne meg ha kivenne 1-2 év szabadságot.

F1890
#1 F1890 2016. július 19. 16:17  

MENEKULJON KI MERRE LAT!!!!!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”