Megvan a Haas tesztbeosztása Barcelonára

írta: M4Sport
2016. február 15. 09:13
FOTÓ: ©xpbimages.com

Romain Grosjean próbálhatja ki először az újonc istálló első Forma–1-es autóját Barcelonában.

Az amerikai Haas F1 Team az első köreit készül megtenni a Forma–1-ben a 2016-os szezon első téli tesztjének első reggelén, mégpedig a francia Romain Grosjeannal a volánnál. A Renault-tól érkező versenyző az első és a harmadik tesztnapon jut szerephez, míg csapattársa, a mexikói Esteban Gutiérrez a második és a negyedik napot kapta. A második teszten változik a menetrend: ekkor terv szerint Gutiérrezé lesz az első két nap, Grosjeané pedig az utolsó kettő.

A csapatok többségétől eltérően az USA-beli Kannapolisban székelő elsőéves együttes érkezését közel két éve jelentették be először. Mint teljesen új gárdának, a Haasnak szinte szó szerint a semmiből kellett felépítenie az F1-es szerepléshez szükséges infrastruktúrát, és igazán kézzelfogható tapasztalataik sincsenek az európai versenypályákról.

„Nagyon érdekes lesz kialakítani az autónk beállításait az első verseny előtti teszteken” – jegyezte meg Gutiérrez az alakulat holnapján. „Biztos vagyok benne, hogy rengeteg dolgunk lesz. Az, hogy már a kezdetek kezdetétől fogva fejlesszük a kocsit, kritikus fontosságú lesz ahhoz, hogy a szezon előtt magabiztosak legyünk – hogy tudjuk, hogy csapatként a lehető legjobban felkészültünk.”

Grosjean ezzel együtt arra számít, hogy az extra feladatok ellenére az istállók szokásos téli tesztprogramjainak legutolsó feladatait is kipipálhatják majd.

„Ha minden jól megy, akkor az utolsó napon csinálunk egy versenyszimulációt is, kerékcserével és stratégiával együtt. Azt szeretnénk látni, hogy minden felmerülő problémát megoldottunk, és készen állunk Melbourne-re” – mondta a francia.

Grosjeanék munkaeszközének bemutatására a hírek szerint a február 22-25. között esedékes első teszt első napján kerül majd sor a bokszutcában. A Haas egyébként a második olyan csapat, amely felfedte az idei tesztbeosztását – a sort néhány héttel ezelőtt a Toro Rosso nyitotta. Náluk a spanyol Carlos Sainz hajthat majd először pályára.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kevin Magnussen és Jolyon Palmer

22016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt

22016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája