Megvan a megegyezés az Amerikai Nagydíjról

írta: M4Sport
2016. március 09. 19:29
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Circuit of the Americas első embere bejelentette, hogy minden készen áll az idei Amerikai Nagydíj megrendezésére, miután súlyos viharkárok és a támogatások elapadása miatt eddig korántsem volt biztos a verseny jövője.

A négy és fél éve felhúzott új austini Forma–1-es pályán tavaly az év egyik legfordulatosabb versenyét láthatták a nézők, amely előtt rengeteg csapadék, utána pedig valóságos özönvíz árasztotta el a helyszínt, jelentős károkat okozva ezzel a létesítményben. Ez és a texasi állami támogatások több mint 20%-os megvágása oda vezetett, hogy mindeddig bizonytalan volt az Amerikai Nagydíj sorsa.

Bobby Epstein, a Circuit of the Americas vezérigazgatója ma délután azonban bejelentette, hogy részükről immáron minden akadály elhárult a futam megrendezése elől – sőt, még egy nagyszabású koncert megrendezésére is futotta az erőikből.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük, hogy a Forma1 idén visszatér a Circuit of the Americasra, ahogyan Taylor Swift is itt lesz, hogy koncertet adjon nekünk” – nyilatkozta az üzletember. „Szerintünk méltóbb módon nem is lehetne megünnepelni a pálya fennállásának ötéves évfordulóját.”

Bár az esemény jövője tehát sokáig bizonytalan volt, Bernie Ecclestone, a száguldó cirkusz feje nemrégiben már hangot adott a véleményének, miszerint „abszolút biztos”, hogy a versenyt meg fogják rendezni.A mai bejelentést követően már csak a versenynaptár véglegesítése van hátra a Nemzetközi Autómobil Szövetség részéről, ez azonban ezen a ponton már csak puszta formaságnak tűnik.

A Forma–1-nek az idei lesz a valaha volt leghosszabb szezonja; az évad – az új azerbajdzsáni versennyel és a Német Nagydíj visszatérésével – huszonegy futamot foglal majd magába

Elismerés Watking Glennek

Mindeközben Charlie Whiting versenyigazgató azt mondta az amerikai futam korábbi spirituális otthonáról, Watkins Glenről, hogy nagyszerű pálya lenne a Forma–1 számára, ugyanakkor tudvalevő, hogy nem olyen egyszerű odavinni a versenyt.

„Ez az egyik legkarakteresebb pálya az Egyesült Államokban. Vannak ennél újabbak, mint például a Circuit of the Americas, de egyiküknek sincs olyan karaktere, mint ennek. Szerintem abszolút csodálatos pálya lenne a Forma1 számára, de mindannyian tudjuk, hogy ez nem ilyen egyszerű” – jegyezte meg, utalva ezzel a versenyrendezéssel járó pénzügyi terhekre és a biztonsági előírásokra.

A világbajnoki futamnak korábban 1961 és 1980 között húsz éven át helyet adó, népszerű New York-állambeli helyszín a télen teljes körű újraburkoláson esett át.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

grabowsky78
#1 grabowsky78 2016. március 10. 11:52  

Ez egy igazán jó hír! Aggódtam, hogy kikerül ez a pálya! Az elmúlt 20 év új pályái közül ez magasan a legjobb.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.20. 23:31

Alonso: Vissza a normalitásba

Amiért Szuzukát csak egyszeri kisiklásnak tekintik

02016.10.20. 23:02

Verstappen már nem függ Ricciardótól

Nem hatotta meg a Mercedes óvása

02016.10.20. 22:44

Megnevettetett újságírók: A texasi cowboy szólalt meg Ricciardóból!

"A pokolba is, inkább egy kicsit lassabban megyek!"