Megvan, ki teszteli következőnek a glóriát

írta: M4Sport
2016. augusztus 24. 11:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Motorsport információ szerint Nico Rosberg lesz a következő pilóta, aki pályára viszi a glóriát, Belgiumban ugyanis a Mercedes teszteli a 2018-ban bevezetni kívánt eszközt. Azt egyelőre nem tudni, a német hány kört teljesít a fejvédővel.

Bár az F1 elöljárói a nyári szünet előtt úgy döntöttek, elhalasztják a fejvédő bevezetését, abban is megegyeztek, a folytatásban is tesztelni fogják azt, hogy még jobban megismerjék és kielemezhessék a 2018-as év előtt, amikor már valóban fel akarják szerelni az autókra. A favorit továbbra is a glória, így egyelőre a teszteket is ezzel az eszközzel végzik.

A 2016-os naptári évben eddig csak a Ferrari (még a barcelonai teszten, a szezonnyitót megelőzően) és a Red Bull (Silverstone-ban, az egyik évközi gyakorláson) vitte pályára a glóriát, érthető tehát, hogy az illetékesek több információt akarnak gyűjteni a bevezetés előtt. Az FIA például azt szeretné, hogy az év vége előtt minden csapat kipróbálja azt. A Motorsport megtudta, a szünet után a Mercedes teszi meg az első lépéseket, Belgiumban ugyanis ők tesztelik a fejvédőt.

A tervek szerint Nico Rosberg autójára szerelik fel az első szabadedzést megelőzően, azt azonban még nem tudni, hány kört tesz meg vele a német pilóta. A belgiumi teszt egyébként kulcsfontosságú a glória fejlesztése szempontjából, hiszen a részvevők régóta kíváncsiak már arra, mennyit látnak tőle a versenyzők egy olyan pályán, ahol komoly szintkülönbségek találhatók.

Éppen ezért korábban az is felmerült, hogy több csapat is kipróbálhatja a glóriát a nyári szünet utáni első hétvégén, eddig azonban csak a Mercedes háza tájáról érkeztek hírek az eszköz bevetésével kapcsolatban. Ez persze nem jelent egyet azzal, hogy csak ők próbálják ki – legalábbis a Motorsport cikke szerint „továbbra sem tiszta, mások is pályára viszik-e a pénteki edzésen”. Az egyébként biztosnak tűnik, hogy a McLaren most nem tesztel: ők később akarják felszerelni a glóriát.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg, Lewis Hamilton

22016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt

112016.10.25. 10:46

A Ferrarié a legrosszabb átmeneti tesztautó?

Nincs több leszorítóereje, mint az aktuális gépnek – a Red Bull szerint ígéretesek az új gumik