Megvan, mikor érkezik a McLaren új főnöke

írta: M4Sport
2016. június 22. 08:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

Több hónapnyi bizonytalanság után végre kezd körvonalazódni, mikor csatlakozhat a McLaren-Hondához az istálló új ügyvezetője, Jost Capito. A német szakember maga hintette el, hogy közvetlenül a nyári leállás után áll munkába új csapatánál.

A McLaren januárban jelentette be, hogy szerződést kötött a Volkswagen motorsportprogramját vezető Jost Capitóval, aki az ügyvezetői posztot csak ideiglenesen betöltő Jonathan Neale helyére lép majd. Azt, hogy érkezésére hosszú heteket, hónapokat kell várni már az év elején tudni lehetett, hiszen csak akkor hagyja el jelenlegi posztját, amikor a Volkswagen megtalálja a „megfelelő utódot”.

Az első hírek szerint a váltásra májusban került volna sor, később pedig augusztus végéről kezdtek cikkezni. Úgy tűnik, a nyár végét „tippelő” forrásoknak volt igazuk, kedden ugyanis maga a német szakember hintette el, hogy az Olasz Nagydíj körül csatlakozik a McLarenhez. „Igen, még ebben az évben sor kerül a váltásra” – jelentette ki a Nemzetközi Automobil Szövetség torinói sportkonferenciáján. „Augusztusban, vagy szeptember végén” – tette hozzá.

Bár a szezon során több Forma–1 futamon is jelen volt (legutóbb Monte-Carlóba látogatott el), állítása szerint ahhoz túlságosan kevés időt töltött a csapatnál, hogy már most átlássa, hogyan mennek a dolgok a McLaren-Hondánál. „A munkám a Volkswagennél igen komoly munka. Nemcsak a rali-világbajnoksággal kapcsolatos, hanem az amerikai ralikrosszal, valamint a TCR-rel is. Addig pedig, amíg ott vagyok, szeretnék megfelelő munkát végezni. Persze már várom a váltás, ha nem így lenne, akkor nem döntöttem volna mellette” – magyarázta határozottan.

Bár az elmúlt években főként a ralira összpontosított, az „ezerarcú” Capito számára a királykategória sem ismeretlen terep, hiszen hosszú évekig dolgozott a Saubernél (1996-ban csatlakozott a svájciakhoz), ahol ebben az időben még elnökségi tag is volt. A motorsportok világához a BMW-nél került közel, ahol az 1985 és 1989 fejlesztőmérnökként dolgozott (szakterülete a futómű volt). Innen került a Porsche kötelékébe, ahol már ő felelt a motorsportprogramért, majd a Sauber, a Ford (itt is hasonló posztot töltött be) és 2012-ben a Volkswagen következett.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.20. 22:23

Hülkenberg hat éve erre vár

Egy gyári szerződés volt az álma

22016.10.20. 21:05

Hamilton és a lábsérülés: Jól érzem magam

Elárulta, miért kellett lemondania a barcelonai tesztet