Mennyi az annyi? – Vettel és a körelszámolós eset

írta: M4Sport
2016. augusztus 26. 08:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Elszámolt körök. Sebastian Vettel csak nevet a nagy figyelmet kapó hockenheimi esetén, ám elismeri, többé hasonlót nem engedhet meg magának.

Mi történt Sebastian Vettellel az utolsó körben Hockenheimben? Már az megelőzőnél másodpercekkel gyengébb ideje is gyanús volt, a nyári szünetben aztán nyilvánosságra került egy fedélzeti kamerás felvétel is, mely azt sugallta, a négyszeres világbajnok egyszerűen elszámolhatta magát, s egy fordulóval korábban vett vissza a tempóból. Miután áthaladt a célvonalon, azonnal lelépett a gázról, majd az első kanyar bukóterébe kormányozta Ferrariját, amit több lekörözött is megelőzött. Ezt látva aztán újra gyorsított.

Sokáig kellett várni, mire rákérdezhettek a furcsa esetre annak főszereplőjénél is – Vettel azonban a tőle megszokott lazasággal hárította a témát. „Elég nagy volt az előnyöm a mögöttem haladóval szemben” – utalt arra, hogy helyezését nem befolyásolta az eset. „Valami miatt egy kicsit letértem a pályáról” – mondta, majd egy mosoly kíséretében a fölvetésre is reagált, elkélne egy pontos körszámláló a Ferrarijába… „A körszámlálót továbbra is megspórolhatjuk magunknak! Már elég sok versenyt teljesítettem, szóval egyszer megeshet az ilyesmi.”

A német elárulta, a csapatértekezleten is szóba kerültek a történtek. „Természetesen beszéltünk róla a versenyt követően. Ilyesminek többé nem szabad megtörténnie” – ismerte el.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#2 f1m12 2016. augusztus 26. 14:11  

de elbambult

autopeti
#1 autopeti 2016. augusztus 26. 09:49  

Úgy tudtam a kockás zászlót nem csak show-elemként lengetik, hanem ugyanolyan jelentősége van mint bármelyik másik zászlónak a futam során :)
Szóval SEB, legközelebb hidd el hogy ha vége a futamnak azt bizony lengetik (kivétel ha Pelé kezébe adják)

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 26. 09:50

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ