Mercedes – 2015 már a múlté

írta: M4Sport
2016. március 17. 11:02
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az előző szezon már a múlté – ebben egyetértenek a Mercedes versenyzői, sőt abban is, hogy ismét komoly kihívás elé állítják majd egymást a házon belüli küzdelemben. És egyelőre a Ferrarit sem szeretnék leírni…

Lewis Hamilton tavaly komoly előnnyel hódította el a világbajnoki címet (már az Amerikai Nagydíjon), a szezon vége azonban már a csapattársról, Nico Rosbergről szólt. A 2016-os szezon kezdete előtt az egyik legfontosabb beszédtémát a Mercedes pilótáinak helyzete jelenti; sokan találgatnak arról, vajon átmenteti-e a német év végéi formáját, ahogyan arról is, megoldódtak-e a brit problémái (a szingapúri futam után többször panaszkodott autójára és a beállításokra).

Ezeket a kérdéseket a szezonnyitó helyszínén természetesen a versenyzőknek is feltették, ők pedig igyekeztek egyértelművé tenni, már maguk mögött hagyták 2015-öt, legyen szó akár a problémákról akár a formajavulásról. „A komoly problémák?” – kérdezett vissza Hamilton, amikor az év végéről faggatták. „Nos, nem is tudom, ez tavaly volt” – folytatta, mielőtt a csapattárs legyőzésére terelődött a szó. „Ez nem gond” – mondta nevetve, majd gyorsan hozzáette: „Ez egy kihívás!”

„Jó, hogy sikeresen zártam az évet, ez ugyanis ad egy kis plusz motivációt az ideire” – nyilatkozta Rosberg a Sky Sportsnak. „Viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy ez egy új év, újak az autók és a szabályok is. Minden a nulláról indul. Komoly kihívás ez számomra. De ezért szeretem a versenyzést, a küzdelem miatt. Legyőzhetek egy srácot, aki az előző két évben jobb volt nálam, éppen ezért lenne még jobb a győzelem, hiszen még mindig ő a viszonyítási alap” – folytatta.

Hamilton a sajtótájékoztatón ismét leszögezte, nemcsak a csapattárssal, a Ferrarival is szoros küzdelemre számít, sőt úgy érzi, a vörösök valami meglepetéssel fognak előállni. Rosberg hasonló véleményen van. „A Ferrari komoly fenyegetést jelent. A tesztek során nagyon közel voltak hozzánk. Persze, nem tudhatjuk, mennyi üzemanyagot használtak, de komolyan vesszük őket és óvatosnak kell lennünk. Két nap és minden kiderül!” – mondta a német.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

fagyi
#1 fagyi 2016. március 17. 12:39  

„Viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy ez egy új év, újak az autók és a szabályok is. Minden a nulláról indul."

Én még mindig handicapet mondanék a nulla helyett :D

Utoljára módosítva: 2016. március 17. 12:40FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája

02016.10.21. 23:53

Megrovás Vettelnek – videón az esete

Egy McLaren hozta szorult helyzetbe