Mercedes: a pilóták után most a vezetők jönnek

írta: M4Sport
2016. október 18. 17:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az már korábban eldőlt, hogy a csapat versenyzői 2018 végéig a Mercedesnél maradnak, a hetekben pedig a menedzsment két kulcsfigurájának a jövője is biztossá válhat, a cég vezetői ugyanis új szerződésről tárgyalnak Niki Laudával és Toto Wolff-fal.

Úgy tűnik, a címvédő alakulat vezetői elkötelezett hívei a nyertes csapaton ne változtass elvnek, hiszen két sztárversenyzőjük után sportigazgatójukkal és az F1-es istálló tanácsadójával is szerződést kívánnak hosszabbítani. Mindezt Niki Lauda árulta el az osztrák médiának, amikor jövőjéről érdeklődtek, annak apropóján, hogy jelenlegi kontraktusa – akárcsak Wolffé – 2017 végén lejár.

„Én is, és Toto is a szerződés megújításáról tárgyalunk” – jelentette ki határozottan, majd elmondta, meddig lenne legésszerűbb meghosszabbítani a szóban forgó megállapodásokat. „Azt nem tudom megmondani, meddig lesz érvényes, de a Concorde-egyezmény 2020-ig van érvényben, szóval logikus lenne, ha ezt az időszakot fednénk le. Azt hiszem, ez lehetséges lesz” – tette hozzá a háromszoros világbajnok, aki azt is elárulta, jelenleg mennyit keres a Mercedesnél.

„A munkámért 750 ezer eurót kapok, erről pedig a szerződés kapcsán is beszéltünk” – mondta, majd megjegyezte, „természetesen az ő esetében is járnak bajnoki bónuszok” az újabb és újabb sikerek után, ezek azonban „igen szerények” (nyilván az arányaiban sokkal jobban fizetett versenyzőkéhez képest), azaz nem kell milliós nagyságrendű pénzösszegekre gondolni.

Lauda véleményét a világbajnoki küzdelemről is kikérték, melyben négy futammal a szezon vége előtt a 33 ponttal vezető Rosbergnek áll a zászló. Mivel csapattársa több műszaki hibával szembesült, egyesek szerint a német nem lenne „méltó bajnoka” a királykategóriának, az osztrák szerint azonban kár ezzel magyarázni a helyzetet. „Nem a semmi miatt lenne bajnok. Nagyszerű éve volt, és sokat fejlődött. Teljesen megváltozott az idei évre. Lewisnak eddig mindig volt egy kis előnye, de a kemény munkának és a jó versenyeknek köszönhetően Nico idén jobb volt” – magyarázta.

A korábbi technikai problémákat látva Lauda szerint roppant fontos, hogy a Mercedes mindkét autója megfelelően működjön a véghajrában, hogy a két pilóta között a tiszta küzdelem és ne a meghibásodások döntsenek. „Biztosítanunk kell, hogy az utolsó négy futamon mindkét autó eljut majd az utolsó körökig” – jelentette ki határozottan, majd kiemelte, a két pilóta közötti feszültség nem hátráltatja a csapatot. „Mindketten motiválják egymást, és ez a csapatot is jobb teljesítmény elérésére ösztönzi. Főleg az autók fejlesztését tekintve” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

SANI{Ó
#3 SANI{Ó 2016. október 19. 07:46  

Toto ne kapna, aki elő trükközött egy német VB-t? :)

Go.Michael
#2 Go.Michael 2016. október 19. 07:25  

Azért nem rossz az a 750 ezer euro, egy ennyire kötetlen munkáért. :D

khristiank
#1 khristiank 2016. október 18. 18:31  

"mindkét autó eljut a célig"

Ehh ehh, szóval Lauda szeretné hogy Rosberg nyerje 2016ot :PFORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.21. 20:23

Amerikai Nagydíj – második szabadedzés

Beszámoló az eseményről

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak

02016.10.21. 19:33

Gyorsan reagált az FIA a lefulladó autók problémájára

Kifejlesztettek egy automatikus rendszert