Mercedes: már itt az utánpótlás!

írta: M4Sport
2016. február 12. 17:10
FOTÓ: ©xpbimages.com

Miközben Lewis Hamilton és Nico Rosberg kettőse sorra szerzi a futamgyőzelmeket és a rajtelsőségeket, a Mercedes a „jövő bajnokaira” is komoly figyelmet fordít, 2016 pedig fontos év lesz a csapat védencei számára.

A héten véget ért a várakozás; szerdán kiderült, Pascal Wehrlein lesz a Manor egyik versenyzője, csütörtökön pedig az is biztossá vált, hogy a Renault tartalékversenyzőjeként dolgozó Esteban Ocon a DTM-ben bizonyíthat. Új kihívások várnak tehát a Mercedes juniorversenyzőire, a gyár sportigazgatója, Toto Wolff azonban bízik tehetségükben, és fontosnak tartja, hogy mindketten komoly bajnokságokban folytathatják a tapasztalatszerzést.

„Boldog vagyok, hogy Pascal és Esteban is új környezetben bizonyíthat” – idézte Wolff szavait a Mercedes közleménye. „Célunk, hogy fontos tapasztalatokkal gazdagodjanak, mégpedig versenyképes környezetben. Miután a Manorral és a Renault-val is pozitív tárgyalásokat folytattunk, biztossá vált, hogy a Forma–1-ben is lehetőséghez jutnak. Nagyon jó látni, hogy a fiatal pilóták megtalálják a helyüket a királykategóriában, vagyis azt, hogy a rendszer megfelelően jutalmazza tehetségüket és munkájukat” – folytatta elégedetten.

„Mindketten bizonyíthatják tehetségüket, hiszen versenyképes, erős kategóriákban fognak versenyezni, de nem felejthetjük el, nagyon sokat kell tanulniuk. A srácok alázatosak maradtak, és még mindig két lábbal állnak a földön. Az idei év nagyon fontos lesz számukra. Figyelemmel követhetjük a fejlődésüket és folytathatjuk a juniorprogram bővítését. A Mercedesnek komoly hagyományai vannak a fiatal támogatásában, és jövőben is nyitottak leszünk irányukba, azaz segíteni fogjuk az ígéretes fiatal pilótákat” – tett ígéretet az osztrák szakember.

A Mercedes programjára egyébként nem lehet panasz, hiszen mindkét védencük komoly elismertségnek örvend: Wehrlein a Német Túraautó-bajnokságban (DTM) szerzett magának hírneveit, miután ő lett a sorozat legfiatalabb futamgyőztese és bajnoka, de korábban a Forma-3-ban is voltak villanásai. Ocon a Forma-3-as Európa-bajnokság (itt egyik legnagyobb ellenfele Max Verstappen volt) és a GP3 megnyerésével hívta fel magára a figyelmet, de már az F1-ben sem számít ismeretlennek: a Lotusszal és a Force Indiával több alkalommal is tesztelt.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Kepano
#1 Kepano 2016. február 12. 17:19  

Ha lehetősége lesz rá, hogy beüljön a F1-es Renault-ba (és erre valószínűleg előbb lesz lehetősége, mint a Mercis ülésre), Ocon nem fog habozni. A Pascal gyerek maximum Di Resta szint szerintem, de ne legyen igazam!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin, lányok

1532016.10.23. 20:22

Amerikai Nagydíj – futam

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást