Mercedes-poszterekkel motiválták magukat a Ferrarinál?

írta: M4Sport
2016. február 20. 15:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sergio Marchionne elnök állítólag (ünneplő?) mercedesesek posztereivel aggatta tele a gyárat, hogy emlékeztesse a csapattagokat a céljaikra.

Az immár 2008 óta világbajnoki cím nélkül „tengődő” alakulatnál tavaly végre meglátták a fényt az alagút végén, miután Sebastian Vettel vezetésével egyértelműen a domináns Mercedes legközelebbi kihívóivá váltak, és évek óta először sikerült javítaniuk az előző évben mutatott teljesítményükön. Az Ágaskodó Paripának 2015-ben végül sikerült elérnie az idény előtt kitűzött célját, a három futamgyőzelmet, idén pedig bevallottan ismét a világbajnoki címre törnek – ezt korábban Sergio Marchionne Ferrari-elnök, az új autó bemutatóján pedig Maurizio Arrivabene csapatfőnök is elismerte.

„Tudjuk, hogy Marchionne decemberben azt mondta, hogy ők szeretnének lenni az etalon az ausztráliai idénynyitón – Marchionne már a szezon rajtjánál az élre akar állni” – kommentálta a helyzetet a Sky Italia riportere, Antonio Boselli. „Ez volt a cél ezen a télen, és úgy tudjuk, hogy Marchionne sok-sok mercedeses képet akasztott ki a gyár falaira, csak hogy emlékeztesse a dolgozókat és motiválja őket a céljaik elérésében.”

Arról nem szivárogtak ki információk, hogy mindez valóban így esett-e, mindenesetre Maranellóban inkább a visszafogott 2015-ös célok bizonyultak szokatlan fordulatnak, mintsem az, hogy a világbajnokság megnyerését tűzik ki maguk elé. Így zajlott ez az Alonso-korszakban is – ám azokhoz az évekhez képest idén több előjel mutat arra, hogy ez ezúttal egy reális törekvés is egyben.

„Öt területen változott nagyon sokat a kocsi” – emlékeztetett Boselli. „Az első felfüggesztésnél tolórudas megoldást alkalmaztak, az oldaldobozok megújultak, a hátsó rész megújult, az erőforrásnál nagyon sok az újdonság és az új elgondolás, az orrkúp pedig rövidebb lett, mint tavaly volt. 2015-höz képest ez egy forradalmian új kocsi, és a Ferrarinál azt remélik, hogy ezzel sikerül közelebb kerülniük a Mercedeshez. A gyárban nagyon magabiztosak és nagyon boldogok az új erőforrás próbapados tesztjeivel kapcsolatban is – de azt senki sem tudja biztosan, hogy olyan versenyképesek lesznek-e, mint a Mercedes.”

Elődjeihez képest egyvalamiben már biztosan sokat változott az SF16-H kódnévvel ellátott új modell – ez pedig nem más, mint a festés, ami nem mást, mint a háromszoros világbajnok Niki Lauda nevével fémjelzett 1970-es évek sikerkorszakát idézi.

„Nem tudni, hogy az új Ferrari a valaha volt legszebb Ferrari-e mivel erről mindenkinek meglesz a saját véleménye , a legfontosabb dolog az az, hogy ez legyen a leggyorsabb kocsi a mezőnyben. A festés nagyon más, hiszen nagyon sok a fehér – ez két másik Ferrarit juttat eszembe; az egyiket a ’90-es évekből, a másikat pedig a ’70-es évekből, azt, amelyikkel Niki Lauda megnyerte a világbajnokságot” – mondta az olasz szakújságíró.

Az, hogy az SF16-H végül a sikerautó, vagy az 1990-es évek első felének mélypontjait megütő járgány örökébe lép majd, az nagy valószínűséggel csak 2016 végén derül majd ki.

Oszd meg!

8 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Janisf
#8 Janisf 2016. február 20. 17:57  
Zasalamel:
Sztem ha a motort nézzük akkor sok különbség már nem lehet a merci és ferka között és ráadásként a merci motormérnöke szerint az elektronikai rendszeren múlik minden, ha az szar akkor hiába jó a motor, nagyon remélem h ezen a téren is előhúztak valamit.

3 próbapadon tudtak tesztelni tavaly is... biztos hogy a télen is 100%-on pörögtek és valószínű hogy most is. :)

Zasalamel
#7 Zasalamel 2016. február 20. 17:55  
Hombre B:
Semmit nem tudok sajnos, csak azokat amik itt is megjelentek infók. Egy plusz twitter infóm van, elvileg a Mercedes-től érkezett egy fontos beosztású mérnök.

Sztem ha a motort nézzük akkor sok különbség már nem lehet a merci és ferka között és ráadásként a merci motormérnöke szerint az elektronikai rendszeren múlik minden, ha az szar akkor hiába jó a motor, nagyon remélem h ezen a téren is előhúztak valamit.

Hombre B
#6 Hombre B 2016. február 20. 17:47  
Zasalamel:
Hombre tudsz e valamit az ERS-ről, tudtommal ezen a téren vannak leginkább lemaradva a mercitől, próbáltam utánanézni de nem igen írnak erről valamit.

Semmit nem tudok sajnos, csak azokat amik itt is megjelentek infók.

Egy plusz twitter infóm van, elvileg a Mercedes-től érkezett egy fontos beosztású mérnök.

Zasalamel
#5 Zasalamel 2016. február 20. 17:32  
Hombre B:
Nem lesz könnyű dolguk, teljesen új alapokra helyezték az autót, lesz mit kiismerni, megtanulni, de tetszik ez az irány. A festés meg nagyon rossz lett, értem én, hogy múlt, de azt lehetett volna igényesebben is megcsinálni.

Hombre tudsz e valamit az ERS-ről, tudtommal ezen a téren vannak leginkább lemaradva a mercitől, próbáltam utánanézni de nem igen írnak erről valamit.

Hombre B
#4 Hombre B 2016. február 20. 17:25  

Nem lesz könnyű dolguk, teljesen új alapokra helyezték az autót, lesz mit kiismerni, megtanulni, de tetszik ez az irány.

A festés meg nagyon rossz lett, értem én, hogy múlt, de azt lehetett volna igényesebben is megcsinálni.

Janisf
#3 Janisf 2016. február 20. 16:58  
albutr:
gyerekes.

Nem az! Sportpszichológia!

SANI{Ó
#2 SANI{Ó 2016. február 20. 16:56  

szerintem nem kell 2016 végéig várni hogy kiderüljön....3 futam hétvége elég lehet erre....

albutr
#1 albutr 2016. február 20. 16:29  

gyerekes.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

glória, Magnussen

12016.10.29. 00:44

Rosberg tart a Ferraritól

Hamilton szerint nem lesznek annyira veszélyesek

02016.10.29. 00:31

Tüdőgyulladással kezelik Frank Williamst

Állapota „lassan, de folyamatosan” javul

02016.10.28. 23:58

Már üzemanyagpartnerét is elvette a Red Bull a McLarentől

Komoly változások a nagycsapatoknál