Mert Vettelnek mindig van egy vicces válasza…

írta: M4Sport
2016. május 18. 14:54
FOTÓ: ©xpbimages.com
Sebastian Vettel
© xpbimages.com

Sebastian Vettel lazán kezeli a Nico Rosberg esetleges ferraris szerződéséről szóló találgatásokat… De mi állhat ezek hátterében?

Nico Rosberg a Ferrarival flörtöl – adta hírül kedden az olasz Corriere della Sera. Tény, neki és Kimi Räikkönennek is 2016 végéig szól a szerződése aktuális csapatával, és bár Maurizio Arrivabene, az olaszok csapatfőnöke nemrég azt nyilatkozta, elégedett 2007 bajnokával, a lap szerint a Rosbergnek mégis lehet esélye az ülésére, mert Sebastian Vettellel ütőképes párost alkothatnának.

Barcelonában a négyszeres bajnokot is megkérdezték, mit szól a hírekhez – a tőle már megszokott humoros válasz érkezett. „Amíg nem velem flörtöl, addig ez jó hír” – nevettette meg az újságírókat. „Ezzel kapcsolatban minden másról a főnökömet kell megkérdeznetek, ő pedig Maurizio.”

Ami Arrivabenét illeti, a napokban ő egy másik pletykára volt kénytelen reagálni: a saját leváltásáról szólóra. Ennek kapcsán elmondta, szerinte rosszakaróik szándékos feszültségkeltéséről van szó. „Az efféle sztorikat csak azért teszik közzé, hogy feszültséget keltsenek a csapatunkon belül” – nyilatkozta. Vajon Rosberg esetében is létezhet valamiféle hátsó szándék?

Tény, a német keddi tesztnapja után érdekes választ adott a pletykákra: igyekezett fenntartani a jövője körüli bizonytalanságot. „Boldog vagyok a Mercedesnél – de meglátjuk, mit hoz a jövő” – fogalmazott az olasz médiának.

Ismerve a Forma–1-et, s tudva, hogy a bajnoki éllovas egyelőre nem zárta le tárgyalásait a Mercedesszel a szerződéshosszabbítás kapcsán, e válasz sokatmondó. Bár Rosberg elszerződése kétségkívül nagy meglepetés lenne, az már annál kevésbé, ha a mostani pletykákat tudatosan saját pozíciója erősítésére használná fel.

A hírek szerint az új kontraktus kapcsán a legfőbb vitapontot közte és a Mercedes között a pénz jelenti. Mivel Rosberg és Lewis Hamilton keresete között jókora szakadék tátong, a német érthető módon szeretne följebb zárkózni csapattársára. Ezt pedig két módon könnyítheti meg: egy bajnoki címmel, valamint azzal, ha bizonytalanságban tartja a mezőny élén álló csapatát – például azzal, hogy nyitva hagyja a csapatváltás lehetőségét…

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ