Messze még a Sauber-Honda házasság

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 20. 12:44
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hiába az erről szóló pletykák, egyelőre szóba sem került a Hondánál, hogy a Sauber új motorpartnere legyenek 2018-tól.

A Sauber-istálló nemrég hivatalosan is megerősítette, hogy csak egyéves Ferrari-motorokat használ a következő szezonban. A tulajdonosváltáson áteső csapatnak a 2017-es lesz az utolsó éve a Scuderiával kötött szerződéséből, s a hírek szerint fontolgatja, hogy a jövőben új motorpartnert keressen.

Azt beszélik, a Honda lehet az új beszállítója, amely 2017-ben újabb jelentős előrelépést remél erőforrásától, s amely a nyáron alaposan átalakította az angliai Milton Keynesben lévő kihelyezett bázisát, hogy felkészüljön egy esetleges második csapat motorral történő ellátására is.

Haszegava Juszuke sportigazgató az F1i.com-nak ugyanakkor elárulta, még ők maguk sem tudják, mi lesz két év múlva, így a Sauberrel sem egyeztettek még. „Felkészülünk arra, hogy egy második csapatot is ellássunk motorral 2018-tól, de jelenleg nincs konkrét tervünk. De ha egy csapat megkeresne minket, komolyan vennénk, aztán pedig döntenénk” – fogalmazott a pletykára reagálva.

A Honda már visszatérésekor jelezte, hogy a jövőben a McLarenen kívül is kiszolgálna csapatokat erőforrásaival, ám miután Ron Denniséknek vétójoguk van arra vonatkozóan, kik lehetnek ezek az istállók, lehetőségeik némiképp korlátozottak. Más kérdés, hogy eddigi teljesítményük láttán senki sem érdeklődött még náluk. Ám ha olyan mértékben fejlődnek, ahogyan azt Haszegaváék elképzelik, harmadik szezonjukban ez megváltozhat. Wokingnak pedig aligha lenne ellenvetése a Sauberrel való partnerség kapcsán.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra