Mexikó ismét F1-es fesztiválra készül

írta: M4Sport
2016. október 12. 18:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Mexikói Nagydíj szervezői arra számítanak, versenyük idén még nagyobb érdeklődést generál, mint 2015-ben, amikor mindenkit sikerült ámulatba ejteniük a rengeteg szurkolóval és a felejthetetlen hangulattal. Az ország ismét Forma–1-es fesztiválra készül!

Remekül sikerült Mexikó visszatérése, a tavalyi futam után ugyanis szinte minden résztvevő megemlítette, az volt élete egyik leghangulatosabb hétvégéje (ezt olyanok is kijelentették, akik hosszú évtizedek óta az F1-ben dolgoznak) köszönhetően a rengeteg szurkolónak. A szervezők ismét hasonló tömeget várnak, sőt úgy érzik, még rá is tehetnek egy lapáttal a 2015-ös hétvégére!

Annak érdekében, hogy a „fesztivál” még sikeresebb legyen, javítottak a pálya befogadóképességén is. „Tavaly többé-kevésbé 110 ezer ember volt a lelátókon. Az új struktúrának köszönhetően majd’ 10 százalékkal több embert fogadhatunk” – nyilatkozta Rodrigo Sanchez, a futam marketingigazgatója, aki bízik abban, hazájában más lesz a helyzet, mint néhány új és visszatérő helyszín esetében, többször előfordult ugyanis, hogy a második évben lanyhult az érdeklődés.

„Ha abban a helyzetben lennénk, mint tavaly, akkor már most kijelenthetnénk, hogy teltház lesz. Most közel 120 ezer embert várunk. Nem egyszerű ekkora közönséget fogadni. Most épp egy új baseball stadiont építenek az első kanyar közelében, ahol tavaly volt egy lelátó. A szervezőknek tehát komoly kihívással kellett szembenézniük, hogy ne veszítsenek helyeket” – magyarázta.

„Csak egy lelátó van, ami idén nem lesz elérhető a baseball park miatt. Szóval, máshol végrehajtottunk néhány változtatást. Módosítottunk a struktúrán. Az ötös számú lelátó most nagyobb befogadóképességgel bír, és a 9-esen valamint a 11-esen is változtattunk. Fantasztikusak az emberek visszajelzései. A jegyek közel 95 százalékát értékesítették már, szóval biztosra veszem, hogy teltház lesz” – folytatta lelkesen.

Sanchez kiemelte, a tavalyi siker a külföldiek érdeklődését is felkeltette, ami külön pozitívum, hiszen a verseny pozitív nemzetközi megítélése magának Mexikónak is jót tesz. „Nagyon jók a külföldi szurkolók visszajelzései. A lehető legjobban szeretnénk bemutatni Mexikót. Azt akarjuk, hogy az emberek lássák, megtudják, milyen csodás ez az ország. Az F1 országos projekt. Mexikóváros, a kormány és több magánvállalkozás is mellette áll. Mindenki arra összpontosít, hogy az esemény gyarapodjon. Fontos, hogy megmutassuk, képesek vagyunk egy ilyen esemény megrendezésére!”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary