Mi történt Vettelékkel az utolsó kanyarban?

írta: M4Sport
2016. augusztus 27. 16:21
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az a fránya utolsó kanyar! Mindkét Ferrari-versenyző úgy érzi, ott ment el az esélye a jobb rajtpozícióra. De mi történt ott velük?

Sorozatban második vereségét szenvedte el házon belül Sebastian Vettel, aki Baku óta ráadásul már ötödik futama óta képtelen a legjobb háromba kerülni a rajtrácson. A német Spába érkezve azt mondta, csakis rajtuk múlik, hogy ezúttal képesek lesznek-e felülmúlni a bajnokságban eléjük került Red Bullt, ha mindent jól összeraknak, jó esélyük lehet rá.

Nos, alulmaradtak az osztrákokkal, pontosabban Max Verstappennel szemben, ráadásul nem is sokkal. A második helyzettől mindössze 0,017 másodperccel elmaradó Kimi Räikkönen a leintést követően állította, ha nincs problémája az utolsó kanyarban, akár még Nico Rosberget is legyőzhette volna. „Benne volt ebben a pole pozíció, ezért kicsit csalódott vagyok. Jó lett volna megszerezni” – fogalmazott.

Csapattársa eközben már a levezető körében az utolsó kanyar miatt panaszkodott a rádión. „Az utolsó kanyar! Az utolsó kanyar. Nem működött a hátulja! És még csak nem is nyomtam igazán. Már megint a legutolsó kanyarban ment el. Elszállt a tapadás, nem volt kigyorsítás. Normál erővel könnyedén nyerhettem volna másfél tizedet” – értékelt mérnökének Vettel.

De mi történt a Ferrarikkal abban az utolsó fordulóban? Vettel a kvalifikáció után általános problémáról beszélt. „Valójában mindent jól előkészítettem, hogy az utolsó kanyarom jó legyen. De nem lett az. Összességében mindenkinek nehéz dolga volt ma az utolsó kanyarban, mivel a gumik addigra már túlhevültek” – mutatott rá.

Bár szombati eredményével nem volt elégedett, ez korántsem jelenti azt, hogy Vettel vasárnap ne adna maguknak esélyt az előrelépésre. Ebben akár segítségére lehet az is, hogy a második Max Verstappennel ellentétben ők a keményebb gumin rajtolhatnak Räikkönennel, s így hosszabbra nyújthatják valamivel első etapjukat.

„Meglátjuk. Úgy gondoltuk, ez a jobb választás. Majd kiderül, hogy működik” – mondta Vettel. Majd a fölvetésre, vasárnapra enyhülést jósolnak, hozzátette: „Nos, mivel Spáról beszélünk, még így is nagyon meleg lesz. Nem hinném, hogy hűvös lesz az idő. Ha tizenhat fok lenne, akkor az hűvös lenne. Meglátjuk. Szerintem még így is meleg lesz, legalábbis itteni mércével mérve, emiatt pedig valamennyi gumitípuson küszködünk.

A négyszeres bajnoktól megkérdezték, hogyan tudna nyerni holnap. „Elsőként kell meglátni a kockás zászlót. Ez biztosan működne…” – viccelődött. „Szerintem lehet esély a győzelemre. Ma láthattuk, hogy nagyon szoros volt a csata. Akik a legjobb ötben végeztek ma, mind esélyesek lesznek holnap. Ha így alakulnak a különbségek, nem meglepő módon a gumikkal való spórolás lesz a kulcs. Ezen a pályán, ilyen körülmények mellett ez nehéz lesz. Okosnak kell lennünk a taktika terén. Holnap a megszokottól eltérő keveréken rajtolunk. Majd meglátjuk! A versenytempónk általában jobb. Minden a gumikon és a taktikán múlik majd. Remélem, jobb eredménnyel zárunk, mint ma.”

Räikkönan amondó, ezért már az első métereken sokat tehetnek. „Mint mindig, a rajt és az első kör most is nagyon fontos lesz. Elég nehéz verseny vár ránk a gumik és a körülmények miatt, de jó döntéseket kell hoznunk” – fogalmazott a „Jégember”.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

F1890
#4 F1890 2016. augusztus 27. 19:25  
gviktor21:
Vigyen Vettel magával távcsövet. Hátha így elsőként látja meg a kockás zászlót.

LOL

gviktor21
#3 gviktor21 2016. augusztus 27. 18:57  

Vigyen Vettel magával távcsövet. Hátha így elsőként látja meg a kockás zászlót.

kimi-sebfan
#2 kimi-sebfan 2016. augusztus 27. 18:11  

Amúgy olvastam valahol,hogy új diffúzort kapott a Ferka,de itt nincs semmi cikk erről.

F1890
#1 F1890 2016. augusztus 27. 17:35  

vicc ez a pirelli :D főleg h akkora hosszú egyenes volt h visszahühetett volna.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája