Michael Schumacher a kávét hiányolta...

írta: Motorsportal
2003. július 21. 11:50
A címvédő Michael Schumacher az ötödik rajtpozícióból vághatott neki a Silverstone-ban megrendezésre került hatvan körös megmérettetésnek, amelyet végül a negyedik helyen sikerült befejeznie. Ezzel az eredménnyel ugyan csökkent az előnye a finn Kimi Räikkönennel szemben a világbajnoki összetettben, de elsőségét mégis sikerült megőriznie.

"Senki nem számított arra, hogy a verseny során történteket követően végül a negyedik helyen sikerül befejeznem a megmérettetést. Ezeket figyelembe véve meg vagyok elégedve. Különösen annak örülök, hogy Kimi Räikkönen harmadik lett, és ezzel csak egy hellyel végzett előttem. Ennek okán nem sok minden történt. Jelenleg az lett volna a legfontosabb, hogy növeljem az előnyömet az összesítésben. De megpróbálok pozitívan hozzáállni a dolgokhoz."

Schumacher meglepődött, amikor megpillantotta a pályán rohangáló nézőt, azonban nem tartotta olyan veszélyesnek a helyzetet, mint azt sokan gondolták. "Ki kellett kerülnöm, és egy picit megijedtem. Nem volt igazán veszélyes, mivel nem volt annyira őrült, hogy közvetlenül az autók elé ugorjon. Nem tudom mi vezérli ilyenkor ezeket az embereket, de szerintem csak feltűnést akart kelteni. Tudtam, hogy be fog jönni a Safety Car, mint anno Hockenheimban."

Az ötszörös világbajnok boxkiállása nagyon sokáig tartott, amivel nagyon sok pozíciót veszített. "Előnyösebb, ha a Safety Car alatt áll ki mindkét autó a boxba. Rubens mögé érkeztem meg, és várnom kellett, mivel ő sem tudott rögtön elindulni, mert nagy volt a forgalom a boxutcában. Természetesen bosszantó, de ez ellen nem lehetett semmit tenni, ezért meg kell próbálni a legjobbat kihozni az adott helyzetből. Már csak a kávé hiányzott."

"Elismerésem Rubensnek, aki fantasztikusan versenyzett, és megérdemelten nyert. Nem láttam, hogy hogyan tör a mezőny élére, de biztosan bravúrosan versenyzett" - véleményezte a német versenyző csapattársa teljesítményét.
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához