„Michaelért képesek vagyunk erre, mert egy hihetetlen személyiség”

írta: M4Sport
2016. július 28. 11:30
FOTÓ: ©xpbimages.com

Szerda este kiderült, az emberek továbbra is mennyire szeretik Michael Schumachert – véli Felipe Massa, aki maga is részt vett a volt csapattársa tiszteletére rendezett mainzi jótékonysági futballmeccsen.

Számos F1-es és más kategóriákat képviselő versenyző, egykori futballista, kiváló sportoló, no meg 25 ezer néző tette tiszteletét tegnap a mainzi futballstadionban, ahol a versenyzők válogatottja Dirk Nowitzki sztárcsapata ellen mérkőzött meg (9-6 lett a végeredmény Nowiktzkiéknek). A kockásmezesek között Felipe Massa, Schumacher korábbi ferraris csapattársa és barátja is ott volt

A meccs után arról beszélt, még ma is milyen nagy hatással van az emberekre a rekordbajnok. „Michaelért képesek vagyunk összehozni ilyesmit, mert egy hihetetlen személyiség, egy barát, és számomra igazi tanár is volt, amikor együtt versenyeztünk. Jó volt eljönni ide és látni, hogy milyen sokan járultak hozzá ahhoz, hogy egy jó kis meccs kerekedjen ebből. Nagyon sok ismert sportember jelent meg. Én úgy gondoltam, ez a minimum, amit tehetek egy olyan nagyszerű emberért, mint amilyen Michael” – fogalmazott a brazil.

Massa korábban többször is beszélt arról, hogy szokta látogatni a 2013 végén súlyos fejsérülést szenvedő barátját, s most is érdeklődtek nála a rekordbajnok állapotáról. „Nem az én tisztem beszélni arról, hogy van most. Én csak barátként imádkozom érte, hogy jobban legyen, ez a legfontosabb. Ma sok embert segítettünk, ami fontos. Ezért vagyunk itt: segíteni azokon, akik erre rászorulnak” – utalt arra, hogy a meccs bevételét jótékony célra fordítják.

A Williams versenyzője végül az ideiglenesen csapattársává avanzsáló, a meccs hajrájában gólt is szerző Mick Schumacherről is ejtett néhány szót. „Minden kölyöknek sokat kell tanulnia. Nagyon kedvelem Micket, követem is a pályafutását. Kedves srác, folyamatosan fejlődik, tanul, és mi mindannyian keresztülmentünk ezen az időszakon. Jó érzés volt vele játszani, valamint kapcsolatba kerülni vele.”

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Nigel
#3 Nigel 2016. július 28. 16:49  

A "veteránok" közül pedig DC és Häkkinen vett részt. Jó hangulatú meccs volt, a legszebb gólt MS barátja, Lukas Podolski szerezte, Nowitzki beadásából.

Schumacher 1. FC Köln szurkoló volt, és ezt a csapatot erősítette Podolski hosszú éveken át.

Egy kis képes összefoglaló az eseményről : http://www.mirror.co.uk/sport/formula-1/f1-stars-nico-rosberg-sebastian-8511188

Nézzétek meg a lap alján a szavazást, miszerint "Schumacher-e minden idők legjobb autóversenyzője ?" Brit oldalról van szó, és...(de nem lövöm le a "poént")

Utoljára módosítva: 2016. július 28. 19:34

sába
#2 sába 2016. július 28. 13:42  
G0007:
Alonso végül nem ment el?

Én egy képen sem láttam, így a válasz nem. A mostaniak közül Vettel, Rosberg, Massa, Ricsi, Sainz szerepel a megjelent fotókon.

G0007
#1 G0007 2016. július 28. 12:12  

Alonso végül nem ment el?

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához