Mick Schumacher a Mercedesnél – Hamilton is üdvözölte

írta: M4Sport
2016. július 30. 08:16
FOTÓ: ©Formula1/Twitter

Mick Schumacher édesapja utolsó F1-es csapatánál bukkant fel Hockenheimben. S ha már ott járt, Lewis Hamilton is üdvözölte őt!

Szerdán még Nico Rosberggel egy csapatban rúgta a bőrt a mainzi futballstadionban, pénteken viszont már a Hockenheimringről figyelhette testközelből, hogyan is dolgozik honfitársa, valamint annak legfőbb bajnoki riválisa, Lewis Hamilton. A jelenleg a német és olasz Forma–4-ben versenyző Mick Schumacher amolyan díszvendégként ücsörgött a csillagos márka garázsában, édesapja, a négy éve még ennél a csapatnál versenyző Michael Schumacher menedzserének társaságában. A paddockban pedig Jean Alesivel és fiával, a szintén versenyző Giulianóval sétálgatott.

Mick hallgathatta a bajnokcsapat rádiózását, figyelhette a munkát, s kicsit belekóstolhatott abba, hogyan is csinálják mindezt a motorsport csúcsán.

Lewis Hamilton elárulta, kapott az alkalmon, és üdvözölte a 17 éves fiút. „Fent volt az emeleten, a kiszolgáló épületünkben, én pedig fölugrottam hozzá, hogy köszönjek neki” – nyilatkozta a brit. „Mégiscsak egy Schumacherről van szó, ezért biztosra veszem, hogy miközben figyelt bennünket, azt gondolta: »Ezeket én le tudom győzni!« Nálam is így volt ez, amikor ennyi idős voltam.”

A brit saját tapasztalatból tudja, az ilyen lehetőségek hasznos élményt jelentenek egy ifjú versenyző számára. „Ha valóban ez volt az első versenye, amit én nehezen tudok elhinni, akkor biztosan felnyitotta a szemét, mert itt minden jóval nagyobb annál, mint amit ő ismer” – vélekedett.

Mick Schumacher egyébként nem először volt a Mercedes vendége. Tavaly év végén a márka rendhagyó évzáró versenyére is meghívták, amelyen a tudását is összemérhette a németek versenyzőivel a stuttgarti futballarénában kialakított pályán.

A hírek szerint a csapat sportigazgatója, Toto Wolff is rajta tartja a szemét Schumacheren, aki jelenleg a Ferrarihoz közelálló Prema-csapat tagja.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

G0007
#1 G0007 2016. augusztus 02. 18:49  

menő:)FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája