Mick Schumacher az apja előtt tisztelegve húz stoplist

írta: M4Sport
2016. július 13. 10:04
FOTÓ: ©ADAC Motorsport

A versenyzőválogatott színeiben most debütáló Mick Schumacher is pályára lép a Német Nagydíj hetében édesapja tiszteletére rendezett jótékonysági futballmérkőzésen.

Július 27-én, a Német Nagydíj előtti szerdán Mainzban csap össze egymással a Sebastian Vettel által vezetett Nazionale di Piloti, valamint a kosaras Dirk Nowitzki sztárválogatottja. A jótékonysági mérkőzést a korábban hasonló eseményeken rendszeresen résztvevő Michael Schumacher tiszteletére rendezik meg.

Számos híres aktív és már visszavonult sportoló, valamint az F1-es mezőny tagjai mellett egy különleges vendége is lesz az estének: a hétszeres világbajnok fia, Mick Schumacher most először lép zöld gyepre a versenyzők válogatottjának tagjaként. „Megtiszteltetésnek tartom ezt. Kicsit még edzenem kell, mert az autóval és kerekeken azért határozottan jobb vagyok, mint füvön. De ez a jó célt szolgálja, és nagyon várom már a találkozót” – nyilatkozta a német és olasz Forma–4-ben versenyző 17 éves német, aki rajtszámát, a 29-est viseli majd a mezén.

A beteg gyerekek megsegítésére rendezett meccsen egyébként Michael Schumacher kerpeni hivatalos szurkolói klubja is ott lesz majd a lelátón. A pályán pedig a versenyzők csapatának tagja lesz Fernando Alonso, Felipe Massa, Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg, Pascal Wehrlein, valamint Schumacher legnagyobb ellenfele, Mika Häkkinen, a finn excsapattársa, David Coulthard, és a hétszeres bajnokkal baráti viszonyban lévő Timo Glock is.

Rajtuk kívül labdába rúg még a korábbi Bayern-játékos, Paulo Sergio, az egykori német válogatott Gerald Asamoah, a kézilabdázó Stefan Kretzschmar, valamint a síelő Felix Neureuther és a síugró Sven Hannawald is.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

andrea1
#1 andrea1 2016. július 13. 11:31  

Régóta lehetett erről olvasni, hogy fog játszan és akkor fog is.
Érdekes döntés hogy résztvesz ezen, már ahhoz képest eddig mennyire elhatárolódtak az édesapjával összeköthető nyilvános eseményektől gondolok egyes díjátadókra (kivétel a múzeum megnyitója) , és úgy egyébként hihetetlen hogy egy interjúban sem említi meg az édesapját,.ezt az eseményt is ennyiben kommentálja: De ez a jó célt szolgálja, és nagyon várom már a találkozót”..itt nem feltétlen a balesetre, állapotára gondolok mert ez érthető, elfogadták az emebrek lassan...de azon kívül is lehet találni apropót, ha ugyanazt a sportot kezdte el mint amiben az édesapja tevékenykedett, nem kis sikerekkel, de ezektől is anynira elhatárolódik, kerüli. Nagyon komolyan felkészítették őt ide és nagyon éretten csinálja.


HairHungary