Mick Schumacher: F1-es ismerkedés után F3-as teszt?

írta: M4Sport
2016. augusztus 03. 11:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

A múlt hétvégét az F1-es paddockban töltötte, a következőt a német Forma–4-ben fogja, és hamarosan Forma–3-as autóval is tesztelhet Mick Schumacher. Toto Wolff máris dicséri a hétszeres bajnok fiát.

Pár napra megízlelhette Mick Schumacher, milyen érzés is a Forma–1 részesének lenni. Múlt szerdán F1-es sztárok társaságában focizott az édesapja, Michael tiszteletére megrendezett jótékonysági mérkőzésen, majd F4-es társával, Kami Lalibertével együtt három napon át járkálhatott a hockenheimi paddockban, ahol a Mercedesnél és a Ferrarinál is vendégeskedett.

Toto Wolff, a bajnokcsapat vezetője szimpatikusnak találta a 17 esztendős fiút. „Ő egy megnyerő fiatalember. Nemcsak azért, mert nem vezet rosszul, hanem mert jól nevelt, barátságos és szerény. Az ember nem is kívánhat más tulajdonságokat egy tinédzsertől. Manapság pedig nem is gyakran láthatunk hasonlót” – nyilatkozta az RTL-nek.

Mick többek között Sebastian Vettellel is találkozott, aki nemcsak nagykövete a német Forma–4-es bajnokságnak, de lelkes támogatója is az utánpótlásnak. Szerinte a Német Nagydíj – és különösen az azon való részvétel – meghatározó fontosságú egy fiatal német tehetség életében. „Egy német Forma–1-es futam nagyon fontos az utánpótlás szempontjából, hiszen rendkívül motiválóan tud hatni” – nyilatkozta a Ferrari versenyzője. „Ha tehetem, mindig nézem a Forma–4-es versenyeket a tévében. A fiúk és lányok izgalmas futamokkal szolgálnak. És a mostani mezőnyből pár év múlva valaki biztosan eljut a Forma–1-be, ahol a Német Nagydíjon is részt vehet.”

„Ha körbenéztünk a vasárnapi rajtrácson, valójában az ADAC (német autóklub – a szerk.) utánpótlásprogramja elmúlt 25 évének eredményét láthatta. Minden német F1-es versenyző nyert bajnoki címet Németországban, és meggyőződésem, hogy egy nap újabb F4-esek jutnak el a motorsport csúcsára.”

Hogy Mick Schumacher is köztük lesz-e, egyelőre nem tudni. A 17 esztendős fiú a hétvégén kijelentette, egy nap szeretne F1-es autókat vezetni, odáig azonban még hosszú út áll előtte. Először is sikeresnek kell lennie a Forma–4-ben, amelynek német és olasz változatában is a második helyen áll összetettben.

Menedzsere, Sabine Kehm előrebocsátotta: 2017-nek már egy szinttel feljebb, a Forma–3-ban vághatnak neki. „Mick most először is a német és olasz Forma–4-es szezonjára összpontosít. A következő logikus lépést a Forma–3 jelentené számára, ott hamarosan egy tesztet is teljesíteni fog majd” – árulta el.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

BP05
#2 BP05 2016. augusztus 04. 08:46  

Helyes, jövőre szerintem szintet léphetne. Aztán remélem pár év múlva már az F1-ben lesz, én kiváncsian várom mit tud. Sok sikert hozzá neki!

G0007
#1 G0007 2016. augusztus 03. 13:10  

oh zsír , toljad mini MSC. legalább láthatjuk majd élőben is

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 03. 13:12

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”