Mick Schumacher nem vált, de így is előreléphet

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. február 09. 08:34
FOTÓ: ©ADAC Motorsport

Úgy tűnik, nem vált kategóriát Mick Schumacher. A hétszeres F1-es világbajnok fia német lapértesülés szerint már eldöntötte, hogy 2016-ban is a Forma–4-ben versenyez.

Mick Schumacher az elmúlt évben teljesítette pályafutása első formaautós szezonját: a német Forma–4-ben a Van Amersfoort Racing versenyzője volt, és miközben összetettben a 10. helyen zárt, az újoncok rangsorában harmadik lett, egy győzelmet aratva. Felemás (sikereket és hibákat egyaránt hozó) szezonja után arról találgattak, feljebb lép-e egyet, és sok 2015-ös vetélytársához (például a már gokartban is nagy ellenfelének számító David Beckmannhoz) hasonlóan a Forma–3-ban folytatja-e, ám az Auto Bild Motorsport úgy tudja, a menedzser Sabine Kehmmel végül úgy határoztak, még egy évet a Forma–4-ben töltenek.

A német lap szerint az olasz Prema Powerteammel állapodhatnak meg, amely nemrég szerződtette negyedik F3-as versenyzőjét, Nick Cassidyt (Lance Stroll, Maximilian Günther és Ralf Aron mellé), így ebben a kategóriában minden ülése elkelt. Ifjabb Schumachernek ennélfogva csak az alsóbb géposztályban maradt hely – ott ugyanakkor párhuzamos programot futhat, ugyanis a német mellett az olasz F4-ben is szerepelhet. „Mick remekül alkalmazkodott hozzánk a tesztjén. Nagyon is érdekel minket a vele való együttműködés” – nyilatkozta Angelo Rosin, a Prema-csapat első embere az Auto Bild Motorsportnak, egyelőre nem megerősítve a német szerződtetésének hírét.

Schumacher tehát úgy tűnik, szériát nem vált, egy lépcsőfokkal ugyanakkor így is feljebb léphet. Idén már határozott elvárás vele szemben, hogy harcba szálljon a bajnoki címért, a Premával való esetleges egyezséggel pedig egy átfogó program részévé válhat, melyben egyenes út vezethet a felsőbb kategóriákba – egészen az F1 előszobájának számító GP2-ig.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

niconauta
#2 niconauta 2016. február 09. 21:56  

alapból hátrányból indult a génlottón
a tehetség átugrik egy generációt

benczeb90
#1 benczeb90 2016. február 09. 10:33  

jó döntés. tanulnia kell.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

172016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra