Miért változott a rázókövek színe?

írta: M4Sport
2016. július 09. 11:07
FOTÓ: ©xpbimages.com

A csütörtöki pályabejárásról készült képeket, vagy a pénteki szabadedzések közvetítését nézve sokaknak szemet szúrt, hogy Silverstone-ban fekete-fehér rázókövek fogadták a mezőnyt. Miért? Ennek pénteken többen utánajártak – íme, a válasz(ok)!

Mivel tavaly még a Brit Nagydíj helyszínén is a jól megszokott piros-fehér rázókövek „teljesítettek szolgálatot” nem meglepő, hogy sokaknak azonnal feltűnt a változás, a fekete-fehér összeállítás ugyanis kilóg sorból – napjainkban sehol sem találkozhatunk vele. Miért változtattak? Tették fel a kérdést a szurkolók a világ több pontján, válaszból pedig nem volt hiány.

A Sky Sports szerint a szervezők egy jubileum miatt választották a „retro stílust”, 2016-ban ugyanis a pálya 50. alkalommal ad otthont a Brit Nagydíjnak, ők pedig ezzel a letisztult dizájnnal akarták megidézni a versenyzés hőskorát (amikor még elterjedtebbek voltak a fekete-fehér szegélyek). Felmerült az is, hogy a szervezők a kockás zászlót szerették volna megidézni ezzel a festéssel, hiszen mindenképpen valami különlegessel akartak előállni a jubileum miatt.

Arról is szó esett, hogy az egyik szponzor a Johnnie Walker kérésére változtattak „elegáns fekete-fehér” dizájnra, a pálya körül kihelyezett óriásplakátjaik ugyanis szintén fekete-fehérek. A szponzor miatti váltásban lenne logika, hiszen a rázókövek azóta voltak piros-fehérek mióta a Santander a verseny főtámogatója, korábban pedig a Fosters miatt voltak kék-fehérek.

A témával foglalkozó cikkében a Speedweek megjegyzi, ezek a felvetések mind szépen hangzanak, ám tévesek, az ok ugyanis sokkal triviálisabb és kevésbé „romantikus”. Az ő magyarázatuk szerint a váltásnak gazdasági okai vannak, a guminyomok miatti újrafestéshez ugyanis már nem kell piros festéket használni, elég csak a fehér. A harmadik szabadedzés felvezetésekor egyébként a Sky felvezető műsorában is megjegyezték, ezzel a módszerrel valóban „sokat lehet spórolni” egyelőre tehát tényleg ez tűnik a legvalószínűbb magyarázatnak.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"