Mikor büntetik Hamiltont?

írta: M4Sport
2016. augusztus 24. 12:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

A hét elején több forrás is arról írt, Lewis Hamilton az Olasz Nagydíjon kapja meg a motorcseréért járó büntetést/büntetéseket, most viszont a Motorsport szerint az tűnik valószínűbbnek, hogy már ezen a hétvégén számolnia kell a hátrasorolással. A döntés ismertetése csütörtökön várható.

Hiába vezeti a bajnokságot 19 ponttal, Hamilton a nyári szünet előtt többször elmondta, nem érzi, hogy kedvezőbb pozícióban van, mint csapattársa, Nico Rosberg, hiszen a folytatásban biztosan lesz egy futam, melynek hátrányból vág neki. Hogy miért, az roppant egyszerű: az első félévben öt MGU-H-t és turbófeltöltőt használt el, a hatodik beszereléséért pedig büntetés jár.

Az biztos, hogy csere nélkül nem tudja teljesíteni a hátralévő 9 hétvégét, így a Mercedesnek már csak azt kell eldöntenie, mikor építi be az új alkatrészeket (mivel Hamilton mindenképpen a sor végéről indulna, a csapat jobban jár, ha nem egy, hanem két új erőforrást is beszerel autójába). A gyár sportigazgatója a pihenő előtt csupán annyit mondott, Belgiumban vagy Olaszországban vállalják a büntetést, ezeken a pályákon ugyanis könnyebben le lehet dolgozni a hátrányt.

Nemrég több forrás is tényként közölte, a választás Monzára esett, a Mercedes ugyanis ott szeretné bevetni új fejlesztéseit, így logikus volna az utolsó európai versenyre időzíteni a szóban forgó cseréket. Az általában megbízható információkkal szolgáló Motorsport azonban arról ír, Hamiltonék valószínűleg már a hétvégi Belga Nagydíjon bevállalják a hátrasorolásos büntetést.

Mivel a fejlesztések alapvetően meghatározzák a csapat terveit, a portál legutóbbi cikkében arról is szó esik, hogy a Mercedes már a hétvégén bevetheti a szóban forgó új fejlesztéseket, melyekhez több módosító pontot is felhasznál. A németeknek egyébként van miből gazdálkodniuk, eddig ugyanis csak két zsetont játszottak ki, a folytatásban pedig tizenegyből gazdálkodhatnak. Más kérdés persze, hogy fel akarják-e használni mindet, vagy tartalékolnak, mint a Renault.

A címvédő motorcseréjével kapcsolatos hírek tehát egyelőre egymásnak is ellent mondanak, a Mercedes pedig hivatalosan még nem kommunikálta, hogy döntött a kérdésben, holnap azonban megkaphatjuk a választ, a Motorsport ugyanis megjegyzi, csütörtökön várhatóan megérkezik a csapat közleménye arról, mikor vállalják be a hátrasorolásos büntetést.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso, Ron Dennis

02016.10.28. 11:18

Abu-Dzabiig nem nyugszik meg Hamilton – csapata szerint alaptalanul aggódik

„Ha valamikor életem legjobbját kell nyújtanom, akkor ezen a három versenyen”

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"