Mindegy, csak káosz legyen! Ecclestone sorshúzással kvalifikálna…

írta: M4Sport
2016. április 01. 17:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bernie Ecclestone szerint sorsolás útján vagy időballasztos rendszer szerint kellene kialakítani a versenyek rajtsorrendjét. Ötlete nem új, de talán az sem véletlen, hogy újra előállt vele. Így fordíthatja a maga javára a mostani káoszt az F1 nagyura?

Miközben a versenyzők, a szurkolók, de még a csapatok egy része is Ausztrália óta hevesen tiltakozik a két hete megbukott új időmérős szisztéma ellen, Bahreinben szombaton ismét ugyanilyen rendszer szerint döntik majd el, ki hányadik rajtkockára sorakozzon fel vasárnap. Egyelőre nem látni, az év további hétvégéin milyen rendszer lesz érvényben, Bernie Ecclestone-nak azonban természetesen van ötlete. És még véletlenül sem a régi rendszerhez való visszatérés az.

„Több ötlet is van. Van a sorshúzás, ami a csapatoknak nem tetszik, mert nem valami kifinomult. A másik pedig, hogy ne nyúljanak az időmérőhöz, hagyják úgy, ahogy van, de adjunk hozzá az időeredményekhez. Így ha valaki a pole-ba kerül, az előző verseny végeredményét vagy a bajnoki helyezést alapul véve hozzáadunk az idejéhez két-három másodpercet. Így a pole-t megszerző valójában akár a tizedik helyre is kerülhet, vagy nyolcadik lehet” – ismételte meg időballasztos elképzelését.

Majd annak életképességét bizonyítandó, megjegyezte: a két héttel ezelőtti Ausztrál Nagydíj többek között azért is volt izgalmas, mert Lewis Hamiltonnak hátulról kellett előreverekednie magát. „Hatodik volt az első kör végén, és keresztülhámozta magát a mezőnyön. Ez minden versenyen megtörténne így. A versenyek tehát ilyenek lennének – leszámítva azt a különbséget, hogy így egyszerre ketten-hárman lennének kénytelenek felkapaszkodni.”

Bernie Ecclestone

Még egy esély

Ecclestone ezen ötletétől már egyszer elzárkóztak az istállók, ám az sem kizárt, hogy a brit most éppen ezért hozakodott elő vele újra. Niki Lauda, a Mercedes tanácsadója tudniillik korábban elárulta, lényegében a hatályban lévő új időmérős szisztémát is ennek köszönhetően fogadták el: igent mondtak rá, mert kevésbé tűnt rossznak, mint a 85 éves üzletember elképzelése…

Lehet, hogy most is egy hasonló „trükkel” próbálkozna?

A brit maga is elismeri, az Ausztráliában látottak őt sem nyűgözték le – de szerinte hiba lett volna azonnal változtatni. „Nekem sem tetszett, de meglátjuk. Ezek a változtatások amolyan prototípusok – amikor meghozod a döntést, még nem tudhatod, mi lesz. De mindenkinek lehet véleménye. Ez mindenekelőtt nem az én ötletem volt. Várjunk, és meglátjuk” – fogalmazott a bahreini kvalifikációra utalva. „Tudják, miért vezették ezt be? Az ötlet az volt, hogy egy-két nagyágyú ezzel talán kiesik a Q1-ben vagy a Q2-ben. Ez volt az ötlet lényege. És ha holnap esne, ez meg is történhet” – tette hozzá.

Az előrejelzések nem azt mutatják, hogy az esős sivatagi edzésre sor fog kerülni – arról viszont még előrejelzést is képtelenség készíteni, vajon mi lesz Bahrein után.

Talán Ecclestone-nak éppen ez lenne a célja?

Maurizio Arrivabene, Bernie Ecclestone

Ha nincs változás, az a dönteni képtelen csapatok kudarca lesz?

Ahhoz, hogy bármi is megváltozzon, egyhangú többségre lenne szükség, ha viszont a csapatok képtelenek megállapodni, a kvalifikáció maradása bizonyos szempontból az ő lelkükön száradna… „Ha mindenki egyet tud érteni abban, hogy bárhogy is változtassunk, akkor megtehetjük” – magyarázta Ecclestone, gyorsan hozzátéve, hogy a saját érdekeiket követő istállók úgyis képtelenek lesznek erre. „És éppen ez a legnagyobb probléma több kérdésben is. Két csapat csak magával törődik, nem mindenkivel” – utalt a Mercedesre és a Ferrarira, akiknek már a múlt évben hadat üzent megnövekedett befolyásuk miatt.

Ecclestone nem titkolja, a sportág legfőbb gondját jelenleg az érdekvezérelt csapatok állandó vitájában látja – s most érezhetően az időmérő körül kialakult vitát is ennek igazolására igyekszik fölhasználni.

Erre utal az is, hogy Bahreinben ismét kihangsúlyozta, szerinte a Forma–1 „becsapja” a szurkolókat. „Jelenleg nem túl jó a műsor. Képzeljék csak el, hogy az emberek meg akarják hallgatni a Rolling Stonest, de Mick Jagger nem tud énekelni, a többiek pedig nem tudnak játszani a hangszereiken” – nyilatkozta a BBC-nek.

Bár a múlt héten még támogatásáról biztosította a versenyzők érdekvédelmi szervezetét (GPDA), amelynek tagjai nyílt levélben kritizálták a Forma–1 döntéshozatali mechanizmusát, most nekik is odaszúrt. „Valószínű, hogy a versenyzők csak azt mondják, amit a csapatok a szájukba adnak” – relativizálta törekvésüket.

Végül pedig az általa sosem kedvelt a V6-os turbómotorokról is leszedte a keresztvizet. „A Mercedes nagyszerű munkát végzett ezekkel a motorokkal. Egészen hihetetlenek! De ez nem a Forma–1. Olyannak kellene lennünk, mint régen voltunk. Nekem semmi bajom sem volt a V8-asokkal, ahogyan senki másnak sem” – utalt arra, hogy az új formula is a nagy gyártók kérésére érkezett.

Az üzenet világos. És hogy mi következik ezután? Ennek kapcsán most csak egy dolog biztos: a vasárnapi verseny előtt újra összeülnek a csapatok az időmérő ügyében, s az ülésen ezúttal már az Ausztráliába el sem utazó Ecclestone, valamint az FIA elnöke, Jean Todt is jelen lesz.

Oszd meg!

27 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

speed2006
#27 speed2006 2016. április 02. 12:11  

Akkor már jobb lenne, ha az kapná a legtöbb pontot, aki a legtöbbet előz. Akit meg leelőznek, attól mínusz két pontot vonnak le. Plusz a helyezésért járó pontok.

Utoljára módosítva: 2016. április 02. 12:12

Kimilton
#26 Kimilton 2016. április 02. 11:47  

Nem szabad beavatkozni mesterségesen! Nem szabad beavatkozni mesterségesen! Nem szabad beavatkozni mesterségesen! Nem szabad beavatkozni mesterségesen! Nem szabad beavatkozni mesterségesen! Nem szabad beavatkozni mesterségesen!...

Most tényleg komolyan gondolják egyesek ezt a kommunista módszert? A kulákoktól vegyük el a földet... Adóztassuk meg a gonosz multikat, hogy marinéni bótjának jobban menjen. Förtelem!

Utoljára módosítva: 2016. április 02. 11:55

Lewisthebest
#25 Lewisthebest 2016. április 02. 11:40  
ego:
60-70-80eleje szerintem, mondhatnám úgy is hogy mióta igazán professzionális azóta szar, félreértés elkerülése végett akkoriba is kellett jó autó, az is igaz amit 19-esben lewisthebest leírt, hogy milyen gondok vannak. De attól még ha egy csapat dominál, nem az a legfontosabb hogyy ha néhanap elbasznak egy időmérőt vagy rajtot, akkor is könnyítsük meg az életüket hogy 3-5 kör alatt ujra az élre állhassanak mert ez illik a sport "szellemiségéhez" mert ez megint dögunalmat hoz! Kiegyenlíteni évekbe telik és az elmúlt 20 év(több) mindig a dominanciáról szolt, mikor kiéről.Akkor halljuk , ez nektek megint tetszene? Kb a sumi korszak volt ilyen 1-2 évben, de dögunalom, és az embereket nem is érdekli már, mert annyi minden mást is nézhet, ellentétben a 90es, 2000es évekkel, amikor tv csatorna is alig volt nemhogy internet. Az én ismerőseim nagy része már azért nem nézi, mert néha egész versenyen nem történik semmi. És ha jelenleg a 2 merci indul élről utána 2 ferka stb.. akkor hiába mehetne mindenki 5 centire a másiktól, akkor sem lenne túl sok izgalom, szerintem! Ja és kb 85 óta nézek f1-et Lauda-Senna-Mika-Rai és most Verstappen szurkoló vagyok, de néhány pilótán kívül mindet kedvelem, viszont aki dominál azt néha meg utálom mert rontja a szórakozásom. De ha már nem dominál akkor elmúlik:)

Szerintem sokat segítene mert Hamilton és Rosberg sokszor 2-3 mp-re ér be egymástól, de nem látunk közöttük még csak egy beijesztést se mert ahogy abba a bizonyos távolságba érnek a másiktól drasztikusan elvesztik a leszorítóerőt és az az 1-2 tized amivel addig gyorsabbak voltak a másiknak teljesen eltűnik. Ehhez kéne a régi új koncepciójú autó amivel ez az 1-2 tized végig fent tudna maradni sőt szabályosan előny lenne autózni a szélárnyékban.

F1890
#24 F1890 2016. április 02. 11:34  
ego:
Nem. Vagy az előző verseny győztesének idejéhez hozzáadnak x időt a másodikéhoz x-valamennyit a harmadikéhoz x-2valamennyit stb kb a pontszerző helyekig, vagy a vb helyezése szerint. Szerintem az előző versenyes megoldás lenne jobb.

ha ennyire káoszt akarsz nézni akkor neked tényleg ott a nascar... utolsó futamig nyílt a ajnokság sorsa azelőtt tényleg nem lehet megnyerni mert olyan a szabály. ha ezt bevezetik az nem sport hanem egy showműsor.az meg sztem a buta amerikaiaknak való

ego
#23 ego 2016. április 02. 11:08  

Nem. Vagy az előző verseny győztesének idejéhez hozzáadnak x időt a másodikéhoz x-valamennyit a harmadikéhoz x-2valamennyit stb kb a pontszerző helyekig, vagy a vb helyezése szerint. Szerintem az előző versenyes megoldás lenne jobb.

trialboj
#22 trialboj 2016. április 02. 08:22  

Lehet sőt remélem is hogy más is leírta már, de ha ennyi az ötlet hogy az elsőt büntessük meg, akkor azon lesz a harc hogy ki legyen 2., és senki nem akarna majd első lenni(az esélyesek közül) mert akkor jóval hátrébbről kezdhet... A capatok nem hülyék, akár milyen okosan is raknák össze ezt a rendszert, sokkal több taktikázást látnánk, és biztos vagyok benne hogy senki nem hajtana nyélen hogy megmutassa ő a legjobb... na jó talán a meki, mert ők valószínüleg alig 1 tizedet kapnának az előző futamon elértek alapján :)))

ego
#21 ego 2016. április 02. 01:57  
cybergyerek:
a profilképed alapján Raikkönen szurkoló vagy, amiből arra következtetek hogy viszonylag régóta követed az F1-et. na most mond már el nekem, hogy mikor valósult ez meg az F1-ben korábban? :D

60-70-80eleje szerintem, mondhatnám úgy is hogy mióta igazán professzionális azóta szar, félreértés elkerülése végett akkoriba is kellett jó autó, az is igaz amit 19-esben lewisthebest leírt, hogy milyen gondok vannak. De attól még ha egy csapat dominál, nem az a legfontosabb hogyy ha néhanap elbasznak egy időmérőt vagy rajtot, akkor is könnyítsük meg az életüket hogy 3-5 kör alatt ujra az élre állhassanak mert ez illik a sport "szellemiségéhez" mert ez megint dögunalmat hoz! Kiegyenlíteni évekbe telik és az elmúlt 20 év(több) mindig a dominanciáról szolt, mikor kiéről.Akkor halljuk , ez nektek megint tetszene? Kb a sumi korszak volt ilyen 1-2 évben, de dögunalom, és az embereket nem is érdekli már, mert annyi minden mást is nézhet, ellentétben a 90es, 2000es évekkel, amikor tv csatorna is alig volt nemhogy internet. Az én ismerőseim nagy része már azért nem nézi, mert néha egész versenyen nem történik semmi. És ha jelenleg a 2 merci indul élről utána 2 ferka stb.. akkor hiába mehetne mindenki 5 centire a másiktól, akkor sem lenne túl sok izgalom, szerintem! Ja és kb 85 óta nézek f1-et Lauda-Senna-Mika-Rai és most Verstappen szurkoló vagyok, de néhány pilótán kívül mindet kedvelem, viszont aki dominál azt néha meg utálom mert rontja a szórakozásom. De ha már nem dominál akkor elmúlik:)

Utoljára módosítva: 2016. április 02. 02:06

cybergyerek
#20 cybergyerek 2016. április 01. 23:46  
ego:
+1 igen itt mindenki a sportért háborog, én leszarom a sportot show-t akarok inkább, cikk-cakkban előzni próbáló versenyautót, kicsuszásokat, ütközéseket, tragédiát, happyend-et. meg ilyesmit, ha sportértékekre vágyom majd olimpiát nézek. A többi meg álszent duma.

a profilképed alapján Raikkönen szurkoló vagy, amiből arra következtetek hogy viszonylag régóta követed az F1-et. na most mond már el nekem, hogy mikor valósult ez meg az F1-ben korábban? :D

Lewisthebest
#19 Lewisthebest 2016. április 01. 23:44  
ego:
Igen a hülye amcsik tudnak showt csinálni, nincs is nézetségi problémájuk. A gond az olyanokkal van mint te is, mi az hogy az f1 sohasem volt show? Már hogyne lett volna, gyors autók (leggyorsabb) pénz, csillogás, tragédiák(nem halál, de régen még az is, ezt nem szeretném) A gond az hogy azt várjátok hogy balerinák kis tüll szoknyában bokszoljanak sebek nélkül, aztán meg ha nevetséges amit láttok akkor meg szidjátok hogy unalmas, ha valaki meg azt mondja hogy boxolók kellenének akkor meg jajjj az nem sport.

A F1 nem show hanem egy technikai sport. Ide nem garantálhatóak a szoros futamok mert nem csak a versenyzők hanem a mérnökök is a határokat feszegetik. A 70-es, 80-as 90-es években is voltak dominanciák néha ez kialakul nem lehet vele mit csinálni. Egyébként amiket felsoroltál azok most is jellemzőek kivéve a tragédiát, de hát azt meg, hogy képzeled el másképp azon kívül, hogy visszafejlesztenék a biztonságot és megint vaskoporsókba ülnének aztán szezon végére a fele meghalna? Másképp nem igen lehetséges. A versenyzők se ezért szólalnak fel hanem a folyamatos hülye ötletek lásd kvalifikáció, ez, autócsere, plusz súlyok, plusz idő stb és az egy helyben szarakodás (egyetértünk, aztán meggondoljuk magunkat, majd leszavazzuk) és az ellen, hogy semmibe veszik a véleményüket. Szinte minden versenyző megmondja, hogy nagyobb gumikra, egyszerűbb szárnyakra és hangsúlyosabb diffúzorra lenne szükség. Mert így, ha dominancia van akkor is legalább azok akik közel vannak egymáshoz tudnának csatázni DRS nélkül is. Erre mit lép az FIA? lejjebb veszi a hátsó szárnyak magasságát és felrak az orrkúpra egy még nagyobb hókotrót még több terelőlappal mintha az lenne a koncepciójuk, hogy: azt hitted a régi autók voltak sz*rok? akkor nézd meg ezt! Szóval ez a probléma. Az F1-et ellehetne adni mint sport olyan autókkal amik egyszerre szexik, gyorsak és lehet velük előzni, de valamiért az FIA és a csapatok ezt nem akarják megvalósítani. Persze néhánynak megvan az indoka rá, hogy nem akarja a jelenlegi pozícióját veszélyeztetni (ezek a Mercedes motoros csapatok) Az FIA-t nem értem, hogy mért nem csapnák már rá arra az asztalra. Nem az időmérős rendszerrel kéne keménykedni hanem ezzel.

ego
#18 ego 2016. április 01. 22:42  
Lewisthebest:
Ha show kell akkor nézd a NASCAR-t ott megvan a 99 előzés körönként, bárki nyerhet, néha verekednek is és b*sznak a technikára mert még mindig az ősrégi, de jó hangzású v8-as szívókkal tolják :D Ez egy másik sorozat. Mindig megtudok lepődni embereken akik olyat várnak el a F1-től amilyen sose volt és szembemenne a sportág szellemiségével. Kb ez olyan mintha mennék reklamálni a FIFA-nak, hogy én jobban szeretném, ha a focit koronggal és ütőkkel játszanák ahelyett, hogy csak szimplán csatornát váltanék és nézném az NHL-t

Igen a hülye amcsik tudnak showt csinálni, nincs is nézetségi problémájuk. A gond az olyanokkal van mint te is, mi az hogy az f1 sohasem volt show? Már hogyne lett volna, gyors autók (leggyorsabb) pénz, csillogás, tragédiák(nem halál, de régen még az is, ezt nem szeretném) A gond az hogy azt várjátok hogy balerinák kis tüll szoknyában bokszoljanak sebek nélkül, aztán meg ha nevetséges amit láttok akkor meg szidjátok hogy unalmas, ha valaki meg azt mondja hogy boxolók kellenének akkor meg jajjj az nem sport.

vacsad
#17 vacsad 2016. április 01. 22:40  
sly0007:
Őszintén? tényleg baromi unalmasak a versenyek. Én emléxem arra a két évre, mikor Alonso csatázott Schumival, nekem izgalmas volt. Még az is rémlik, mikor még csak épülgetett a Ferrari, és hatalmas ferrari merci csaták voltak. Aztán egyre fejlődött az aero, minden kis vacak újítást betiltogattak, és az egész átalakult valami élvezhetetlen vacakká. (Igaz a ferrari éveit is untam...) Fontos a biztonság, de had küzdjenek már meg egymással, amúgy férfiasan. Le a drs-el, vagy lehessen használni bárhol bármennyit, aztán ki a fasza gyerek kanyar előtt. A lényeg, igaza van ennek a szenilis vén embernek, valahogy izgalmasabb versenyek kellenek. ha ehhez sorsolás kell, lassan azt sem bánom, de ez ami van, hogy évente egy verseny nézhető, az is csak azért mert épp esik, az nem jó.

Mert a Williams-dominancia alatt jobb versenyek voltak vagy a Senna-Prost érában :D Az idő sok mindent megszépít, inkább a bajnokságok voltak izgalmasabbak....

Atko
#16 Atko 2016. április 01. 22:30  

szenilis elmebeteg vénember :D

Lewisthebest
#15 Lewisthebest 2016. április 01. 22:09  
ego:
+1 igen itt mindenki a sportért háborog, én leszarom a sportot show-t akarok inkább, cikk-cakkban előzni próbáló versenyautót, kicsuszásokat, ütközéseket, tragédiát, happyend-et. meg ilyesmit, ha sportértékekre vágyom majd olimpiát nézek. A többi meg álszent duma.

Ha show kell akkor nézd a NASCAR-t ott megvan a 99 előzés körönként, bárki nyerhet, néha verekednek is és b*sznak a technikára mert még mindig az ősrégi, de jó hangzású v8-as szívókkal tolják :D Ez egy másik sorozat. Mindig megtudok lepődni embereken akik olyat várnak el a F1-től amilyen sose volt és szembemenne a sportág szellemiségével. Kb ez olyan mintha mennék reklamálni a FIFA-nak, hogy én jobban szeretném, ha a focit koronggal és ütőkkel játszanák ahelyett, hogy csak szimplán csatornát váltanék és nézném az NHL-t

ego
#14 ego 2016. április 01. 21:35  
sly0007:
Őszintén? tényleg baromi unalmasak a versenyek. Én emléxem arra a két évre, mikor Alonso csatázott Schumival, nekem izgalmas volt. Még az is rémlik, mikor még csak épülgetett a Ferrari, és hatalmas ferrari merci csaták voltak. Aztán egyre fejlődött az aero, minden kis vacak újítást betiltogattak, és az egész átalakult valami élvezhetetlen vacakká. (Igaz a ferrari éveit is untam...) Fontos a biztonság, de had küzdjenek már meg egymással, amúgy férfiasan. Le a drs-el, vagy lehessen használni bárhol bármennyit, aztán ki a fasza gyerek kanyar előtt. A lényeg, igaza van ennek a szenilis vén embernek, valahogy izgalmasabb versenyek kellenek. ha ehhez sorsolás kell, lassan azt sem bánom, de ez ami van, hogy évente egy verseny nézhető, az is csak azért mert épp esik, az nem jó.

+1 igen itt mindenki a sportért háborog, én leszarom a sportot show-t akarok inkább, cikk-cakkban előzni próbáló versenyautót, kicsuszásokat, ütközéseket, tragédiát, happyend-et. meg ilyesmit, ha sportértékekre vágyom majd olimpiát nézek. A többi meg álszent duma.

sly0007
#13 sly0007 2016. április 01. 21:15  

Őszintén? tényleg baromi unalmasak a versenyek. Én emléxem arra a két évre, mikor Alonso csatázott Schumival, nekem izgalmas volt. Még az is rémlik, mikor még csak épülgetett a Ferrari, és hatalmas ferrari merci csaták voltak. Aztán egyre fejlődött az aero, minden kis vacak újítást betiltogattak, és az egész átalakult valami élvezhetetlen vacakká. (Igaz a ferrari éveit is untam...) Fontos a biztonság, de had küzdjenek már meg egymással, amúgy férfiasan. Le a drs-el, vagy lehessen használni bárhol bármennyit, aztán ki a fasza gyerek kanyar előtt. A lényeg, igaza van ennek a szenilis vén embernek, valahogy izgalmasabb versenyek kellenek. ha ehhez sorsolás kell, lassan azt sem bánom, de ez ami van, hogy évente egy verseny nézhető, az is csak azért mert épp esik, az nem jó.

distressor
#12 distressor 2016. április 01. 20:35  

a kurv@ anyját már az öregnek.

robgell
#11 robgell 2016. április 01. 20:00  

A rajt előtt sorsoljanak versenyekre defektes gumikat, törött féltengelyeket!

Thibczy
#10 Thibczy 2016. április 01. 19:43  

Ennyi erővel teljesen fölösleges megrendezni a futamokat. Alonso ott van Bahreinben, ráér, felmászhatna megint a dobogóra, ahogy tavaly Interlagosban; ezzel az erővel pedig akár adhatnánk neki is a győzelmet.

Enveblo
#9 Enveblo 2016. április 01. 19:40  

"már mindegy csak Mr E. nem legyen" inkább

Jocke
#8 Jocke 2016. április 01. 19:36  

A lényeget leírtátok előttem, nekem még ez ütötte ki a szemeimet:

"Keresztülhámozta magát a mezőnyön" - na ja... konkrétan megelőzte Massát, a többiek meg kiálltak előle a boxba az újraindítás után. Ezzel nem Hamilton ellen beszélek, mivel láthattuk, hogy szinte lehetetlen előzni, csak akkor ne beszéljen már ilyen baromságokat... na de hát ja, Bernie-ről van szó, túl sokat kérek...

albutr
#7 albutr 2016. április 01. 19:29  
Zasalamel:
Elnézést kérek előre a fórumtól és mindenkitől, de ezt nem tudom visszatartani: Dugulj már el te vén nyomorék az F1 közeléből!!!!

+1

Paberto
#6 Paberto 2016. április 01. 19:11  
Lewisthebest:
:DDDDDD Nem rég olvastam olyan cikket, hogy a 2000-es évek elején azt akarta elérni, hogy a pilóták cserélgessék az autókat magyarul kb mindenki vezetne mindent és a versenyzőknek nem a csapatokkal hanem a F1-el lenne szerződésük. Ha így haladunk lassan az is előkerül megint.

Oooo nem volt ez olyan regen. 5 Eve kb :)

Lewisthebest
#5 Lewisthebest 2016. április 01. 19:03  
Paberto:
..."de adjunk hozzá az időeredményekhez. Így ha valaki a pole-ba kerül, az előző verseny végeredményét vagy a bajnoki helyezést alapul véve hozzáadunk az idejéhez két-három másodpercet. Így a pole-t megszerző valójában akár a tizedik helyre is kerülhet, vagy nyolcadik lehet” :D:D:D:D:D:D:D:DD:D:D: :SA:DAS:D :SAD: ASD:A:SDA:SDA:D Miert nem huzzuk ki az aktualis VB-t akkor mar? Ven hulye.

:DDDDDD Nem rég olvastam olyan cikket, hogy a 2000-es évek elején azt akarta elérni, hogy a pilóták cserélgessék az autókat magyarul kb mindenki vezetne mindent és a versenyzőknek nem a csapatokkal hanem a F1-el lenne szerződésük. Ha így haladunk lassan az is előkerül megint.

hammertime
#4 hammertime 2016. április 01. 18:53  

A merci dominanciába van csak ennyire belebetegedve, hogy mindenáron káoszt akar, korábbi dominanciák nem zavarták.

fist1
#3 fist1 2016. április 01. 18:53  

Amíg a jelenlegi időmérő megy, és nem hozzák vissza az előző évit, addig szombatonként nem nézek F1-et, a vasárnap időjárástól függ, ezzel a sorshúzásos rendszerrel pláne könnyű lesz a döntés. Nekem addig érdekes az F1, amíg sportnak tekinthető. Ha szerencsejátékot akarok nézni, elmegyek kaszinóba.

Utoljára módosítva: 2016. április 01. 18:54

Paberto
#2 Paberto 2016. április 01. 18:48  

..."de adjunk hozzá az időeredményekhez. Így ha valaki a pole-ba kerül, az előző verseny végeredményét vagy a bajnoki helyezést alapul véve hozzáadunk az idejéhez két-három másodpercet. Így a pole-t megszerző valójában akár a tizedik helyre is kerülhet, vagy nyolcadik lehet”


:D:D:D:D:D:D:D:DD:D:D: :SA:DAS:D :SAD: ASD:A:SDA:SDA:D

Miert nem huzzuk ki az aktualis VB-t akkor mar? Ven hulye.

Zasalamel
#1 Zasalamel 2016. április 01. 18:34  

Elnézést kérek előre a fórumtól és mindenkitől, de ezt nem tudom visszatartani:

Dugulj már el te vén nyomorék az F1 közeléből!!!!PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Susie Wolff és Toto Wolff

02016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

02016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

02016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”

02016.10.21. 13:01

Alonso szerint a rossz gumik agyonüthetik a 2017-es változásokat

„Nem fog érdekelni, hogy 5 másodperccel gyorsabbak vagyunk az első körben, ha utána 3-mal lassabbak”