"Minden a szurkolókkal kezdődik"

írta: M4Sport
2016. szeptember 27. 18:05
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem lesz új Bernie Ecclestone, de szívesen szerepet vállalna a Forma–1 népszerűsítésében Zak Brown. A szakember szerint egyetlen feladatuk van az új tulajdonosoknak: az origóba állítani a szurkolót!

A tulajdonosváltás bejelentése óta állandó téma a Forma–1-ben a vezetőségi szinten történő megújulás. A héten a legnagyobb motorsportmarketinggel foglalkozó cég, a CSM Sport & Entertainment ügyvezető igazgatója, Zak Brown került a figyelem középpontjába, aki bejelentette, év végén távozik ügyvezető igazgatói posztjáról. A hírek szerint az F1 vezetőségébe tart, ahol az újonnan létrehozott marketingrészleg vezetője lehet.

A magát korábban versenyzőként is kipróbáló szakember nem titkolta, valóban érdekelné őt az F1-es szerepvállalás lehetősége, ám magát nem tekinti Bernie Ecclestone potenciális utódjának. „Életem hátralévő részében is szeretnék a motorsportban lenni” – nyilatkozta Brown a Sky Sports műsorában. „Szívesen benne lennék a Forma–1-ben, ahogy az elmúlt tizenöt-húsz évben is benne voltam. Imádom a Forma–1-et, és tettem is már a sportágért, de szeretnék továbbra is kapcsolatban maradni vele.”

„Nem hinném, hogy valaha is lesz egy új Bernie-nk, de jó volna részt venni ebben. A jövőben fejlődést és egyfajta vezetői csoportot fogunk majd látni. Ez a sportág túlságosan nagy ahhoz, hogy egyetlen személyről szóljon. Ez egy milliárdos üzlet. Az elmúlt évtizedekben érintett voltam benne, és jó lenne, ha ez így maradna. Nyitott vagyok, meglátjuk, mi lesz.”

„A Liberty jelenleg még csak kisebbségi részvényes, idő kell az erősségeik és gyengeségeik felméréséhez. Bernie bizonyos módszerekkel intézi az ügyeket, és ha ő nem lenne, az én cégem sem vált volna ennyire sikeressé. Ezt az F1-ben szerintem mindenki nyugodtan kijelentheti. Felépített egy óriási sportágat, de rájött, hogy szüksége van segítségre és támogatásra. Más nagy sportágakban, így a Premier League-ben, az olimpián is elég nagy csapatok dolgoznak a marketing területén, és a szurkolókra irányítják a figyelmüket.”

A 44 éves marketingszakember nemcsak Ecclestone-nal, de a Liberty Mediával is jó viszonyt ápol, így nem tűnik irreálisnak az F1-es szerepvállalása. A sportágban szükséges változásokról mindenesetre megvan a maga elképzelése. „A szurkolókra kell koncentrálnunk. Minden a szurkolókkal kezdődik. Ha több szurkolód van, fiatalabb szurkolók, sokféle szurkolók, akkor nagyobb tévés szerződéseket tudsz kötni, több szponzorod lesz, a csapatok is egészségesebbé válnak, több jegyet is fogsz eladni. Szóval csak a szurkolókra kell odafigyelni. Ha sikerül megnyernünk és fellelkesítenünk őket, minden elkezd működni.”

Megkérdezték tőle, milyennek képzeli a Liberty által irányított sportágat öt év múlva. „Egészségesnek, lelkesítőnek a szurkolók szempontjából. A Forma–1 most is egy jó termék, a versenyek jók. Öt év múlva még dinamikusabb lesz, a médiatechnológia terén pedig vezetővé válik. Chase Carey globális viszonylatban az egyik legjobb médiaszakértő. Az F1 pedig globális sportág. És médiaközpontú. Ezzel lehet mindenkit elérni, és ezen a téren neki nagy tapasztalata van, mely nemcsak a tévézés, de a digitális média területére is kiterjed” – dicsérte az új elnököt, akinek vezetésével szerinte a digitális és közösségi média terén is komoly fejlődésre számíthatunk az elkövetkező években.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary