„Mindig ő” – a Mercedes újra támadja Gutiérrezt

írta: M4Sport
2016. szeptember 19. 13:12
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ismét a támadások kereszttüzébe került a lekörözések miatt Esteban Gutiérrez. A Mercedes szerint beleavatkozott a győzelemért folyó csatába.

A Haas versenyzőjét már több támadás érte idén amiatt, hogy nehézkesen reagált a kék zászlós jelzésekre, s az élmezőny csak nehezen tudja lekörözni őt. Lewis Hamilton több mint egy körön keresztül volt kénytelen mögötte autózni a Magyar Nagydíjon, amiért előzése közben végül középső ujját is felmutatta kollégájának; Németországban Daniel Ricciardo jegyezte meg, hogy „mindig vele van gond”; míg Spában az egyik edzésen büntetést is kapott Pascal Wehrlein blokkolásáért.

Ezúttal a Mercedest bosszantotta föl azzal, hogy a Szingapúri Nagydíj hajrájában akadályozta a Daniel Ricciardo elől menekülő Nico Rosberget. „Forgalomba kerültünk Gutiérrezzel és Felipe Massával, akik egymással csatáztak. Gutiérrez legalább mindenkivel egyformán csinálja: senkit sem enged el…” – panaszkodott Toto Wolff. „Itt a győzelemért folyt a csata két versenyző között, ahol minden tizedmásodperc számít, erre jön egy fickó, és beleszól ebbe a versenybe. És ez mindig ugyanazzal az emberrel történik…”

„Kiabáltunk Charlie-nak (Whiting versenyigazgató – a szerk.). Felipe félreállt az útból, Esteban viszont – aki egyébként egy kedves fiú –, csak poroszkált előttünk, és kiélvezte, hogy végre el tudott lépni Felipétől.”

Később Ricciardo is „belebotlott” a mexikóiba, ám a Red Bullnál nem érezték úgy, hogy ez befolyásolta volna versenyzőjük győzelmi esélyeit. „Nem igazán vesztettünk időt” – nyilatkozta Christian Horner. „Gutiérrez Nicónak időveszteséget jelentett, mi használtuk a DRS-t, így amit elvesztettünk, azt ezzel vissza is nyertük. Rosbergnek talán több idejébe került, mint nekünk.”

A mexikói versenyzőt már a korábbi kritikák kapcsán is határozottan védő Haas-csapatfőnök, Günther Steiner egyszerűen „Toto-nyilatkozatnak” minősítette az újabb bírálatot, s kijelentette, egyre inkább úgy érzi, hogy a nagycsapatoknál divattá vált belerúgni Gutiérrezbe. „Most egyfajta bokszzsák lett. De szerintem egészen jól csinálta, sportszerű volt. Könnyű ilyesmit mondani, ha te vagy a domináns Mercedes” – fogalmazott az olasz. „Ez az egész Lewisszal kezdődött, aki bemutatott neki. Szerintem nem volt helyes gesztus a részéről. Aztán jött az újabb eset Ricciardóval, majd volt egy eset Wehrleinnel is, de tudjuk, hogy mi volt a hiba, és már bocsánatot kértünk.”

„A mostani egy teljesen más eset volt. Spában hibáról volt szó, megkaptuk érte a büntetést – szerintem túlzó büntetést, mert nem az ő hibája volt, mivel a mérnöke nem figyelmeztette őt, hogy közelít az ellenfele. Mindannyian hibázunk. A mostani esetben még csak második figyelmeztetés sem kellett, mert félreálltunk az útból. Olyan gyorsan álltunk félre, mint Massa. Mindkettőnknek megvan a magunk véleménye, de nem kaptunk büntetést, az FIA nem is panaszkodott. Ha Totónak gondja van, akkor a bíráknál panaszkodjon!” – tanácsolta kollégájának Steiner.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Jadeite
#5 Jadeite 2016. szeptember 20. 14:42  

"Günther Steiner egyszerűen „Toto-nyilatkozatnak” minősítette az újabb bírálatot" - a Toto-nyilatkozat gondolom ezentúl a buta locsogás szinonimája lesz.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 20. 14:42

Nuevo León
#4 Nuevo León 2016. szeptember 19. 17:00  

Tényleg nem megy rosszul egész szezonban és mégis nulla pont, és hiàba talalnak majd be egyszer a tizedik helyre, az az 1 pont sem fogja az ő teljesítményét jól mutatni.

És még megtalaljak evvel a hülyeséggel is, Toto foglalkozzon avval hogy elöl legyenek ne a xy 10-11. helyével jogtalanul....idióta

GreenHonda
#3 GreenHonda 2016. szeptember 19. 16:29  

Rendkívül sajnálom, hogy nem sikerült pontot szereznie, ellenben négy tizenegyedik helye van, valahogy sosem sikerül. Most is és a múltkori futamon is röhögtem amikor a tizenegyedik helyen volt épp:D

GreenHonda
#2 GreenHonda 2016. szeptember 19. 16:28  

Gutierrez is belekerült ebbe az ördögi körbe mikor valaki nagyon elővesznek utána már csak azért is elő fogják mert egy fűszálat rosszul dobott ki a hátsó kerék. Mindig voltak szívás feltartások de ezen nem lovagolnak feltétlenül ennyit kivéve, ha valaki sokat majomkodott előtte, Gutierrez egyszer védte meg magát, hogy nem kellene bemutogatni, mert valljuk be szar érzés, ugyanakkor Hamiltonnál is megértem a pillanatnyi ingerületet, amikor a győzelemért mész és ott van mögötted a csapattársad.

Viszont más: a hisztizőpicsa Grosjean nem sokkal jobb pilóta, mint a mexikói, az már kiderült itt. Pl: Negyedik futamja veri az állandóan pattogó gyereket, kicsit ilyen Vettelhez hasonlító "beleültemegymásikcsapatbaaholénvagyokafaszagyerekésakkornagylehetapofám" szindróma. Úgyhogy Grosjeannak is el kellene gondolnia néha.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 19. 16:31

Nuevo León
#1 Nuevo León 2016. szeptember 19. 15:19  

Szànalmas banda gyerekek. :)
Direkt néztem a futam végén mert akkor értek oda és simàn elengedett mindenkit....még s Hungaroringen is 0.2 secundumért mutatott be! Hamilton es se akkor se most nem buktak rajta poziciot...

Szànalmas....én lennék a pilóta kilökném a francba mindkét Mercedest, lehet többet nem vezetnek de kiszallnek es megkérdeznem Totobuzitól: ez hogy tetszett te majom? :))

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ