Mindkét Jaguar kiesett

írta: Motorsportal
2003. március 23. 13:30
Az utóbbi napok problémái után egy kisebb csoda lett volna, ha a Jaguar célba ér.
Először Antonio Pizzonia veszítette el az első vezetőszárnyát a rajtnál keletkezett tumultusban, amikor Trulli megpördült autójának ütközött. A 43. körben a fékek meghibásodása miatt a kavicságyban találta magát. Mark Webber már a 35. körben feladni kényszerült a versenyt.

Mark Webber:
„Az üzemanyag vezetékkel problémák voltak, ami egész hétvégén hátráltatta a munkánkat és a versenyen is többször tapasztaltam erre utaló jeleket. Ennek ellenére az autó sebességére és egyensúlyára nem lehet panaszom. Sikerült elkerülnöm, hogy belekeveredjek a rajtot követő ütközésekbe így elkezdhettem az üldözést. Még az első kiállást kölvetően is lett volna esély a pontszerzésre... Körülbelül harminc másodpercembe került amíg újra a pályán lehettem, és kipróbálhattam az autó teljesítményét. A 35. körben végleg fel kellett adni a küzdelmet. Tisztában vagyunk azzal, hogy mire képes a Jaguar, de meg kell őriznünk higgadtságunkat, hogy előbbre léphessünk, és kihozhassunk az autóból a maximumot.”

Antonio Pizzonia:
„A versenyem az első kanyarban történt malőr miatt ott véget ért. Hátulról belémjöttek, minek következtében én az előttem lévő autónak ütköztem, így az első vezetőszárny leszakadt. Már az is sok időbe telt, amíg elértem a boxba, mert nagyon nehezen lehetett irányítani az autót. Még kevés tapasztalatom van, és örülök, hogy ilyen sokáig a pályán tudtam maradni. A Jaguar beállításival nem voltak problémák, de a 43. körben mégis mindennek vége volt. Úgy tűnt, hogy a fékkel nem stimmel valami. Az autó hátulja megcsúszott és irányíthatatlanná vált. Csak utas voltam úton a kavicságy felé. A következő verseny hazai versenyem lesz, ezért bízom benne, hogy addigra sikerül kiküszöbölni a problémát, és előre tudunk lépni.”

Mark Gillan:
„Már a kezedetektől fogva kemény hétvégénk volt. Nagyon sok probléma merült fel, az üzemanyagvezetékkel kapcsolatos gondunk talán a legismertebb. Az első kanyarban történt malőr sok autót érintett, de egész biztos, hogy nem Antonio hibája volt. Mark nagyon jól ment, és az olajprobléma miatt nem tudott pontot szerezni. Végig figyeltük a monitoron, és amikor már biztos volt, hogy így nem tudja befejezni a versenyt úgy határoztunk, hogy nem kockáztatunk. El szerettük volna kerülni, hogy a motor komolyabban megsérüljön. Antonióval kapcsolatban nem vagyunk biztosak, hogy mi okozta a megpördülést, de feltételezhetően fékhiba volt. A Jaguar ma is gyors volt, amit Mark egyes szektorban mért idejei is alátámasztanak. Mindkét pilóta jól végezte munkáját a kiesések ellenére is. A sebesség már megvan, de a megbízhatóság az, ami a pontokat jelenti, ezért arra fogunk koncentrálni.”
Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

LodoWikkó
#1 LodoWikkó 2008. április 02. 17:57  

tök jó több mint 5 év után hozzászólni ehhez :))
csóró Jaguarok, Pizzonia jobb F1-es karriert érdemelt volna

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”