Mindkét tesztnap az „újoncé”!

írta: M4Sport
2016. május 10. 16:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

Mindkét barcelonai tesztnapon Alfonso Celis vezetheti a Force India autóját. A csapat ügyvezetője, Otmar Szafnauer nemrég elégedetten nyilatkozott a versenyzői ülésre pályázó mexikói pilótáról, igaz, kiemelte, sokat kell még tanulnia, ha már jövőre be akar mutatkozni.

A csapatoknak 2016-ban négy szezonközi tesztnap áll rendelkezésükre, ebből pedig kettőt olyan versenyzőnek kell adniuk, aki kettőnél kevesebb Forma–1-es futamon indult, így sokan tesztpilótáik és fejlesztőversenyzőik közül választanak. A McLaren például már a Spanyol Nagydíj utáni teszten lehetőséget biztosít Stoffel Vandoorne-nak, a Williams Alex Lynn-nek a Renault pedig Esteban Oconnak, míg a Force India mindkét tesztnapot mexikói védencének adja.

A Formula–V8-ban versenyző Alfonso Celis számára nem lesz ismeretlen a légkör, hiszen a felkészülési időszakban valamint két szabadedzésen is vezethette az autót, és maga a pálya sem, a szezon előtt ugyanis szintén Barcelonában róhatta a köröket a Force Indiával. A 19 éves mexikói nem titkolja, a tesztnapok alkalmával bizonyítani akar csapatának, hogy már a 2017-es év előtt valós opcióként tekintsenek rá a pilótapáros kiválasztásakor. Eddigi munkájáról és lehetőségeiről nemrég a csapat tapasztalt ügyvezetője is beszélt.

„Rendes srác, aki pont olyan, amilyennek beállította magát, pont annyira jó” – mondta az Autosportnak. „Nem minden versenyző ilyen. És ezen felül jók a visszajelzései is. Jelenleg eléggé meredek a tanulási görbéje, és sok időre van szüksége egy Forma–1-es autó volánja mögött, de ezt meg is kapja. Folyamatosan javul, de csak így juthat F1-es üléshez. A Forma–1-es autók különlegesek. A juniorkategóriákban, melyekben eddig versenyzett nincs autó, ami a közelükbe érhet” – tette hozzá.

Celis a téli teszteken még versenyképes időket autózott, a szabadedzéseken viszont alaposan elmaradt aktuális csapattársától (Sergio Pérez három másodperccel volt gyorsabb Szocsiban, Nico Hülkenberg pedig két és féllel Bahreinben), Szafnauer azonban elmondta, mindez azért volt, mert a csapat „nyugalomra” intette a fiatal pilótát. „A télen jól dolgozott, egy ponton a középmezőnyben is volt, ha jól emlékszem. Később elmondtuk neki, hogy ne nyomja túl erősen a gázt, főleg a korai futamokon, amikor kímélnünk kell az autót. Mondtuk, hogy vigyázzon rá, és azt is, hogy főként a visszajelzéseire van szükségünk. És ő eleget is tett ennek” – magyarázta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Taylor Swift

52016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják

42016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt