Mindössze 4 pontra az eltiltástól Kvjat

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 02. 13:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Vigyáznia kell Danyiil Kvjatnak az elkövetkező hónapokban: az orosz mindössze négy büntetőpontra van az eltiltástól!

Összesen 8 büntetőpontot gyűjtött már be 2016-ban Danyiil Kvjat. Az oroszt legutóbb Mexikóban büntették meg egy pályaelhagyós előzés miatt: 5 másodperces büntetése után 1 büntetőpontot is a neve mellé írtak. Korábban Oroszországban 3, Monacóban és Austinban 2-2 pontot kapott – valamennyit baleset okozásáért.

Az érvényben lévő szabályok szerint, ha egy versenyző 12 hónapon belül eléri a 12 büntetőpontot, automatikusan kap egy egy futamra szóló eltiltást. A Toro Rosso orosz versenyzője esetében mindez azt jelenti, hogy jövő májusig, azaz a szocsi 3 pontjának elévüléséig nem szedhet össze 3 büntetőpontnál többet. Idei mérlegét tekintve nem árt majd vigyáznia, kiváltképp úgy, hogy az FIA sok esetben párosával osztogat.

Büntetőpontok miatt egyébként a rendszer bevezetése óta még senkit sem tiltottak el. Korábban Kvjat mellett már Max Verstappen és Pastor Maldonado is került hasonló közelségbe a legsúlyosabb büntetéshez.

A hétvégén Kvjat mellett Sebastian Vettel is büntetőpontokat kapott, szám szerint kettőt. Ezzel összesen 6-nál tart az elmúlt 12 hónapban. Korábban Felipe Massa silverstone-i kiszorításáért, majd Nico Rosberg malajziai megforgatásáért is két pontot kapott. Először jövő júliusban fog csökkenni az „egyenlege”.

Mexikó további két büntetettje Carlos Sainz és Max Verstappen volt. A spanyol Fernando Alonso kiszorításáért kapta meg idei 5. büntetőpontját, míg a pályát levágó hollandot 2016-ban most először büntették ilyen módon. Jelenleg 4 pont van a „számláján”, ám ebből három még idén elévül, mivel azokat a múlt évi Abu-dzabi Nagydíjon gyűjtötte be.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra