Mint egy komikus: Alonsón nevetett a sajtószoba (videóval)

írta: M4Sport
2016. május 12. 18:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a pályára még nem hajtott ki, Fernando Alonso máris bizonyította, nagy formában van hazai hétvégéjén. Miközben a sajtószoba a Red Bull nem túl vidám versenyzőcseréjével volt elfoglalva, ő megcsillogtatta komikusi tehetségét…

Ezt is megértük! Fernando Alonso hazájában a második sorba szorult. Persze a McLaren jelenlegi helyzetében bizonyára kiegyezne ezzel a szombati időmérő edzésen, ám ezúttal nem a rajtrácsról, hanem a barcelonai sajtószobáról volt szó. Ő és a balján helyet foglaló Lewis Hamilton emberemlékezet óta nem kényszerült mellékszerepbe egy sajtótájékoztatón, s hogy most így alakult, az jelezte, itt valami rendkívüli történt.

A nap főhősei ezúttal az első sort kibérlő Red Bull-ifjoncok voltak. Danyiil Kvjat és Max Verstappen csapatcseréje alapvetően határozta meg a délutáni sajtóesemény hangulatát, mely valahol mindvégig a feszült, a kínos, az indulatos és a csalódott között billegett.

Alonso viszont így is képes volt ellopni a show-t, s még a hátsó sorból is magára irányítani a figyelmet. Mégpedig az abban a feszült légkörben igencsak jól eső humorral.

Miután az egyik kérdezőnek feltűnt, hogy a Red Bull-osokon kívül két bajnok is tartózkodik a teremben, nekik szegezte a kérdést: mi a véleményük Kvjat és Verstappen helycseréjéről.

„Versenyzőt cseréltek?” – tette fel meglepetten a kérdést a kétszeres bajnok, megnevettetve a dugig megtelt szobát. Mosolya jelezte, nagyon is komolyan gondolja – mármint a viccet.

„Nos. Te tudtad ezt?” – kérdezte még mindig döbbenettel a nevető Hamiltontól, aki aztán egy határozatlan nemmel vetett véget a „sitcom” sorozatokat idéző jelenetnek.

És ezzel még nem volt vége. A sajtótájékoztató vége felé Alonso újabb kérdést kapott, ám ez derült égből villámcsapásként érte őt. Miután megszólították, gyorsan fölvette a földről a Kvjaték faggatása közben már odatett fejre helyezhető mikrofonját, miközben ismét kabaréjeleneteket idézve megjegyezte: „Nem is számítottam több kérdésre…”

A nevetés mellett persze komolyságra is futotta a kétszeres bajnoktól. A legfőbb téma kapcsán például jelezte, ő Kvjatot és Verstappent is remek versenyzőnek tartja. „Nyilván meglepő döntés volt. A Red Bull fiatal tehetségek után kutat, mindketten lehetőséget kaptak tőlük. Ők így járnak el, és szerintem mindketten jó munkát végeztek az autóban” – vélekedett.

Alonso pályafutását egy kiscsapatban, a Minardinál kezdte az F1-ben, majd előbb tesztpilóta volt egy évig a Renault-nál, s csak ezt követően emelték a gyári csapatba. A fölvetésre, nem lett volna-e célszerűbb hozzá hasonlóan több időt hagyni Kvjatnak és Verstappennek, elmondta: „Nem gondolnám, hogy létezik konkrét matematikai formula arra, melyik a legjobb út. Mindkét útnak vannak előnyei. Ha kis csapatnál kezdesz, kisebb nyomással szembesülsz, ha viszont egy jó csapatnál, akkor lehetőséget van azonnal megmutatni a tehetségedet és hatást gyakorolni a sportágra, ami után szebb jövő vár rád. A legfontosabb kettejük számára, hogy mindketten sok évig lehessenek a Forma–1-ben, mert szerintem megvan a tehetségük ahhoz, hogy bajnokok legyenek.”

A másik végletet képviselő, első szezonjában máris bajnokesélyes csapatnál (McLaren, 2007) versenyző Lewis Hamilton hasonló véleményen volt. „Nem hiszem, hogy van erre egyértelmű válasz. Nálam tökéletesen működött a dolog, de én sok évet töltöttem el az alsóbb kategóriákban. Szerintem a legfontosabb, hogy ne tartsák vissza a fiatalokat, hanem hagyjanak elég időt számukra a fejlődéshez. Egyeseknél ez tovább tart, másoknál gyorsabban megy, vannak, akiknek több hibát kell elkövetniük. Én ütköztem az első tesztemen, és nagyon nehéz volt megszoknom a folyamatokat. De az is sokat számít, a csapat mennyit segít. Remélem, hogy egyikük karrierjét nem hátráltatja ez túlzottan, mert szép jövő áll előttük. Ha túl nagy nyomást gyakorolnak rájuk, túl sokat várnak el tőlük, az viszont csak meghosszabbíthatja ezt az utat” – mondta a címvédő.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#7 albutr 2016. május 12. 20:10  

legalább Alonso feldobta a sajtótájékoztatott.

albutr
#6 albutr 2016. május 12. 20:08  
Tasi-r:
Még megfejelte volna : Sainz végre Riccardo helyén? :D

xD

kimar
#5 kimar 2016. május 12. 20:05  
Tasi-r:
Még megfejelte volna : Sainz végre Riccardo helyén? :D

Valami ilyesmivel:

„Versenyzőt cseréltek?”
- Na jó, viccet félretéve.
Igazán jó versenyzőnek tartom Ricciardot, de eljött az ideje, hogy Sainz váltsa a Red Bullnál, mivel jelenleg a legjobb spanyol versenyzője a mezőnynek. -
:D

Tasi-r
#4 Tasi-r 2016. május 12. 19:57  

Még megfejelte volna : Sainz végre Riccardo helyén? :D

Safrane2.5
#3 Safrane2.5 2016. május 12. 19:45  
027:
+1 2007 után nem gondoltam volna ezt ,de ez már lassan 1 évtizede volt Mindketten hatalmas jellemfejlődésen mentek keresztül . Öröm látni a hogy emberileg hogy változtak meg:)

+1 :)

027
#2 027 2016. május 12. 19:42  
Safrane2.5:
Nagyon jó arc :) Amúgy lehet csak nekem tűnt fel, de úgy néz egymásra Alo és Lewis mint valami szerelmes pár . :) Szerintem , nagyon is jó a viszonyuk.Ha nem is barát, de nagyon nagy a kölcsönös tisztelet. Ez Lewis arcán is látszik. Mint szurkolónak, nekem jó ezt látni.... :)

+1 2007 után nem gondoltam volna ezt ,de ez már lassan 1 évtizede volt Mindketten hatalmas jellemfejlődésen mentek keresztül . Öröm látni a hogy emberileg hogy változtak meg:)

Safrane2.5
#1 Safrane2.5 2016. május 12. 19:29  

Nagyon jó arc :) Amúgy lehet csak nekem tűnt fel, de úgy néz egymásra Alo és Lewis mint valami szerelmes pár . :) Szerintem , nagyon is jó a viszonyuk.Ha nem is barát, de nagyon nagy a kölcsönös tisztelet. Ez Lewis arcán is látszik. Mint szurkolónak, nekem jó ezt látni.... :)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ