Mire fel a változás? – Wolff elbeszélgetett Hamiltonnal a szuzukai balhéról

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 22. 02:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

Elbeszélgetett Lewis Hamiltonnal a Mercedes a sajtóval való szuzukai veszekedése után. Toto Wolff szerint ennek tudható be a viselkedésében bekövetkezett csütörtöki változás is.

Merthogy az a Lewis Hamilton, aki két héttel korábban Japánban a mobilját nyomogatta az FIA hivatalos sajtótájékoztatóján, Austinban udvarias, figyelmes és szabálykövető volt. Azon újságíróknak is feltűnt mindez, akik Szuzukában még megbotránkoztak viselkedésén. „Lewis Hamilton, a diplomata, a filozófus, a nagykövet, az elbűvölő. Ez egy makulátlanul viselkedő világbajnok volt” – írta róla például a Daily Mail a csütörtöki sajtótájékoztató kapcsán.

Toto Wolffot pénteken megkérdezték, mennyi közük van a hirtelen változáshoz. Nem is titkolta, hogy sok… „Igen, Lewis és én beszélgettünk arról, ami Japánban történt. De nem úgy kell ezt elképzelni, mint amikor a tanár az iskolában elbeszélgetésre rendeli be a diákot. Nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy milyen nagy nyomás nehezedik egy élversenyzőre a Forma–1-ben. Főleg Lewis helyzetében, amikor a tét a világbajnokság” – fogalmazott Wolff.

„Lewis jól tudja, hogy mi a feladata a versenyautóban, és mi azon kívül. Malajziában egy biztosnak tűnő győzelmet veszített el, ezért Japánba feszülten érkezett meg. Rendkívüli helyzet volt, amelyben úgy érezte, igazságtalanul kezelik. Vannak dolgok, amiket én is így kezelnék – de én nem tudom megítélni ezt. Lewis egy világsztár, egy minden értelemben rendkívüli ember. És ha megint zavar lesz körülötte, az is hozzátartozik Lewishoz. Hogy pontos legyek: olyan emberről van szó, aki nagyon is megfontoltan szokott eljárni. De ez nem zárja ki, hogy időnként rosszul mérje fel a helyzetét. Lewisnak a helyén van a szíve, olyannak fogadjuk el, amilyen, és tudjuk, hogy a viselkedésével sosem akarná károsítani a csapatot” – védte meg versenyzőjét.

Nico Rosberg esetében efféle problémáktól nem kell tartania. „Nico idén új szintre lépett. Még egy újságcikket sem olvas el, ami rossz rá nézve, mert csak megzavarná. Egyszerűen minden elől elrejtőzik, ami zavarhatja őt, és a lehető legjobb módon kezeli a helyzetet. Nála nem úgy működik, hogy ami a szívén, az a száján, mert annyira megfontolt. Nem is látom valami gyakran a valódi Nicót. Nem hinném, hogy bárki is látná őt. De vannak pillanatok, amikor úgy érzem, átlátok a pajzsán, ami védelmezi őt” – állította ellentétbe másik versenyzőjével.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

12016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

52016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra