Mit neki 30 rajthely? Alonso számára ez sem akadály!

írta: M4Sport
2016. szeptember 29. 12:35
FOTÓ: ©xpbimages.com

Mit neki a büntetés, Fernando Alonso hátrasorolása ellenére is pontokért akar harcolni a hétvégén Malajziában!

A Honda csütörtökön erősítette meg, hogy egy pénteki tesztre mindenképp új motort ad Fernando Alonsónak. A spanyol összesen 30 rajthelyes büntetésre számíthat a cserével, aminek köszönhetően biztosan a mezőny végéről fog nekivágni a vasárnapi sepangi versenynek.

A kétszeres világbajnok számára nem ismeretlen ez a helyzet: két futammal ezelőtt Spában is a 22. rajtkockából indult, s akkor végül az imponáló 7. helyen intették le. Elmondása szerint ezúttal is a pontszerzés lesz a cél számára. „Már a szezon közepe óta van egy tervünk arra, mikor vetjük be az új motorokat. Ausztráliában elveszítettem egy példányt a balesetem miatt, szóval már a második versenyen a második motort használtam. Aztán jöttek újabb gondok is. Tudtuk, hogy lesznek büntetések. Az egyik legjobb helyszín erre a motorunk állapota miatt Spa volt, a második legjobb pedig Malajzia, mert az időjárás ezen a versenyen komoly tényező lehet. A következő futam Japánban pedig a hazai versenyünk, ahová megbízható autóval szeretnénk megérkezni” – nyilatkozta a kétszeres bajnok.

„Felkészültem a büntetésre, Spában négy kör után már ötödik voltam a sok baleset miatt, szóval sosem tudhatjuk. Optimistán vágunk neki ennek a hétvégének, esélyünk lehet a pontszerzésre, és ez is a célunk mindkét autóval. Még ha utolsóként is rajtolok, szerintem úgy is elég gyorsan vissza tudjuk majd nyerni a pozíciókat.”

Alonso továbbra is tartja magát azon véleményéhez, miszerint az év hátralévő részében a negyedik legerősebb csapattá léphetnek elő a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari után. „Határozottan ez a célunk, mindkét autónkkal pontokat akarunk szerezni minden egyes versenyen, valamint bejutni a Q3-ba. Tudjuk, hogy egyes pályákon ez nehezebb lesz számunkra. Minden a pályáktól függ. De a sorsunk a kezünkben van. Még ha nem is vagyunk mindig a negyedik legjobbak – mint legutóbb például Szingapúrban, ahol a Toro Rosso előttünk volt –, akkor is harcba szállhatunk a hetedik-nyolcadik helyekért a jó rajtok, a jó stratégia és a tapasztalat segítéségével. Szerintem el tudjuk érni a céljainkat, lehetünk mindig a negyedik-ötödik legjobb csapat, és felhasználhatjuk a rutinunkat arra, hogy valahogy negyedikek legyünk.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Austin

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

52016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

12016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”